De ce există o întârziere în facturarea iTunes Store?

Atunci când cumpărați ceva din iTunes Store sau App Store, Apple nu vă trimite întotdeauna prin e-mail chitanța imediat. Uneori, contul dvs. bancar nu este de facturat decât la o zi sau mai mult după achiziție. Există două motive pentru practicile de facturare Apple iTune: taxele pentru cardul de credit și psihologia consumatorilor.

Informațiile din acest articol se aplică tuturor achizițiilor digitale de la Apple.


De ce Apple iTunes vă facturează la câteva zile după achiziție?

Majoritatea procesatorilor de carduri de credit percep companiilor o taxă pe tranzacție sau lunară, în plus față de un procent din achiziție. La articolele cu prețuri mai ridicate, cum ar fi iPhone 11, aceste taxe reprezintă un procent atât de mic din prețul total, încât nu reprezintă o problemă pentru retailer. Pentru articolele cu costuri reduse, cum ar fi un cântec de 0.99 USD, o proporție mai mare din profiturile Apple s-ar pierde din taxe unice dacă ar fi procesate individual.

Pentru a economisi taxe, Apple grupează adesea tranzacțiile. Apple știe că, dacă ați cumpărat un lucru, probabil că veți cumpăra altul, așa că compania așteaptă o zi sau două înainte de a vă factura cardul în cazul în care faceți mai multe achiziții pe care le poate grupa împreună. Este mai ieftin și mai eficient să vă facturăm o dată pentru cumpărarea a 10 articole, decât să vă facturăm de 10 ori pentru achiziții individuale.


Cum să vedeți achizițiile dvs. grupate de iTunes

Vedeți cum Apple grupează achizițiile dvs. în iTunes vizualizându-vă contul:

  1. Deschide iTunes pe un computer și selectează Cont > Vizualizați contul meu.

  2. Conectați-vă cu ID-ul și parola Apple.

  3. Derulați în jos până la Istoricul cumparaturilor și selectați Vezi toate.

  4. selectaţi Comanda ID link către dreapta unei comenzi pentru a vedea conținutul acesteia. Este posibil să nu fi achiziționat aceste articole în același timp, dar sunt grupate aici ca și cum ai fi făcut-o.

Dacă Apple nu vă încarcă cardul imediat, cum știe că acesta va funcționa mai târziu? Când efectuați achiziția inițială, iTunes Store solicită o preautorizare pentru suma tranzacției de pe cardul dvs. Această procedură garantează că banii vor fi acolo, dar contul nu va fi taxat decât mai târziu.


Motivul psihologic pentru întârzierea facturării iTunes

Economisirea de bani nu este singurul motiv pentru întârzierea facturării. Prin taxarea dvs. ore sau zile după ce ați făcut achiziția, actele de cumpărare și de plată încep să se simtă ca niște lucruri separate. Din moment ce nu trebuie să plătiți imediat, se simte ca și cum ați primi ceva gratuit atunci când achiziționați un cântec și îl puteți asculta imediat. Astfel, facturarea întârziată încurajează clienții să facă cumpărături impulsive.


Cum vă taxează iTunes: creditele mai întâi, apoi cardurile cadou, apoi cardurile de debit / credit

Când efectuați o achiziție, Apple atrage mai întâi din creditele din contul dvs. iTunes. După aceea, soldurile rămase din cardurile cadou iTunes finalizează achiziția. Orice sold rămas se taxează pe forma de plată legată de ID-ul dvs. Apple. Există însă câteva excepții:

  • Trimiterea unui cadou: Când faceți cadou muzică, filme, cărți, aplicații etc. din iTunes, acesta este întotdeauna taxat pe cardul dvs. de debit sau de credit, chiar dacă aveți un sold al cardului cadou.
  • Familie Sharing: Dacă utilizați Family Sharing, achizițiile sunt taxate mai întâi pe cardurile cadou sau creditele membrilor membrilor familiei. Aceștia sunt debitați pe cardul de debit sau de credit al Organizatorului familiei numai după epuizarea acelor surse. În acest fel, fiecare membru al familiei ajunge să păstreze banii adăugați în conturile lor cu un card cadou și să-i cheltuiască cum doresc.