Depanarea unui aparat foto abandonat

Ai suferit vreodată de un aparat foto scăzut? Mai puține sentimente în lume sunt mai dezgustătoare. Frica este copleșitoare și se pare că durează câteva secunde pentru ca camera să lovească pământul, totuși ești neajutorat să o previi. Și știți deja că nici un timp petrecut cu Photoshop nu poate remedia o cameră defectă.

Chiar dacă ți-e frică să o faci, trebuie să ridici la un moment dat camera prăbușită. Iar instinctul tău natural este să apeși imediat butonul de alimentare, verificând dacă camera digitală a supraviețuit căderii. Dacă camera digitală nu funcționează sau dacă pare să funcționeze într-un mod diferit de ceea ce obișnuiți să vedeți, păstrați panica la distanță de braț încă câteva secunde și uitați-vă la aceste elemente pentru a fi ușor de utilizat -rezolva probleme.


Ușa compartimentului de baterii slăbit

Verificați compartimentul bateriei. Este obișnuit atunci când aruncați o cameră că cel mai slab punct al corpului camerei va absorbi o mare parte din impact. Pentru multe camere, aceasta este ușa compartimentului bateriei, care se poate deschide în timpul toamnei. Unele camere nu vor funcționa corect dacă compartimentul bateriei este deschis.

Baterie slăbită

Pe aceeași linie cu vârful de mai sus, bateria este încă în poziție? Camera nu va funcționa dacă bateria s-a desprins în toamnă, ceea ce poate apărea.


Card de memorie liber

Cardul de memorie este așezat strâns? La fel ca în cazul bateriei, o lovitură a camerei ar putea scoate cardul liber, deși acest lucru este mai puțin obișnuit decât o baterie slăbită. Și, deși majoritatea camerelor se vor porni cel puțin atunci când cardul de memorie este slăbit sau lipsește, unele nu vor fi siguri că vor verifica această cauză potențială.

Verificați butoanele camerei

Aruncați o privire atentă la butoanele și cadranele camerei. Sunt așezați așa cum ar fi în mod normal? O lovitură a camerei ar putea răsuci cadranul într-o setare pe care nu o folosiți niciodată, făcându-l să pară ca și cum camera nu ar funcționa corect. Uitați-vă cu atenție la butoane pentru a vă asigura că unul nu este blocat până la punctul în care este întotdeauna pornit. 

Verificați corpul camerei

Corpul camerei este aruncat? Unele modele sunt concepute pentru a absorbi un șoc major prin deschiderea unui panou exterior ușor slăbit. Este posibil ca camera să nu funcționeze corect dacă o parte a corpului camerei este slăbită. De cele mai multe ori, puteți fixa această piesă liberă la loc dacă o faceți cu atenție. Un panou liber pe corpul camerei este diferit de un panou crăpat, care poate provoca scurgeri de lumină în interiorul camerei, provocând fotografii expuse necorespunzător.

Testați din nou butonul de alimentare

Odată ce ați verificat problemele obișnuite după o cădere a camerei, continuați și încercați din nou butonul de pornire cu degetele încrucișate, în timp ce încă țineți camera corect, desigur! Nu uitați să folosiți o curea de gât sau de umăr. Acestea sunt concepute special pentru a vă salva camera, în cazul în care vă alunecă din mâini.

Dacă se pare că aveți o mulțime de probleme cu scăderea camerei foto, vă recomandăm să luați în considerare una dintre cele mai bune camere rezistente la apă, care au aproape întotdeauna un exterior dur, permițându-le să supraviețuiască o picătură de câțiva metri. Aceste camere nu excelează în ceea ce privește calitatea imaginii, de obicei, dar nu vă vor lăsa cu senzația de rău dacă vă alunecă printre degete.