Cum se verifică ortografia în Outlook

Dacă ați fost un utilizator Windows Live Hotmail, știți că e-mailul dvs. este acum pe Outlook.com, care este puțin diferit de programul Microsoft Outlook pe computer. Este posibil să vă întrebați unde a dispărut funcția de verificare ortografică odată cu modificarea.

În ceea ce privește verificarea ortografică, Microsoft afirmă:

„Nu există nicio opțiune de verificare ortografică în Outlook.com. Pentru a vă verifica ortografia, va trebui să utilizați browserul web. Verificarea ortografică este disponibilă în Microsoft Edge, Internet Explorer 10 și versiunile ulterioare și în versiunile actuale ale Firefox, Chrome, și Safari. Verificați opțiunile pentru browserul dvs. web pentru a afla mai multe despre cum să verificați ortografia. "

Din fericire, majoritatea browserelor web și a sistemelor de operare au acum verificatoare ortografice încorporate. Probabil că ați văzut verificatorul ortografic în acțiune dacă postați mesaje online sau utilizați un sistem de e-mail online; o linie roșie va apărea sub cuvintele pe care verificatorul ortografic nu le recunoaște. 

Majoritatea acestor funcții de verificare ortografică a browserului sunt activate în mod implicit, deci nici măcar nu trebuie să căutați cum să le activați. Cu toate acestea, dacă verificarea ortografică nu este activată sau doriți să o dezactivați, iată instrucțiuni pentru localizarea acelor setări în browsere și sisteme de operare populare.


Verificare ortografică Chrome

Pentru MacOS, în meniul de sus cu Chrome deschis, faceți clic pe Editați | × > Ortografie și gramatică > Verificați ortografia în timp ce tastați. Este activat când apare o bifă lângă opțiunea din meniu.

Pentru Windows:

  1. În colțul din dreapta sus al ferestrei browserului, faceți clic pe cele trei puncte verticale pentru a deschide meniul.

  2. Clic setările din meniu.

  3. Derulați în jos în fereastra Setări și faceți clic Avansat

  4. Derulați în jos până la secțiunea Limbă și faceți clic Verificare a ortografiei.

  5. Lângă limba în care doriți să se facă verificarea ortografică, cum ar fi engleza, faceți clic pe comuta. Se va deplasa spre dreapta și va deveni albastru când este activat.


Verificați ortografia în MacOS și Safari

Foarte similar cu Chrome, în meniul de sus cu Safari deschis, faceți clic pe Editați | × > Ortografie și gramatică > Verificați ortografia în timp ce tastați. Este activat când apare o bifă lângă opțiunea din meniu.

Sistemul de operare Mac, MacOS, oferă și funcții de verificare ortografică. Pentru a le ajusta, urmați acești pași:

  1. Deschideți System Preferences app.

  2. Clic Tastatură.

  3. Apasă pe Text tab.

  4. Verificați opțiunile de editare a textului pe care doriți să le activați: Corectați ortografia automat, Cu majuscule cuvintele automat, și Adăugați punct cu spațiu dublu.


Verificare ortografică în Windows și Microsoft Edge

Pe un sistem Windows, browserul Microsoft Edge nu verifică ortografia; setarea de verificare ortografică este de fapt o setare Windows. Pentru a modifica această setare, urmați acești pași în Windows 10:

  1. Deschideți fereastra Setări apăsând tasta Tasta Windows + I.

  2. Clic Dispozitive.

  3. Clic Dactilografiere în meniul din stânga.

  4. Comutați comutatorul sub cele două opțiuni disponibile, în funcție de care preferați: Autocorectarea cuvintelor scrise greșit, și Evidențiați cuvintele scrise greșit.


Alte opțiuni de verificare ortografică

Browserele oferă pluginuri specializate care pot extinde caracteristici sau adăuga altele noi la experiența browserului. Sunt disponibile pluginuri de verificare a ortografiei și de verificare a gramaticii care nu numai că pot prinde greșeli de ortografie, ci și vă pot sfătui cu privire la o gramatică mai bună.

Unul dintre acestea este Gramatic. Vă verifică ortografia și gramatica pe măsură ce introduceți un browser web și fiți instalat ca plugin în cele mai populare browsere, cum ar fi Chrome, Safari și Microsoft Edge.