Depanarea problemei video Windows Movie Maker

Trebuie să știți că imaginile, muzica sau videoclipurile inserate în Windows Movie Maker nu sunt încorporate în proiect. Ele sunt pur și simplu legate de proiect din locația lor actuală. Prin urmare, dacă modificați oricare dintre aceste variabile, programul nu poate găsi aceste fișiere.


Video dispare din proiectul Windows Movie Maker

Iată câteva motive posibile ale problemei.

  • Ați lucrat la un alt computer în prima zi. Când ați copiat fișierul proiectului pe un alt computer, ați neglijat să copiați toate fișierele video suplimentare pe care le-ați inserat în cronologia filmului.
  • Poate că ați copiat într-adevăr toate fișierele video pe un al doilea computer. Cu toate acestea, dacă nu le-ați plasat într-un identic structura folderelor ca pe primul computer, Windows Movie Maker nu știe unde să le găsească. Acest program este foarte prost și nu-i place schimbarea.
  • Poate că utilizați fișierele video de pe o unitate flash USB și nu ați introdus unitatea flash înapoi în computer.
  • Fișierele video se aflau mai degrabă pe o unitate de rețea decât pe unitatea de hard disk locală, iar acum nu sunteți atașat la aceeași rețea. Din nou, Windows Movie Maker nu poate găsi fișierele video necesare.

Afișați Windows Movie Maker unde ați mutat fișierele video

Dacă ați mutat, de fapt, fișierele video (sau fotografiile sau fișierele audio) într-o altă locație de pe computer, puteți informa Windows Movie Maker unde se află noua locație și va afișa apoi fișierele din proiectul dvs.

  1. Deschideți fișierul de proiect Windows Movie Maker.

  2. Observați că există triunghiuri galbene cu semne de exclamare negre în proiectul dvs. unde ar trebui să existe videoclipuri.

  3. Faceți dublu clic pe a triunghi galben. Windows vă va solicita să căutați locația fișierului.

  4. Navigați la noua locație a fișierelor video și faceți clic pe clipul video corect pentru această instanță.

  5. Videoclipul ar trebui să apară în cronologie (Sau storyboard, în funcție de vizualizarea afișată). De multe ori, toate videoclipurile vor apărea, de asemenea, în mod magic, deoarece noua locație conține și restul videoclipurilor pe care le-ați folosit în proiect.

  6. Continuați să vă editați filmul.


Cele mai bune practici pentru Windows Movie Maker

  • Creați un folder nou care va conține nu numai proiectul dvs. Windows Movie Maker, ci și orice fotografii, fișiere muzicale și videoclipuri care vor face parte din produsul dvs. final.
  • Copiați toate fișierele care vor face parte din acest proiect în acest folder.
  • Pentru a muta proiectul pe alt computer, trebuie pur și simplu să copiați folderul complet și puteți continua să editați filmul de pe un alt computer.