Editarea documentelor Google Docs pe iPad

Procesorul de text gratuit Google, Google Docs, poate fi utilizat pe iPad împreună cu Google Drive pentru a vă oferi capacitatea mobilă. Utilizați iPad-ul pentru a crea și edita fișiere Google Docs oriunde aveți acces la internet. Fișierele dvs. sunt stocate pe Google Drive, unde pot fi partajate cu alte persoane. Puteți utiliza Safari pentru a extrage versiunea pentru internet a Google Drive pentru a vizualiza documentele dvs., dar dacă doriți să le editați, trebuie să descărcați aplicația Google Docs.


Vizualizarea documentelor Google Drive online

Dacă trebuie doar să citiți sau să vizualizați documente, puteți:

Deschideți aplicația browserului Safari.

Tip drive.google.com în bara de adrese a browserului pentru a accesa documentele dvs. din Google Drive. (Dacă introduceți docs.google.com, site-ul web vă solicită să descărcați aplicația.)

Atingeți imaginea în miniatură a oricărui document pentru al deschide și a o vizualiza.

După ce deschideți un document, îl puteți imprima sau trimite prin e-mail. Cu toate acestea, dacă doriți să editați documentul, va trebui să descărcați aplicația Google Docs pentru iPad. 

Dacă știți că iPad-ul dvs. va fi offline la un moment dat, puteți profita de funcția aplicației Google Docs care vă permite să marcați documente pentru acces în timp ce sunteți offline.

Notă: Google oferă, de asemenea, o aplicație iPad pentru Google Drive. 


Folosind aplicația Google Docs

Aplicația Documente Google simplifică procesul de editare. Folosind aplicația, puteți crea și deschide documente și puteți vizualiza și edita fișiere recente pe iPad. Descărcați aplicația gratuită din App Store și conectați-vă la contul dvs. Google. Derulați și atingeți oricare dintre documentele miniatură pentru a le deschide.

Când deschideți un document, o bară apare în partea de jos a documentului cu listarea permisiunilor dvs. pentru document. Comentariul poate spune „Numai vizualizare” sau „Numai comentariu” sau este posibil să vedeți o pictogramă creion în colțul de jos, care indică faptul că puteți edita articolul.

Atingeți pictograma meniu din colțul din dreapta sus pentru a deschide un panou de informații pentru document. În funcție de permisiunile dvs., care sunt listate în partea de sus a panoului, este posibil să puteți găsi și înlocui, partaja sau marca documentul pentru acces offline. Informațiile suplimentare includ numărul de cuvinte, previzualizarea tipăririi și detaliile documentului.


Cum să partajați un fișier Google Docs

Pentru a partaja altora unul dintre fișierele pe care le-ați încărcat pe Google Drive:

Deschideți fișierul în Google Docs.

Apăsați pe Mai Mult pictogramă, care seamănă cu trei puncte orizontale din dreapta numelui documentului.

Selectați Distribuiți și exportați.

Apăsați pe Adauga oameni icon.

Tastați adresele de e-mail ale fiecărei persoane pe care doriți să le partajați documentul în câmpul furnizat. Includeți un mesaj pentru e-mail.

Selectați permisiunile fiecărei persoane atingând pictograma creion de lângă un nume și selectând Editați | ×, Comentariu, Sau Vizualizare.

Dacă decideți să nu partajați documentul, atingeți Mai Mult pictogramă din partea de sus a ecranului Adăugați persoane și selectați Omiteți trimiterea notificărilor.

Apăsați pe Trimite icon.