Eroare în pagina de kernel de date: Ce este și cum să o remediați

Eroarea în pagina de date a nucleului este un cod de eroare Windows afișat pe un ecran albastru. Când apare această eroare, computerul dvs. va compila de obicei unele date de diagnosticare și apoi va reporni. Dacă problema persistă, computerul dvs. se va prăbuși în cele din urmă cu același mesaj de eroare din pagina kernelului.

Erorile din paginile de date ale nucleului sunt de obicei asociate cu defecțiuni hardware legate de modulele de memorie și unitățile de hard disk. În alte cazuri, aceeași eroare va apărea din cauza efectelor unui virus.


Cum apare eroarea Inpage Data Kernel

Când apare această eroare, veți vedea de obicei un mesaj ca unul dintre acestea:

PC-ul dvs. a întâmpinat o problemă și trebuie să repornească. Colectăm doar câteva informații despre erori și vom reporni pentru dvs.

Dacă doriți să aflați mai multe, puteți căuta online ulterior această eroare: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

Cauzele erorilor de pagină de date ale nucleului

Eroarea în pagina de date a nucleului este un cod de oprire afișat în timpul blocării ecranului albastru și este de obicei cauzată de o problemă cu memoria cu acces aleator (RAM) sau hard disk.

Iată câteva coduri suplimentare asociate cu această eroare și problemele specifice la care se referă:

  • 0x0000007A: Erori de acces la fișiere 
  • 0xC000009C: Sectoare de hard disk defecte 
  • 0xC000009D: Cabluri slăbite sau defecțiune pe hard disk 
  • 0xC000016A: Sectoare de hard disk defecte 
  • 0xC0000185: Cabluri nefixate sau deteriorate

Cum se remediază o eroare de pagină a datelor kernelului

Întrucât majoritatea erorilor de date în paginile kernelului sunt cauzate de module de memorie defecte sau de hard disk-uri, soluția implică de obicei localizarea componentei care nu funcționează corect și înlocuirea acesteia.

Computerele care întâmpină această problemă repornesc de obicei după blocare. Dacă computerul nu se pornește sau nu pornește după ce a apărut o eroare de pagină a datelor kernelului, consultați ghidul nostru pentru remedierea unui computer care nu se va porni.

În alte cazuri, veți găsi că un modul de memorie sau un hard disk nu este conectat corect sau întreaga problemă a fost cauzată de un virus. Urmați acești pași de depanare pentru a remedia erorile de pagină ale datelor kernale:

Faceți o copie de rezervă a datelor. Dacă este o problemă cu hard disk-ul, ați putea pierde date importante. Dacă aveți ceva stocat pe computer pe care nu doriți să-l pierdeți, ar trebui să efectuați o copie de rezervă înainte de a începe procesul de diagnosticare. Faceți copii ale fișierelor pe care nu vă puteți permite să le pierdeți și stocați-le pe o unitate USB, card SD sau serviciu de stocare în cloud

  1. Inspectați și reinstalați modulele de memorie.

    În unele circumstanțe, problema poate fi cauzată de module de memorie așezate necorespunzător. Pentru a exclude acest lucru și pentru a preveni orice cheltuieli inutile, deschideți computerul și inspectați memoria RAM. Dacă vreunul dintre module nu este instalat corect sau s-a desprins, puneți-le din nou în poziție și verificați dacă există încă eroarea de pagină a datelor kernelului.

    Aveți grijă când deschideți un computer și reglați componentele. Fără o brățară anti-statică configurată corespunzător, electricitatea statică poate deteriora permanent componente precum RAM.

  2. Inspectați și reinstalați cablurile hard diskului.

    Această eroare indică de obicei că unitatea are defecte fizice, cum ar fi sectoarele defecte. În unele cazuri, este posibil să întâmpinați această problemă din cauza unui cablu de hard disk așezat necorespunzător.

    Pentru a exclude această posibilitate, deschideți computerul, localizați hard diskul și puneți din nou cablul conectorului. De asemenea, va trebui să verificați și să așezați din nou cablul unde se conectează la placa de bază.

    Când hard diskul dvs. rulează, ascultați cu atenție orice zgomote puternice. Dacă le auziți, este posibil ca hard disk-ul dvs. să fie defect, ceea ce poate provoca acest tip de eroare. Remedierea constă în backupul tuturor datelor și înlocuirea hard disk-ului.

  3. Testează-ți memoria.

    Windows 10 are un instrument de diagnosticare a memoriei încorporat. Există, de asemenea, câteva opțiuni gratuite disponibile pentru Windows 7, Windows 8 și Windows 10. Dacă aveți Windows 10, tastați „memorie"în câmpul de căutare al barei de activități, apoi selectați Windows Memory Diagnostic > Reporniți acum și verificați problemele.

    Cel mai bun instrument gratuit de diagnosticare a memoriei este MemTest 86, pe care îl puteți descărca și utiliza pentru a vă verifica memoria RAM.

    Poate doriți să rulați mai multe instrumente de diagnosticare a memoriei. Dacă oricare dintre aceste instrumente raportează o problemă cu memoria dvs., luați în considerare înlocuirea memoriei RAM. Dacă faceți acest lucru, probabil că veți remedia eroarea în pagina de date a nucleului, dar RAM-ul dvs. va eșua probabil în orice mod, dacă unul dintre aceste instrumente găsește o problemă.

  4. Testați-vă hard diskul.

    Puteți verifica dacă există probleme cu hard diskul utilizând instrumentul de verificare a erorilor Windows încorporat sau comanda chkdsk.

    Dacă instrumentul dvs. de diagnosticare la alegere găsește probleme, cum ar fi sectoarele defecte, permiteți-i să încerce o remediere. Dacă aveți succes, ar trebui să vă puteți folosi computerul fără alte erori ale paginilor de date ale nucleului.

  5. Deconectați perifericele hardware.

    Deși este mai puțin probabil, această eroare poate apărea din cauza altor periferice. Pentru a exclude acest lucru, opriți computerul, deconectați toate perifericele hardware și reporniți computerul.

    Dacă computerul dvs. nu se blochează cu eroarea în pagina de date a nucleului, reconectați fiecare dispozitiv unul câte unul. Când găsiți dispozitivul care cauzează problema, îl puteți lăsa deconectat sau îl puteți înlocui.

  6. Rulați o scanare antivirus.

    În unele cazuri, un virus poate corupe fișierele importante și poate provoca o eroare de pagină a datelor kernelului. Acest lucru este mai puțin probabil decât alte posibilități, dar este încă important să verificați. Dacă nimic altceva nu a funcționat, încercați să rulați o scanare antivirus. Dacă vreunul dintre aceste programe localizează un virus, permiteți-i să remedieze problema, apoi verificați dacă întâmpinați încă erori de pagină de date ale nucleului.

    Menținem o listă largă de programe antivirus gratuite pe care le puteți utiliza pentru a verifica acest tip de problemă.


Alte probleme cu ecranul albastru, cum ar fi eroarea Kernal Inpage Data Inpage

Eroarea în pagina de date kernale este doar una dintre multele erori care pot apărea atunci când Windows se blochează, dezvăluind infamul ecran albastru al morții. Dacă aveți probleme cu ecranul albastru, avem o listă completă a codurilor de eroare ale ecranului albastru care vă pot ajuta să ajungeți la partea de jos a problemei dvs.

Avem, de asemenea, un ghid general pentru remedierea ecranului albastru al morții care poate fi util.