Facebook Watch: Ce este și cum să îl utilizați

Facebook Watch este serviciul video la cerere al Facebook, care combină aspecte ale funcționalității sale de partajare video cu conținut premium. Permite creatorilor să-și încarce propriile videoclipuri în formă scurtă și lungă, dar include și comedie originală, dramă și programare de știri. Serviciul este gratuit, dar necesită un cont Facebook.


Ce este Facebook Watch și cum funcționează?

Facebook Watch este încorporat în Facebook, poate fi accesat prin intermediul site-ului principal Facebook și al aplicației Facebook pe platformele mobile și dispozitivele de streaming. Poate fi găsit în propria filă Watch, care este similară cu filele Marketplace și Messenger.

Facebook Watch nu este un serviciu de înlocuire a cablului. Seamănă mai mult cu YouTube decât cu YouTube TV, deoarece nu include televiziunea live din rețele sau canale prin cablu. De asemenea, are multe în comun cu Instagram TV, care este intrarea Instagram în câmpul de conținut generat de utilizatori dominat de YouTube.

Facebook Watch include un amestec de conținut de la utilizatori și conținut produs profesional, pe care Facebook îl plătește pentru a fi produs. Se aseamănă mult cu YouTube Premium, care include videoclipuri YouTube obișnuite și programare originală exclusivă, dar Facebook Watch este gratuit.


Cum se folosește Facebook Watch

Înainte de a putea utiliza Facebook Watch, aveți nevoie de un cont Facebook. În timp ce puteți naviga din punct de vedere tehnic la pagina pentru o emisiune Facebook Watch și puteți reda videoclipul fără un cont, acest lucru va duce la mai multe mesaje pop-up care vă vor solicita să vă înscrieți pe Facebook.

Dacă aveți un cont Facebook, sunteți gata să utilizați Facebook Watch. Iată cum funcționează:

  1. Navigheaza catre Facebook.com.

  2. În bara de meniu din stânga, selectați Ceas.

    Căutați pictograma TV sub opțiunile Feed News și Messenger în panoul de navigare.


Cum funcționează Facebook Watch?

Facebook Watch este ca Messenger sau Marketplace, prin faptul că este extrem de integrat cu Facebook, dar există ca un lucru suplimentar separat de principalul flux de știri.

După ce ați deschis Facebook Watch, aveți câteva modalități de a găsi videoclipuri:

  • alegerile editorului: Unele dintre cele mai populare videoclipuri Facebook Watch sunt disponibile printr-un banner mare în partea de sus a site-ului principal Facebook Watch. Selectează săgeată în partea dreaptă a bannerului pentru a parcurge aceste opțiuni.
  • Selecțiile de top: Facebook Watch are un algoritm care încearcă să găsească videoclipuri care vă vor interesa pe baza locației, intereselor, hobby-urilor și videoclipurilor pe care le-ați vizionat în trecut. Restul site-ului principal Facebook Watch este populat de aceste videoclipuri alese automat.
  • CAUTĂ: Selectează Căutare video și introduceți numele unui spectacol pe care îl căutați. De exemplu, introducerea „Scuze pentru pierderea ta” va afișa emisiunea exclusivă Facebook Watch cu același nume.
  • Urmărit: Dacă selectați Urma în orice videoclip sau emisiune, este adăugat la lista dvs. de urmărire. Puteți selecta Ultimele Video or Videoclipuri salvate în Urmărit secțiunea Facebook Watch pentru a accesa aceste emisiuni oricând doriți.

Ce canale are Facebook Watch?

Spre deosebire de majoritatea serviciilor de înlocuire a cablului, Facebook Watch nu are canale. Este mai aproape de YouTube, deoarece programele individuale din serviciu au Show Pages, unde puteți găsi toate episoadele, puteți citi mai multe despre ele, puteți vedea ce părere au alte persoane despre spectacol și interacționa cu alți spectatori.

Facebook Watch oferă o varietate de conținut de la creatorii care folosesc platforma în același mod în care creatorii folosesc YouTube și Instagram TV. Dacă urmăriți creatorii de pe aceste platforme, există șansa să-i găsiți și pe Facebook Watch.

