De ce FaceTime nu funcționează când fac apeluri?

Funcția de apelare video FaceTime este una dintre cele mai strălucitoare și mai interesante caracteristici ale platformelor iOS și Mac. După cum îi place să demonstreze Apple, este la fel de simplu ca atingerea pictogramei FaceTime atunci când efectuați un apel și deodată vă uitați la persoana cu care vorbiți.

Dar dacă nu este atât de simplu și nu vezi deloc nimic? Iată câteva probleme frecvente care împiedică FaceTime să funcționeze și cum să le remediați.


De ce FaceTime nu funcționează când efectuați apeluri

Lifewire / Derek Abella

Indiferent dacă problema cu care vă confruntați este că butonul FaceTime nu se aprinde la fel de activ, nu apare ca opțiune când efectuați un apel sau vă permite să primiți apeluri, acestea ar putea fi vinovatul:

  1. FaceTime trebuie activat: Pentru a utiliza FaceTime, acesta trebuie activat (dacă l-ați activat când ați configurat dispozitivul, nu ar trebui să vă faceți griji în legătură cu acest lucru, dar dacă FaceTime nu funcționează, verificați această setare). Faceți acest lucru atingând butonul setările aplicație. Derulați în jos până la FaceTime. Mută FaceTime glisor la pornit / verde.

  2. Numărul de telefon sau adresa de e-mail lipsă: Nimeni nu te poate apela dacă nu ai un număr de telefon. FaceTime funcționează în același mod. Trebuie să aveți un număr de telefon sau o adresă de e-mail configurată pentru FaceTime, pe care oamenii să o poată folosi pentru a vă contacta. Faceți acest lucru atunci când vă configurați dispozitivul, dar dacă aceste informații sunt șterse sau debifate, acestea pot cauza probleme. Mergi la setările > FaceTime și asigurați-vă că aveți un număr de telefon sau o adresă de e-mail sau ambele, verificate în Puteți fi contactat de FaceTime la secțiune. Dacă nu, adăugați-le.

  3. Trebuie să fiți conectat la o rețea: Dacă dispozitivul dvs. nu este conectat la Wi-Fi sau la o rețea celulară, nu veți putea utiliza FaceTime. Deci, asigurați-vă că nu sunteți în modul Avion și că sunteți conectat la Wi-Fi.

  4. Persoana pe care o sunați are nevoie și de FaceTime: Dacă sunați pe cineva pe un iPhone mai vechi sau pe un alt tip de smartphone, FaceTime nu va fi o opțiune. Persoana pe care o sunați trebuie să aibă configurat FaceTime pe dispozitivul său pentru a conversa prin chat video cu dvs. folosind-o. Aceasta înseamnă că au nevoie de un iPhone 4 sau o versiune ulterioară, un iPod touch de generația a patra sau mai nou, un iPad 4 sau mai nou sau un Mac modern. Toate aceste dispozitive au o cameră orientată către utilizator, care este necesară pentru a permite persoanei pe care o sunați să vă vadă. Nu există nicio versiune de FaceTime pentru Android sau Windows (deși există multe alternative FaceTime care funcționează cu aceste sisteme de operare), astfel încât prietenii și familia de pe aceste platforme nu pot face nici FaceTime.

  5. Utilizatorii ar putea fi blocați: Puteți împiedica persoanele să vă sune, să trimită mesaje text și să vă facă FaceTiming. Dacă nu puteți face FaceTime pe cineva sau nu le puteți primi apelurile, este posibil să-l fi blocat (sau invers). Verificați accesând setările > FaceTime > blocate. Acolo veți vedea o listă cu oricine ai cărui apeluri le-ați blocat. Dacă persoana pe care doriți să o faceți FaceTime este acolo, pur și simplu eliminați-o din lista dvs. Blocată și veți fi gata să conversați.

  6. Compania dvs. de telefonie trebuie să o susțină: Dacă încercați să efectuați un apel FaceTime prin 3G sau 4G (mai degrabă decât Wi-Fi), compania dvs. de telefonie trebuie să accepte FaceTime. Practic fiecare companie de telefonie care vinde iPhone-ul o acceptă, dar dacă toate celelalte sugestii din această listă nu sunt cauza, merită să o luați în considerare. Verificați dacă operatorul dvs. îl acceptă.

    Modelul dvs. iPhone trebuie să accepte și FaceTime. IPhone 3GS și 3G nu.

  7. Aplicația FaceTime lipsește: Dacă FaceTime lipsește complet de pe dispozitivul dvs., este posibil ca aplicația să fi fost dezactivată folosind restricții de conținut. Pentru a verifica acest lucru, accesați setările, apoi apăsați pe generalși apăsați pe restricţii. Dacă restricțiile sunt activate, vi se va solicita o parolă. Introduceți-l, dacă îl cunoașteți, și căutați FaceTime or Camera opțiuni (oprirea camerei foto dezactivează și FaceTime). Dacă o restricție este activată pentru oricare dintre ele, opriți-o mutând glisorul în alb / oprit.

Dacă FaceTime nu funcționează când utilizați aplicația Telefon, puteți încerca și aplicația FaceTime independentă care vine pe iOS 7 și versiuni ulterioare.

Dacă îndepliniți aceste cerințe, ar trebui să puteți efectua un apel video în cel mai scurt timp. Dacă îndepliniți cerințele și niciunul dintre acești pași nu vă ajută, este posibil să aveți alte probleme cu conexiunea la telefon sau la rețea care trebuie investigate. De asemenea, vă recomandăm să contactați Apple pentru a obține asistență de specialitate.