Depanarea problemelor cardului de memorie SD

Deși tot mai multe camere digitale includ memorie internă, aproape toți fotografii investesc în carduri de memorie pentru a-și stoca fotografiile. Cardurile de memorie, care sunt de obicei puțin mai mari decât un timbru poștal, pot stoca sute sau mii de fotografii. În consecință, orice problemă cu cardul de memorie poate fi un dezastru - nimeni nu vrea să-și piardă toate fotografiile. Utilizați aceste sfaturi pentru a depana problemele legate de cardul de memorie SD și SDHC.


Computerul nu va citi cardul

Asigurați-vă că computerul dvs. acceptă dimensiunea și tipul cardului de memorie pe care îl utilizați. De exemplu, unele computere mai vechi pot citi doar carduri SD cu dimensiuni mai mici de 2 GB. Cu toate acestea, multe carduri SDHC au o dimensiune de 4 GB sau mai mare. S-ar putea să vă puteți actualiza computerul la conformitatea SDHC cu un upgrade de firmware; consultați producătorul computerului.

Mesaj de eroare „Cardul este protejat la scriere”

Cardurile SD și SDHC conțin comutatoare de „blocare” pe partea stângă a cardului (așa cum se vede din față). Dacă comutatorul este în poziția inferioară / inferioară, cardul este blocat și protejat la scriere, ceea ce înseamnă că nu pot fi scrise date noi pe card. Glisați comutatorul în sus pentru a „debloca” cardul.


Unele carduri de memorie rulează mai lent decât altele

Fiecare card de memorie are o clasificare a vitezei și o clasă. Viteza nominală se referă la viteza maximă de transfer pentru date, în timp ce clasa nominală se referă la viteza minimă de transfer. Verifică-ți cardurile și evaluările acestora și vei descoperi, probabil, că au ratinguri diferite de viteză sau de clasă.

De cele mai multe ori pentru fotografii generale, un card de memorie mai lent și mai vechi nu va cauza probleme. Dacă înregistrați videoclipuri HD sau utilizați un mod de fotografiere continuă, totuși, este posibil ca un card de memorie mai lent să nu poată înregistra datele suficient de rapid, provocând întreruperea unui videoclip sau pierderea fotografiilor. Încercați să utilizați un card de memorie rapid pentru videoclipuri HD.


Recuperați fișierele șterse sau lipsă

Dacă cardul de memorie funcționează OK, dar nu puteți găsi sau deschide anumite fișiere foto, puteți utiliza software-ul comercial pentru a încerca să recuperați fotografiile sau puteți duce cardul de memorie SD la un computer sau la un centru de reparații al camerei, care poate fi capabil să recupereze fotografiile. Dacă computerul sau camera dvs. nu pot citi cardul, un centru de reparații este singura dvs. opțiune.

Probleme cu cititorul de carduri de memorie

Dacă ați introdus cardul de memorie SD într-un cititor de computer, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că nu faceți o greșeală care ar putea să vă coste fotografiile. Când ștergeți orice fotografii de pe cardul de memorie SD prin cititorul de card de memorie al computerului, de exemplu, fotografiile sunt șterse definitiv; nu merg la Coșul de reciclare al computerului. Așadar, aveți multă grijă înainte de a șterge fotografiile de pe cardul de memorie SD folosind cititorul de carduri de memorie al computerului.

Formatarea cardurilor de memorie SD

A decide dacă formatați trebuie să vă gândiți puțin. Dacă știți că cardul conține fotografii, nu veți dori să îl formatați, deoarece formatarea șterge toate datele de pe cardul de memorie. Dacă primiți acest mesaj pe un card de memorie pe care l-ați utilizat anterior și pe care ați stocat fotografii, cardul sau camera foto ar putea să nu funcționeze corect. De asemenea, este posibil ca cardul de memorie SD să fi fost formatat într-o altă cameră, iar camera dvs. să nu o poată citi. În caz contrar, dacă cardul de memorie este nou și nu conține fotografii, este OK să formatați cardul de memorie fără griji.

Computerul nu va citi cardul

Pe măsură ce vă mutați cardul de memorie dintr-un slot dintr-un computer într-o imprimantă către cameră și oriunde altundeva utilizați cardul de memorie, puteți deteriora sau introduce murdărie contactelor metalice de pe card. Asigurați-vă că contactele nu sunt acoperite de murdărie și nu au zgârieturi pe ele, ceea ce ar putea provoca citirea cardului de memorie SD.