Fișier ACT (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier ACT este un fișier Adobe Color Table (denumit și fișier Color Lookup Table) utilizat de Adobe Photoshop pentru a stoca o colecție de culori predefinite. Când salvați o imagine pentru publicare pe web, puteți adăuga sau elimina culori pentru a favoriza o imagine de calitate superioară sau o dimensiune mai mică a fișierului.

Dacă nu este utilizat cu Photoshop, este posibil să aveți un fișier audio comprimat ADPCM. Aceste fișiere ACT sunt fișiere audio folosite de unele playere MP3 și înregistratoare vocale care comprimă fișierul audio folosind Modularea codului de impuls diferențial adaptiv.

Fișierele de documente Alma CAD / CAM folosesc și extensia ACT. Aceste fișiere stochează instrucțiunile pe care le folosesc mașinile de tăiat 3D pentru a înțelege cum trebuie tăiat ceva.

Un fișier ACT poate fi în schimb un fișier Genesis3D Actor, un fișier DS Game Maker Action sau un fișier FoxPro Documenting Wizard Action Diagram.


Cum se deschide un fișier ACT

Fișierele Adobe Color Table pot fi deschise cu Adobe Photoshop. Mai multe presetări sunt deja incluse în directorul de instalare Photoshop, în folderul „ Presets en_US Save for Web Settings Color Tables ”, dar pentru altele noi, le puteți importa astfel:

  1. Deschideți imaginea la care doriți să aplicați fișierul ACT.

  2. Folosiți Photoshop Fișier> Salvare pentru web ... pentru a deschide ecranul pe care îl veți folosi pentru a importa fișierul ACT.

  3. Atingeți sau faceți clic pe butonul meniu mic din colțul din dreapta sus al secțiunii „Tabel de culori”. În acel meniu, alegeți Încarcă tabelul culorilor ... pentru a căuta fișierul ACT pe care doriți să îl deschideți.

Acest meniu este, de asemenea, locul în care creați un fișier ACT pentru a salva setările pentru o utilizare ulterioară. Alege doar Salvați tabelul de culori ... dacă vrei să faci asta.

De asemenea, ar trebui să puteți deschide un fișier Adobe Color Table cu Adobe Illustrator.

Fișierele audio comprimate ADPCM se vor deschide cu Konvertor, un manager de fișiere Windows care deschide tot felul de tipuri de fișiere, inclusiv nu numai fișiere audio, ci și videoclipuri, arhive, imagini și multe altele.

Fișierele ACT care sunt fișiere Alma CAD / CAM Document pot fi deschise cu Alma act / cut 3D, Alma act / weld și Alma act / tubes.

Fișierele Actor Genesis3D sunt caractere 3D create cu Genesis3D. Acest program poate deschide aceste tipuri de fișiere ACT, dar la fel ar trebui să fie Autodesk's 3ds Max și chUmbaLum sOft's MilkShape 3D.

Dacă fișierul dvs. ACT este în schimb un fișier de acțiune DS Game Maker, ar trebui să se deschidă cu DS Game Maker de la Invisionsoft, dar, din păcate, nu putem găsi un link de descărcare pentru acesta. Fișierul este folosit pentru a stoca o acțiune de joc, cum ar fi redarea sunetelor sau afișarea graficii. De obicei sunt stocate cu fișiere ACTX, care servesc drept descriere a acțiunii.

Visual FoxPro întrerupt de la Microsoft este utilizat pentru a deschide fișierele Diagrama de acțiune a asistentului de documentare FoxPro.

Având în vedere numărul de formate pentru care este utilizată extensia ACT și lista lungă de programe care deschid acele formate, este posibil să descoperiți că un program pe care l-ați instalat este programul implicit „deschis” pentru fișierele care se termină în ACT, dar dvs. Mai degrabă ar fi un alt program. Dacă acesta este cazul, consultați Cum se schimbă asocierile de fișiere în Windows pentru ajutor la schimbarea acestuia.


Cum se convertește un fișier ACT

Fișierele ACT utilizate cu Photoshop nu pot fi convertite în niciun alt format, celelalte formate de fișiere de mai sus pot fi salvate în formate noi, probabil că nu puteți utiliza un convertor de fișiere pentru ao face. Dacă fișierul poate fi convertit, fiecare program specific este probabil capabil să convertească propriul fișier ACT într-un format nou. De exemplu, Konvertor ar trebui să poată salva un fișier audio ACT într-un format audio mai comun, cum ar fi MP3 sau WAV.

De obicei, dacă un program poate converti un fișier într-un alt format, se face prin meniul Fișier> Salvare ca sau un fel de meniu Export sau Conversie.