Fișier AIR (Ce este și cum să îl deschideți)

Un fișier cu extensia de fișier .AIR este cel mai probabil un fișier AIR (Adobe Integrated Runtime) Installer Package care stochează aplicații web programate utilizând Adobe Flash, ActionScript sau Apache Flex.

Fișierele AIR sunt de obicei comprimate ZIP și pot fi utilizate pe toate sistemele de operare desktop și mobile care acceptă runtime-ul Adobe AIR, cum ar fi Windows, macOS, Android, iOS și BlackBerry Tablet OS.

Lifewire / Theresa Chiechi

Motorul de jocuri video MUGEN folosește extensia de fișier AIR ca fișier text simplu care stochează setările de animație. Poate explica modul în care un personaj ar trebui să se miște sau cum o scenă de fundal ar trebui să simuleze mișcarea. De asemenea, ele explică modul în care sunt animate fișierele MUGEN Sprite (.SFF).

AIR este, de asemenea, un acronim pentru înregistrarea automată a imaginilor.


Cum se deschide un fișier AIR

Deoarece unele fișiere Adobe AIR sunt fișiere bazate pe ZIP, ar trebui să le puteți separa folosind PeaZip, 7-Zip sau orice alte programe zip / dezarhivare gratuite. Cu toate acestea, pentru a avea acces complet la fișierele originale ale aplicației, poate fi necesar un decompilator.

Aveți mare grijă atunci când deschideți formate de fișiere executabile, cum ar fi fișierele .AIR pe care le-ați primit prin e-mail sau le-ați descărcat de pe site-uri pe care nu le cunoașteți. Consultați Lista noastră de extensii de fișiere executabile pentru o listă de extensii de fișiere de evitat și de ce.

Pentru a utiliza de fapt fișiere .AIR pe computerul dvs., trebuie să instalați un mediu în care să poată rula, ceea ce se face prin Adobe AIR gratuit. Aceasta este o condiție prealabilă înainte de a putea utiliza aplicația AIR. După instalare, aplicația va rula ca orice alt program software sau joc video.

Aplicațiile AIR pot fi construite folosind Adobe Animate (denumit anterior Adobe Flash Professional).

În funcție de faptul dacă aplicația este destinată utilizării pe mobil sau desktop, aplicațiile Adobe AIR pot fi construite utilizând Adobe Flex, Adobe Flash, HTML, JavaScript sau Ajax. Construirea aplicațiilor Adobe AIR este un fișier PDF de la Adobe care explică toate acestea în detaliu.

Pentru mai multe informații despre utilizarea aplicațiilor AIR pe desktop, Android, BlackBerry Tablet OS și dispozitive iOS, consultați Ambalajele Adobe AIR Applications.

Fișierele de animație MUGEN sunt utilizate cu MUGEN-ul lui Elecbyte Puteți edita una sau vizualiza setările de text din interior cu un editor de text, cum ar fi programul Notepad încorporat în Windows. Cu toate acestea, dacă doriți ceva mai avansat sau un program care poate deschide fișiere text AIR pe un Mac, consultați lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit pentru preferințele noastre.

Dacă aveți un fișier AIR asociat cu fișierele de înregistrare automată a imaginilor, ar trebui să îl puteți deschide cu suita de programe cu același nume.


Cum se convertește un fișier AIR

Consultați articolul Adobe despre împachetarea unui program de instalare nativ pentru desktop pentru a afla cum puteți crea un fișier de instalare EXE, DMG, DEB sau RPM dintr-o aplicație AIR folosind AIR Developer Tool (ADT). Conversia fișierului AIR într-unul dintre aceste formate înseamnă că aplicația poate fi deschisă chiar dacă runtime-ul Adobe AIR nu este instalat.

Pentru a crea fișiere PDF din partea clientului dintr-o aplicație AIR utilizând AlivePDF, consultați acest tutorial de la Murray Hopkins.

Nu văd niciun motiv pentru care doriți să convertiți fișierele MUGEN Animation în orice alt format, deoarece acest lucru le-ar face să nu mai lucreze cu MUGEN. formate bazate pe HTML și TXT, cu majoritatea editorilor de text.

Dacă orice program poate converti un fișier AIR de înregistrare automată a imaginilor, acesta va fi programul menționat mai sus.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Unele formate de fișiere folosesc o extensie de fișier care seamănă foarte mult cu un sufix utilizat pentru alte formate de fișiere. De exemplu, chiar dacă un fișier ARI seamănă foarte mult cu un fișier AIR, cele două nu sunt deloc legate.

Fișierele ARI sunt fișiere de imagine ARRIRAW capturate de camerele digitale ARRI și sunt deschise cu un vizualizator / editor de imagini precum Adobe Photoshop. Alte fișiere ARI sunt arhive comprimate cu algoritmi precum PPM sau LZP. Niciunul dintre aceste formate de fișiere nu funcționează la fel ca fișierele AIR.

Aceeași greșeală ar putea fi făcută cu orice format de fișier care utilizează o extensie de fișier care este scrisă ca .AIR. Dacă nu aveți de-a face cu un fișier AIR, asigurați-vă că cercetați extensia de fișier adevărată, astfel încât să puteți afla ce programe sunt capabile să vă deschidă fișierul specific.