Cumpărarea de produse recondiționate – Ce trebuie să știți

Căutăm întotdeauna chilipiruri. Este greu să reziste vânzărilor după vacanță, sfârșit de an și primăvară. Cu toate acestea, o altă modalitate de a economisi bani pe tot parcursul anului este de a cumpăra produse recondiționate.

Justin Pumfrey / The Image Bank / Getty Images


Ce se califică ca articol recondiționat

Când majoritatea dintre noi ne gândim la un articol recondiționat, ne gândim la ceva care a fost deschis, sfâșiat și reconstruit, ca o reconstruire a transmisiei automate. Cu toate acestea, în lumea electronică, nu este evident ce înseamnă termenul „recondiționat” pentru consumator.

O componentă audio sau video poate fi clasificată ca recondiționată dacă îndeplinește ORICE dintre următoarele criterii:

Returnarea clientului

Majoritatea comercianților cu amănuntul majori au o politică de returnare de 30 de zile pentru produsele lor și mulți consumatori, indiferent de motiv, returnează produsele în perioada respectivă. De cele mai multe ori, dacă nu este nimic în neregulă cu produsul, magazinele vor reduce prețul și îl vor revinde ca o cutie specială deschisă. Cu toate acestea, dacă există un fel de defect prezent în produs, multe magazine au acorduri de a returna produsul producătorului unde este inspectat și / sau reparat, și apoi reambalat pentru a fi vândut ca articol recondiționat.

Daune de expediere

De multe ori, coletele pot fi deteriorate la expediere, fie din cauza manipulării greșite, a elementelor sau a altor factori. În majoritatea cazurilor, produsul din ambalaj poate fi perfect, dar comerciantul cu amănuntul are opțiunea de a returna producătorului cutiile deteriorate (cine dorește să pună o cutie deteriorată pe raft?) Pentru credit complet. Producătorul este obligat să inspecteze produsele și să le reambaleze în cutii noi de vânzare. Cu toate acestea, nu pot fi vândute ca produse noi, deci sunt reetichetate ca unități recondiționate.

Deteriorări cosmetice

Uneori, dintr-o varietate de motive, un produs poate avea o zgârietură, o dantură sau o altă formă de deteriorare cosmetică care nu afectează performanța unității. Producătorul are două opțiuni; să vândă aparatul cu daunele sale cosmetice vizibile sau să remedieze daunele prin plasarea componentelor interne într-un dulap sau carcasă nouă. Oricum, produsul se califică ca fiind recondiționat, deoarece mecanismele interne care pot fi neafectate de produsul cosmetic deteriorat sunt încă verificate.

Unități demonstrative

Deși la nivel de magazin, majoritatea comercianților cu amănuntul își vând demo-urile vechi de pe podea, unii producători le vor lua înapoi, le vor inspecta și / sau vor repara, dacă este necesar, și le vor trimite înapoi ca unități recondiționate. Acest lucru se poate aplica și unităților demonstrative utilizate de producător la expozițiile comerciale, returnate de examinatorii de produse și utilizarea internă a biroului.

Defect în timpul producției

În orice proces de producție a liniei de asamblare, o componentă specifică poate apărea ca defectă din cauza unui cip de procesare defectuos, a unei surse de alimentare, a unui mecanism de încărcare a discului sau a unui alt factor. Acest lucru este de obicei prins înainte ca produsul să părăsească fabrica, dar defectele pot apărea după ce produsul ajunge pe rafturile magazinelor. Ca urmare a returnărilor clienților, a demonstrațiilor inoperante și a defecțiunilor excesive ale produsului în perioada de garanție a unui anumit element din produs, un producător poate „retrage” un produs dintr-un anumit lot sau o serie de producții care prezintă același defect. Producătorul poate alege să repare toate unitățile defecte și să le trimită înapoi la comercianții cu amănuntul ca unități recondiționate.

Cutia a fost doar deschisă

Deși, din punct de vedere tehnic, nu există nicio problemă aici, altul decât cutia a fost deschisă și a fost trimisă înapoi producătorului pentru reambalare (sau reambalată de către comerciantul cu amănuntul), produsul este încă clasificat recondiționat deoarece a fost reambalat, chiar dacă nu a avut loc nicio recondiționare.

Elemente de depășire

Dacă un comerciant cu amănuntul are o surplusă a unui anumit articol, acesta reduce de obicei prețul și îl pune la vânzare sau la eliberare. Cu toate acestea, uneori, când un producător introduce un nou model, acesta va „colecta” stocul rămas al modelelor mai vechi încă pe rafturile magazinelor și le va redistribui către anumiți comercianți cu amănuntul pentru o vânzare rapidă. În acest caz, articolul poate fi vândut fie ca „o achiziție specială”, fie poate fi etichetat ca renovat.

Atunci când un produs electronic este expediat înapoi către producător, indiferent de motiv, unde este inspectat, readus la specificațiile originale (dacă este necesar), testat și / sau reambalat pentru revânzare, articolul nu mai poate fi vândut ca „nou”.


Sfaturi pentru cumpărarea de produse recondiționate

Nu este întotdeauna clar care este originea sau starea exactă a unui produs recondiționat. Este imposibil pentru consumator să știe care este motivul pentru denumirea „recondiționată” pentru un anumit produs.

Trebuie să ignorați orice „presupuse” cunoștințe pe care vânzătorul încearcă să vi le transmită asupra acestui aspect al produsului, deoarece nici el / ea nu are cunoștințe din interior cu privire la această problemă.

Luând în considerare toate posibilitățile de mai sus, iată câteva întrebări pe care trebuie să le adresați atunci când cumpărați un produs recondiționat.

  • Unitatea recondiționată este vândută de un comerciant cu amănuntul care este, de asemenea, autorizat să vândă produse noi realizate de aceeași companie?
  • Unitatea recondiționată are garanție SUA (ar trebui să aibă o garanție de 45 până la 90 de zile pentru piese și forță de muncă)? Uneori, unitățile recondiționate sunt o piață gri - ceea ce înseamnă că este posibil să nu fi fost destinate inițial vânzării pe piața SUA.
  • Distribuitorul oferă o politică de returnare sau schimb pentru unitatea recondiționată dacă nu sunteți mulțumit (15 zile sau mai mult)?
  • Distribuitorul oferă o garanție extinsă pentru articol? Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumpărați o garanție extinsă - dar dacă oferă sau nu una, indică gradul lor de asistență pentru produs. Dacă dealerul nu este un dealer autorizat al produsului, ar ezita să ofere o garanție extinsă pentru acesta.

Dacă răspunsurile la toate întrebările de mai sus sunt „Da”, achiziționarea unității recondiționate poate fi o mișcare sigură și inteligentă.


Ultimele gânduri privind achiziționarea articolelor recondiționate

Cumpărarea unui articol recondiționat poate fi o modalitate excelentă de a obține un produs excelent la un preț avantajos. Nu există niciun motiv logic pentru care simpla etichetă „recondiționată” ar trebui să atașeze o conotație negativă produsului în cauză.

Chiar și produsele noi pot fi lămâi, iar toate produsele recondiționate au fost noi la un moment dat. Cu toate acestea, atunci când cumpărați un astfel de produs, fie că este vorba despre o cameră video recondiționată, un receptor AV, TV, DVD player etc. de la un comerciant online sau fizic, este important să vă asigurați că puteți inspecta produsul și că retailerul face backup. produsul cu un fel de politică de returnare și garanție în măsura prezentată în sfaturile noastre de cumpărare.

CUMPARATURI FERICITE!