Fișier A2W (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier A2W este un fișier Alice World utilizat cu programul educațional Alice de la Universitatea Carnegie Mellon. Fișierul este o scenă animată 3D numită „lume” care este utilizată pentru predarea programării computerizate.

Fișierele A2W sunt doar arhive ZIP care conțin lucruri precum un fișier script.py, unele documente text, imagini, numeroase foldere și fișiere XML pe care aplicația Alice le poate înțelege. Este posibil să vedeți fișiere obiect Alice, fișiere de clasă și fișiere de proiect (A2C, A3C și A3P) împreună cu fișiere A2W atunci când utilizați software-ul Alice.

Un fișier A2W poate fi un fișier Adlib Tracker II Instrument Bank (.A2B) care include macrocomenzi. Acest format de fișier conține instrumente pe care software-ul Adlib Tracker le folosește pentru a crea compoziții muzicale și este probabil văzut împreună cu fișierele melodiei Adlib Tracker (.A2M) și fișiere individuale de instrumente (.A2I).


Cum se deschide un fișier A2W

Fișierele A2W pot fi deschise cu software-ul gratuit Alice pe Windows, Mac și Linux prin intermediul Fișier> Lumea Deschisă ... meniu.

Alice este portabil, ceea ce înseamnă că nu trebuie instalat. Puteți găsi o mână de exemple de fișiere A2W în folderul Alice Required exampleWorlds .

Deoarece fișierele A2W sunt salvate într-o arhivă ZIP, le puteți deschide și cu 7-Zip sau cu oricare dintre aceste extrase de fișiere gratuite. Deschiderea fișierului A2W în acest fel nu vă permite să îl utilizați cu Alice. Această metodă este utilă numai dacă doriți să vedeți sau să obțineți acces la fișierele XML individuale, imagini etc. care alcătuiesc fișierul.

Programul Adlib Tracker II este utilizat pentru a deschide fișiere Adlib Tracker II Instrument Bank cu macrocomenzi. Software-ul rulează și pe Windows, chiar dacă este un program DOS.

Extensia .A2W este foarte asemănătoare ca aspect cu fișierul AZW (formatul Amazon Kindle), precum și cu fișierele ARW și ABW, deci asigurați-vă că citiți extensia în mod corespunzător dacă A2W nu se deschide cu Alice sau Adlib Tracker .

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul A2W, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere A2W, iată cum puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier A2W

Aveți posibilitatea să utilizați Fișier> Exportați ca pagină web ... opțiunea din software-ul Alice pentru a salva fișierul A2W într-un folder care include un fișier HTML și JAR. Apoi puteți deschide fișierul HTML într-un browser web precum Chrome sau Firefox pentru a vedea animația redată fără a avea nevoie de Alice.

Nu știm dacă există vreo modalitate de a converti un fișier Adlib Tracker II Instrument Bank (A2W sau A2B), dar este posibil ca software-ul Adlib Tracker să aibă capacitatea de a face acest lucru.

Majoritatea tipurilor de fișiere (cum ar fi MP3, PDF, JPG etc.) pot fi convertite cu puțin efort datorită numeroaselor convertoare de fișiere gratuite disponibile, dar nu este cazul fișierelor Alice World sau Adlib Tracker.