Fișier ACV (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier ACV este un fișier Adobe Curve pe care Adobe Photoshop îl folosește pentru a stoca culorile RGB personalizate care au fost ajustate cu instrumentul Curves încorporat.

Adobe Photoshop vine instalat cu fișiere ACV, stocate în folderul de instalare al programului. De asemenea, puteți crea propriile fișiere ACV personalizate sau puteți descărca fișiere ACV de pe internet, apoi puteți utiliza instrumentul Curves pentru a le importa în Photoshop.

Photoshop folosește, de asemenea, formatul de fișier AMP similar pentru a stoca aceleași date găsite în fișierele ACV, dar puteți trage singur curba în loc să reglați linia pe care ați dat-o în instrumentul Curbe.

Dacă sunteți sigur că fișierul ACV pe care îl aveți nu are nimic de-a face cu Photoshop, poate fi un fișier cu driver audio OS / 2.


Cum se deschide un fișier ACV

Fișierele ACV sunt create și deschise cu Adobe Photoshop prin intermediul acestuia Imagine > Ajustări > curbele opțiunea de meniu (sau Ctrl + M în Windows). Alegeți butonul mic de setări / roată din partea de sus a ferestrei Curbe pentru a selecta una dintre ele Salvați presetarea or Încărcați presetarea, pentru a crea sau deschide un fișier ACV.

De asemenea, puteți deschide un fișier ACV salvându-l în directorul de instalare Photoshop. Aceasta va afișa fișierul ACV împreună cu celelalte presetări din instrumentul Curbe. Dacă importați mai multe fișiere Adobe Curve simultan, acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru.

Iată un exemplu de folder implicit utilizat pentru fișierele Adobe Photoshop Curve din Windows:

C: Program Files Adobe Adobe Photoshop 2020 Presets Curves

Dacă aveți un fișier ACV despre care sunteți sigur că nu este utilizat cu Photoshop, încercați să îl deschideți cu un editor de text gratuit. Făcând acest lucru vă permite să vedeți fișierul ca un document text. Dacă priviți textul, este posibil să găsiți câteva cuvinte cheie care vă ajută să determinați ce program a fost utilizat pentru a crea fișierul ACV, care este în mod normal tot ce aveți nevoie pentru a găsi programul care este capabil să îl deschidă.

OS / 2 înseamnă Sistem de operare / 2, deci un ACV care este un fișier de driver audio OS / 2 este un driver audio utilizat în sistemul de operare respectiv. Este foarte puțin probabil ca fișierul dvs. ACV să aibă acest format. Sincer, dacă este, probabil că știai deja asta.

Din nou, există șanse mari ca fișierul ACV pe care îl aveți să fie asociat cu Adobe Photoshop. Cu toate acestea, dacă nu este cazul sau dacă un alt program încearcă să deschidă fișiere ACV în mod implicit și doriți să schimbați acest lucru, este foarte ușor de făcut.


Cum se convertește un fișier ACV

Tipurile de fișiere obișnuite, cum ar fi DOCX și PDF, sunt adesea convertite în alte formate folosind un convertor de fișiere gratuit, dar fișierele ACV nu au un scop în afara contextului Adobe Photoshop, deci nu este nevoie să convertiți un fișier ACV în orice alt format .

Dacă descoperiți că fișierul dvs. este într-adevăr doar un fișier text, îl puteți converti în alte formate bazate pe text, cum ar fi TXT și HTML, cu orice program de editare text. Consultați această listă cu cei mai buni editori de text gratuit pentru preferințele noastre.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Motivul principal pentru care fișierul dvs. nu se deschide în acest moment este cel mai probabil, deoarece nu aveți de-a face cu un fișier ACV. Mai multe alte tipuri de fișiere folosesc o extensie de fișier care este foarte asemănătoare cu .ACV, deci dacă fișierul dvs. nu se deschide cu instrumentul Adobe Photoshop Curves, asigurați-vă că nu citiți greșit extensia.

Unele tipuri de fișiere Photoshop care sunt similare includ fișierele ACB, ACF, ACO și ACT, dar niciunul nu se deschide în același mod ca fișierele ACV. Alte extensii de fișiere denumite în mod similar, dar care nu sunt Photoshop, includ AC3, SCV, ASV și CVX.

Dacă nu încercați să deschideți cu adevărat un fișier ACV, atunci căutați extensia adevărată a fișierului pentru a afla ce programe pot fi utilizate pentru a-l deschide sau a-l converti.