Editorul de meniu Ubuntu Alacarte

Unul dintre cele mai mari beneficii ale utilizării Ubuntu este că oferă o mulțime de caracteristici personalizabile. Această teorie este valabilă în special pentru opțiunile de meniu, iar Ubuntu vine împreună cu Alacarte Menu Editor, astfel încât să vă puteți personaliza meniurile și să adăugați intrări pentru aplicațiile care nu apar automat după instalare.

Lifewire / Hilary Allison 

Alacarte este o aplicație puternică, dar nu funcționează neapărat în toate situațiile. Instalarea implicită Ubuntu utilizează mediul desktop GNOME. GNOME oferă o abordare complet diferită a listării aplicațiilor. Le arată pe toate într-o listă mare, similar cu un dispozitiv mobil. Deci, Alacarte nu va face mare lucru pentru a vă ajuta cu GNOME.

Cu toate acestea, dacă ați ales un alt mediu de desktop bazat pe GTK, cum ar fi MATE, XFCE sau Cinnamon, puteți profita din plin de Alacarte pentru a vă personaliza meniul de aplicații.


Instalați Alacarte

Alacarte este disponibil în depozitele obișnuite Ubuntu. Deschideți emulatorul terminalului și executați următoarea comandă pentru instalare.

sudo apt install alacarte

Cum se creează o nouă intrare în meniu cu Alacarte

Pentru a adăuga o nouă intrare în meniu:

  1. Deschis A la carte cu aplicatii > Accesorii > Editorul de meniu Alacarte, sau făcând clic dreapta pe oricare meniul de nivel superior și alegerea Editați meniurile.

  2. În panoul din stânga al lui Alacarte, alegeți submeniul în care ar trebui să apară noua intrare.

  3. Anunturi Adaugare element în extrema dreaptă a ferestrei Alacarte.

  4. Va apărea o fereastră nouă pentru a vă crea intrarea în meniu. Începeți prin a-i da un Nume.

  5. Apoi, tastați tasta Comandă pentru a lansa aplicația. Dacă nu sunteți sigur ce este, apăsați Răsfoire și navigați la / usr / bin. Toate aplicațiile dvs. vor fi acolo, chiar dacă lista este masivă.

  6. Apoi, selectați pictograma imagine din stânga. Aceasta va deschide o nouă fereastră de navigare, permițându-vă să alegeți o pictogramă pentru aplicația dvs. Pictogramele instalate pe sistemul dvs. sunt la / usr / share / icons.

  7. Acum, puteți adăuga opțional un Comentariu la intrarea ta.

  8. În cele din urmă, apăsați Ok pentru a crea noul dvs. element de meniu.

Pentru a schimba ordinea intrărilor din meniu, pur și simplu utilizați sus și jos săgeți din partea dreaptă a ferestrei Alacarte.

Pentru a opri afișarea unei intrări de meniu, utilizați casetele de selectare de lângă fiecare intrare. Aceasta nu șterge intrarea din meniu, astfel încât să o puteți restabili ulterior în același mod.