Dosarul de descărcări: ce este și cum funcționează

Dosarul de descărcări este locația de pe computer sau dispozitivul mobil în care sunt plasate fișierele, programele de instalare și alt conținut descărcat de pe internet. Poate stoca conținut temporar sau permanent, în funcție de preferințe. Acest ghid acoperă tot ce trebuie să știe utilizatorii de Windows, Mac, Android și iOS despre acesta, inclusiv cum să-l găsească și cum să schimbe unde sunt stocate descărcările dvs.


Unde găsesc folderul de descărcări?

Dosarul de descărcări este o componentă cheie a oricărui sistem de operare, deci ar trebui să fie ușor de localizat pe orice dispozitiv. Instrucțiunile de mai jos arată cum să îl localizați pe o varietate de sisteme de operare.

Puteți găsi folderul Descărcări Mac deschizând Finder-ul prin Dock.

Unde să găsiți folderul de descărcări pe un Mac

Pentru a găsi descărcări pe macOS, deschideți Finder selectând Pictograma Finder în doc. Din coloana din partea stângă a ferestrei Finder, selectați Descărcări. Ar trebui să vedeți o listă cu toate fișierele descărcate pe dispozitiv.

De obicei, computerele Mac au o comandă rapidă pentru Descărcări în Dock. Selectați-l pentru a afișa fișierele descărcate recent.

Unde să găsiți folderul de descărcări pe un computer

Pentru a deschide folderul de descărcări de pe un dispozitiv Windows 10, faceți clic pe Explorator de fișiere din bara de activități, apoi selectați Download dosar din partea stângă.

Procesul este similar pentru Windows 8 și 7. Cu Windows 8, trebuie să deschideți Explorator de fișiere, selectați-vă dosar utilizator, Apoi selectați Download. Cu Windows 7, selectați acasă , apoi selectați-vă nume de utilizator (de obicei în partea de sus a coloanei din dreapta a meniului Start), apoi selectați Download.

Unde să găsiți folderul de descărcări pe Android

Utilizatorii Android pot accesa descărcări prin intermediul Fişiere aplicație. Îl puteți găsi în sertarul de aplicații al dispozitivului dacă nu este deja pe ecranul de pornire. Iată cum puteți naviga în folderul de descărcări prin aplicația Fișiere:

  1. Glisați în sus din partea de jos a ecranului de pornire al dispozitivului pentru a accesa sertarul aplicației.

  2. Selectați Fişiere (Sau Fișierele mele on Dispozitive Samsung).

    Pentru anumite telefoane, acest pas poate necesita mai întâi selectarea unui sub-folder. De exemplu, utilizatorii Samsung trebuie să selecteze de obicei Samsung folder, apoi selectați Fișierele mele.

  3. selectaţi pictograma de meniu în partea din stânga sus a ecranului, apoi selectați Download.

selectarea Download afișează fișierele pe care le-ați descărcat de pe internet. Cu toate acestea, cu anumite aplicații (cum ar fi Google Play TV & Filme și WhatsApp), fișierele și conținutul pe care le descărcați sunt salvate direct în acestea, mai degrabă decât în ​​folderul Descărcări. Ca urmare, trebuie să le deschideți și, în majoritatea cazurilor, să le deschideți meniurile sau setările pentru a accesa conținutul descărcat.


Unde să găsiți folderul de descărcări pe iOS

Utilizatorii iPhone și iPad își pot găsi descărcările în dispozitivul iCloud Drive al dispozitivului. Pur și simplu atingeți pictograma care arată ca un folder, apoi apăsați pe Download.

Cum pot găsi descărcări folosind comenzi rapide?

Cu macOS și Windows 10, este posibil să afișați rapid și ușor dosarul de descărcări folosind o comandă rapidă de la tastatură.

Puteți deschide folderul Descărcări mai rapid, adăugându-l la Dock.

MacOS, utilizatorii pot apăsa Comandă + Alt + L pe desktop pentru a accesa folderul. Dacă apăsați această combinație pe un browser precum Chrome, acesta deschide ecranul de descărcare al browserului. Utilizatorii Windows pot tasta „Descărcări” în bara de căutare pentru a găsi folderul.

De asemenea, este posibil să fixați folderul Descărcări la andocarea macOS dacă nu este deja fixat. Pur și simplu deschideți o fereastră Finder și faceți clic dreapta Download, Apoi selectați Adăugați la andocare.

În mod similar, utilizatorii Windows 10 își pot adăuga folderul Descărcări în meniul Start:

  1. Anunturi Tasta Windows + I pentru a aduce în discuție setările meniu.

  2. Selectați Personalizare > acasă > Alegeți care sunt dosarele care apar în Start.

  3. Glisați butonul Download comutați în On poziție.


Cum pot schimba locația de descărcare?

Pentru cei care au o vendetă împotriva folderului de descărcări sau care doresc pur și simplu ca anumite descărcări să meargă în altă parte, este posibil să modificați setările browserului, astfel încât fișierele să fie trimise într-o altă locație de pe Mac sau PC.

Puteți modifica fișierele către care sunt trimise descărcările modificând setările browserului.

Pe un dispozitiv Mac, apăsați Comandă + virgulă [,]. Aceasta aduce în evidență Preferințe/setările ecran pentru browser. De acolo, următorii pași depind de browserul ales. Iată un exemplu specific pentru Chrome:

  1. Anunturi Comandă + [,].

  2. Derulați în jos și selectați Avansat.

  3. Derulați în jos până la Descărcări subpoziție. Lângă Locație, selectați Schimbare.

  4. Selectați folderul pe care doriți să îl trimiteți descărcări din fereastra care apare, cum ar fi Documente or Desktop, Apoi alegeți Selectați.

Pentru Windows, nu există nicio comandă rapidă care să deschidă automat setările browserului. În schimb, trebuie să le deschideți din browserul propriu-zis. De exemplu, iată ce trebuie să faceți cu Firefox:

  1. Deschis Firefox, apoi deschideți meniu folosind pictograma hamburger din colțul din dreapta sus.

  2. Selectați Opţiuni.

  3. Derulați în jos până la Descărcări subpoziție. Lângă opțiunea Salvare fișiere în, selectați Naviga.

  4. Alegeți folderul către care doriți să fie trimise descărcările, apoi alegeți Selectați Dosar.

  5. Selectați OK.

Toate browserele majore vă oferă opțiunea de a schimba unde sunt salvate fișierele. Cu Firefox, puteți găsi fișierul Întrebați-mă întotdeauna unde să salvez fișiere opțiune direct sub Salvați fișierele la setare. Google Chrome are aceeași opțiune în meniul său de setări. Prin mutarea comutatorului de comutare la On poziție, vi se cere unde să trimiteți descărcările dvs. din acel moment.