În plus față de conținutul generat de utilizatori, serviciul finanțează și Facebook Originals în același mod ca Netflix, Hulu și Amazon Prime. Acest conținut exclusiv include programe originale de comedie și dramă, spectacole de jocuri, emisiuni de discuții și programe de știri.

Facebook Watch include, de asemenea, conținut live de streaming din MLB, WWE, PGA, fotbal universitar și alte surse.


Facebook Watch are reclame sau creatori de plăți?

Facebook Watch are două moduri diferite în care creatorii își pot genera bani din videoclipurile lor: Audience Network și Ad Break. Ambele metode implică inserarea de reclame sau reclame scurte în videoclipuri. Dacă vizionați un videoclip pe Facebook Watch, iar creatorul a generat bani, va trebui să urmăriți reclame în timpul videoclipului.

  • Rețea de public: Acesta este destinat editorilor mai mari și creatorilor de aplicații și jocuri. Poate fi folosit pentru a afișa reclame de la agenții de publicitate Facebook în aplicații, pe site-uri web, în ​​Articole instantanee Facebook și în jocuri, nu doar în videoclipuri.
  • Pauză publicitară: Aceasta este orientată în mod special către creatorii care încarcă videoclipuri pe Facebook Watch. Pentru a genera bani din videoclipurile dvs. cu Ad Break, pagina dvs. de Facebook trebuie să îndeplinească o serie de valori, inclusiv un număr minim de fani și un număr minim de minute urmărite pe videoclip într-un anumit interval de timp.

Poate cineva să încarce pe Facebook să urmărească?

Oricine poate încărca videoclipuri pe Facebook, dar nu toate aceste videoclipuri ajung pe Facebook Watch. Dacă doriți ca videoclipurile dvs. să apară în Facebook Watch, trebuie să le încărcați folosind o pagină, nu contul dvs. personal.

În timp ce Facebook Watch împărtășește unele asemănări cu YouTube și Instagram TV, nu vă puteți înscrie doar pe Facebook, puteți crea o pagină pentru emisiunea dvs., apoi vă așteptați ca videoclipurile dvs. să apară în serviciu.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta videoclipurile să apară în Facebook Watch:

  • Porniți o pagină de Facebook: Dacă nu aveți deja o pagină de Facebook, aveți nevoie de una. Acest lucru este diferit de contul dvs. personal, chiar dacă denumiți pagina după dvs. Cu cât pagina ta are mai mulți adepți și cu cât ai mai mult angajament cu fanii tăi, cu atât este mai probabil ca emisiunea ta să fie preluată de Facebook Watch.
  • Nu folosiți o promovare excesivă: Nu încărcați videoclipuri care rulează ca reclame directe pentru afacerea sau produsele dvs. Dacă aveți o afacere, iar pagina dvs. de Facebook promovează această afacere, videoclipurile dvs. pot fi legate de același domeniu, dar acestea ar trebui să fie informative sau distractive.
  • Creați videoclipuri cu aspect profesional: Videoclipurile Facebook Watch nu vor câștiga toate premiile Emmy, dar trebuie să aibă o calitate a producției mai mare decât media videoclipurilor de pe YouTube.
  • Produceți mai multe videoclipuri: Dacă aveți o serie de videoclipuri gata de pornire, Facebook Watch are mai multe șanse să includă videoclipurile dvs.

Petreceri Facebook Watch

Vizualizarea petrecerilor este o caracteristică de pe Facebook care permite membrilor grupului să se reunească și să urmărească împreună același videoclip sau o întreagă listă de urmărire a videoclipurilor. Videoclipul este sincronizat, astfel încât toată lumea se uită în același timp și puteți discuta, de asemenea, ce se întâmplă în timp real, tastând într-un câmp de chat în fereastra de petrecere Facebook Watch.

Vizualizarea petrecerilor este compatibilă cu toate formele de videoclipuri publice de pe Facebook, ceea ce înseamnă că le puteți folosi pentru a viziona comedii de lungă durată, drame și spectacole de jocuri sau puteți completa o coadă de petrecere a vizionării cu propriile filme de acasă.

