Facebook Messenger: Tot ce trebuie să știți

Messenger, un serviciu de mesagerie instant deținut de Facebook, lansat în august 2011, înlocuind Facebook Chat. Nu aveți nevoie de un cont Facebook pentru a utiliza Messenger. În timp ce cele două sunt parțial conectate când aveți un cont Facebook, nu vi se cere să aveți unul pentru a utiliza Messenger.

Bailey Mariner / Lifewire


Cum se accesează Facebook Messenger

Messenger poate fi utilizat împreună cu Facebook pe computerul dvs., pe Messenger.com sau accesat folosind aplicația mobilă Messenger de pe dispozitivele Android și iOS. Deoarece Messenger funcționează pe iPhone, funcționează și pe Apple Watch.

Chiar dacă Messenger este ușor accesibil prin site-ul web Messenger, contul dvs. Facebook de pe computer și aplicațiile mobile, puteți instala programe de completare în unele browsere pentru un acces mai rapid. Aceste programe de completare nu sunt aplicații Facebook oficiale. Sunt extensii de la terți pe care dezvoltatorii non-Facebook le-au lansat gratuit. De exemplu, utilizatorii Firefox pot pune Messenger pe partea laterală a ecranelor și îl pot folosi pe alte site-uri web, într-un mod de ecran divizat, cu Messenger pentru un supliment Facebook.

Nu trebuie să aveți un cont Facebook pentru a utiliza Messenger, deci este disponibil pentru persoanele care nu s-au înscris pe Facebook sau și-au închis conturile.


Trimiteți text, imagini și videoclipuri

În esență, Messenger este o aplicație de mesaje text atât pentru mesaje individuale, cât și de grup, dar poate trimite și imagini și videoclipuri. Messenger include, de asemenea, o mulțime de emoji-uri încorporate, stickere și GIF-uri.

Unele caracteristici utile incluse în Messenger sunt indicatorul său de tastare pentru a vedea când o persoană tastează, a primit chitanțe, a citi chitanțe și a unei etichete de timp pentru momentul în care a fost trimis mesajul, cu altul pentru momentul în care destinatarul a citit cel mai recent.

La fel ca pe Facebook, Messenger vă permite să reacționați la mesajele de pe site și din aplicație.

Un alt lucru extraordinar despre partajarea de imagini și videoclipuri prin Messenger este că aplicația și site-ul web colectează toate fișierele media, astfel încât să le puteți citi rapid.

Dacă utilizați Messenger cu contul dvs. Facebook, orice mesaj privat Facebook apare în Messenger. Puteți șterge aceste texte, precum și arhiva și dezarhiva mesajele pentru a le ascunde sau a le arăta din vizualizare constantă.


Efectuați apeluri vocale sau video

Messenger acceptă, de asemenea, apeluri audio și video atât din aplicația mobilă, de pe site-ul desktop Messenger, cât și de pe site-ul Facebook. Pictograma telefonului este pentru apeluri audio, în timp ce pictograma camerei efectuează apeluri video față în față.

Dacă utilizați funcțiile de apelare Messenger pe Wi-Fi, puteți utiliza aplicația sau site-ul web pentru a efectua apeluri gratuite pe internet.

Trimite bani

Messenger funcționează ca o modalitate simplă de a trimite bani oamenilor folosind doar informațiile despre cardul dvs. de debit. Puteți face acest lucru atât de pe site, cât și din aplicația mobilă.

Folosește Trimite bani de pe un computer sau din butonul Plăţile din aplicație, pentru a trimite sau a cere bani. Alternativ, puteți trimite un text cu un preț și apoi faceți clic pe acesta pentru a deschide solicitarea de plată sau pentru a solicita plata. Puteți adăuga chiar și o scurtă notă la tranzacție, astfel încât să vă puteți aminti scopul acesteia.


Joaca Jocuri

Messenger vă permite să jucați jocuri în aplicație sau pe site-ul Messenger.com, chiar și în timp ce vă aflați într-un mesaj de grup. Nu trebuie să descărcați o altă aplicație sau să vizitați un alt site web pentru a începe să jucați cu alți utilizatori Messenger.

Distribuie locația ta

În loc să utilizați o aplicație dedicată pentru a arăta cuiva unde vă aflați, puteți permite destinatarilor să vă urmărească locația timp de până la o oră cu funcția de partajare a locației încorporată Messenger, care funcționează numai din aplicația mobilă.

Funcții Facebook Messenger

Deși Messenger nu are un calendar, acesta vă permite să creați mementouri de evenimente prin intermediul butonului Mementouri din aplicația mobilă. O altă modalitate de a face acest lucru este să trimiteți un mesaj care conține o referință la o zi, iar aplicația vă întreabă automat dacă doriți să faceți un memento. La fel ca multe alte aplicații, Facebook Messenger are un mod întunecat.

Din mesajul din aplicația mobilă, Messenger vă permite să solicitați o călătorie din contul dvs. Lyft sau Uber.

Numele unui mesaj de grup poate fi personalizat, la fel și porecla persoanelor implicate. Tema de culoare a fiecărui fir de conversație poate fi modificată, de asemenea.

Clipurile audio pot fi trimise prin Messenger dacă doriți să trimiteți un mesaj fără a fi nevoie să trimiteți mesaje text sau să efectuați un apel audio complet.

Notificările pot fi reduse la tăcere pe bază de conversație pentru un anumit număr de ore sau complet dezactivate, atât pentru versiunea desktop Messenger, cât și prin intermediul aplicației mobile.

Adăugați noi contacte Messenger invitând contacte de pe telefonul dvs. sau, dacă sunteți pe Facebook, prietenii dvs. de pe Facebook. Există, de asemenea, un cod de scanare personalizat pe care îl puteți prelua din aplicație și îl puteți partaja cu alții, care vă pot scana codul pentru a vă adăuga instantaneu la Messenger.