Editarea RAW în Snapseed pentru Android

În 2014, telefoanele Android au reușit să filmeze în format RAW. Formatul RAW este în DNG, care este un standard de proprietate Adobe pentru imagini. Format RAW înseamnă că imaginea este realizată într-un mod fără pierderi, ceea ce înseamnă că este procesată minim prin intermediul senzorului camerei. Ceea ce înseamnă acest lucru pentru fotografii mobili este că imaginea dvs. este mai ușor de editat cu cât mai multe informații posibil. Aceasta este metoda preferată de mulți fotografi, astfel încât atunci când vine vorba de editarea sau postprocesarea imaginilor, pierdeți puțin sau deloc informații. Telefoanele Windows filmează deja în acest format cu seria 1020 cu câțiva ani în urmă, iar Android a anunțat că a fost salvat în RAW în 2014. Problema este că sunteți sigur că ați putut filma în RAW, dar a trebuit să îl aduceți la editare pe desktop software pentru a profita de fișierul RAW.


Folosind Snapseed

Snapseed, deținut de Google, este în esență Photoshop-ul fotografiei mobile. Este ușor de utilizat, iar interfața cu utilizatorul este foarte simplă. Luați în considerare faptul că, dacă sunteți un fotograf care folosește un telefon Android, acum puteți edita imaginile RAW prin Snapseed pe telefon. 

Acesta este un upgrade major pentru shooterii Android. Inutil să spun că acest lucru ajută la promovarea ideii de a transporta în jurul unei camere întunecate mobile. Aveți unul dintre cele mai puternice sisteme de editare pe telefonul dvs. și sunteți capabil să maximizați capacitățile de post-procesare prin intermediul acestuia cu imagini RAW.

Vedem aplicația ca Photoshop sau Lightroom de fotografie mobilă, în ciuda eforturilor depuse de Adobe care încearcă să dezvolte o aplicație suficient de puternică ca să detroneze Snapseed. Din păcate, versiunea iOS a aplicației nu are această capacitate.


Limitări ale fotografiilor telefonice în RAW

Rețineți că camerele pentru smartphone-uri sunt încă foarte limitate de dimensiunea senzorului. Este pur și simplu legile fizicii, dar nu împiedică fotograful să creeze imagini uimitoare și de calitate prin intermediul telefoanelor lor. Aruncați acum capacitatea de a edita RAW, iar decalajul dintre acestea se închide acum într-un ritm alarmant. Sistemul de operare Android Marshmallow a făcut ca Androids să fie mult mai asemănători cu sistemul iOS și, din nou, există o altă lacună care se închide în ceea ce privește calitatea. Adăugați faptul că captarea și editarea RAW sunt disponibile numai pe Android și face ca argumentul să lase Apple ceva mai convingător.

Abilitatea de a edita RAW înseamnă că fotografii mobili vor avea flexibilitatea atât de necesară decât să lucreze în formatul JPEG standard. Obțineți date originale care sunt capturate de telefonul cu cameră.

Când deschideți Snapseed și o imagine RAW, deschideți imediat fișierul Instrument de dezvoltare. De acolo puteți să treceți direct și să manipulați expunerea, contrastul, balansul de alb, saturația, umbrele, luminile și structura și toate acestea folosind datele RAW furnizate de cameră și senzorul acesteia. 

Acesta este un pas imens în creșterea controlului și a calității producției pentru fotografia mobilă.