Pentru a configura o petrecere de vizionare cu Facebook Watch, navigați la un grup Facebook și selectați Vizionați petrecerea. Introduceți un nume și o descriere pentru petrecerea de ceas, selectați Adăugați un videoclip, alege videoclipuri de vizionat, apoi apasă Post.

Postarea vizionării petrecerii va apărea imediat în cronologia grupului, iar videoclipul va începe redarea. Asigurați-vă că întrerupeți videoclipul dacă doriți să așteptați ca toți să se adune, astfel încât nimănui să nu-i lipsească nimic.

Descoperiți mai multe moduri de a viziona filme online cu prietenii

Membrii grupului pot selecta postarea pentru a se alătura grupului de vizionare, unde vor putea viziona videoclipul și pot comenta în timp real. Nu este exact același lucru cu vizionarea unui spectacol cu ​​prietenii tăi în aceeași cameră, dar este cel mai apropiat pe care probabil îl vei obține dacă prietenii și familia nu locuiesc în același loc.

Facebook Urmăriți împreună

Similar cu o petrecere Watch, Watch Together le permite prietenilor să vizioneze videoclipuri de pe Facebook prin chat video Messenger și Messenger Rooms. Această funcție este disponibilă în aplicațiile mobile Messenger și Messenger Rooms pentru iOS și Android. 

Pentru a utiliza Watch Together, porniți un apel video Messenger sau creați o cameră Messenger. Apoi glisați în sus pentru a accesa meniul și selectați Urmăriți împreună. Alegeți un videoclip dintr-o categorie precum TV și filme sau Încărcat. Facebook oferă, de asemenea, sugestii bazate pe activitățile dvs.

Într-un apel video Messenger puteți viziona cu până la opt persoane, în timp ce Camerele Messenger permit până la 50.

Cum să vizionați conținutul Facebook Watch

Facebook Watch este disponibil și pe dispozitive mobile și nici măcar nu are nevoie de o aplicație separată. Puteți accesa Facebook Watch prin intermediul aplicației Facebook pe un număr limitat de alte dispozitive, inclusiv Amazon Fire TV și Xbox One.

Spre deosebire de Messenger, care necesită descărcarea unei aplicații suplimentare, puteți accesa Facebook Watch din aplicația principală Facebook.

Descărcați pentru:

Android IOS Amazon Fire

Totuși, Microsoft are o aplicație Facebook Watch separată pentru Windows.

Descărcați Facebook Watch pentru Windows

Iată cum să utilizați Facebook Watch pe telefon:

  1. Lansarea Facebook app.

  2. Apăsați pe ☰ (trei linii verticale) buton de meniu.

  3. Robinet Ceas.

  4. Atinge emisiunea sau videoclipul pe care vrei să-l vizionezi.

În aplicația Facebook, puteți naviga cu ușurință prin tot conținutul Facebook Watch disponibil selectând lista de urmărire, fila Știri, fila Spectacole sau fila Jocuri.

  • Urmărit: Lista dvs. de urmărire este populată de emisiunile pe care le urmăriți. Dacă vedeți ceva care vă place pe Facebook Watch, atingeți butonul de urmărire și îl veți putea găsi mai târziu în Lista dvs. de urmărire.
  • Știri Facebook Watch: Fila Știri este populată de videoclipuri de știri live și înregistrate anterior din surse locale și naționale. Dacă doriți să vizionați câteva videoclipuri rapide de știri, acesta este locul unde trebuie să căutați.
  • Emisiuni de vizionare pe Facebook: Aici veți găsi spectacolele care alcătuiesc cea mai mare parte a conținutului Facebook Watch. Puteți parcurge opțiunile editorului, puteți căuta în toate spectacolele pentru a vedea dacă este ceva interesant sau puteți căuta ceva anume.

Secțiunea de jocuri de pe Facebook Watch este puțin mai specializată, deoarece reprezintă alternativa Facebook la Twitch și Youtube Gaming. Aceasta este secțiunea Facebook Watch, unde veți găsi atât fluxuri de jocuri live, cât și videoclipuri înregistrate anterior de la unele dintre streamerele dvs. preferate.