Cum se utilizează Snip și Sketch în Windows 10

Instrumentul Windows Snipping Tool face parte din sistemul de operare Windows încă din zilele Vista. În timp ce Microsoft nu a anunțat încă un sfârșit de viață pentru instrument, încă este posibil să fi văzut o notificare când o deschideți că Instrumentul de tăiere va fi în mișcare.

Deci ce urmeaza? Snip & Sketch.

Snip & Sketch este răspunsul Windows 10 la Instrumentul de tăiere Windows. Oferă aceleași funcții de captură de ecran cu instrumentul familiar Snipping Tool, dar cu o funcționalitate și mai mare. Aflați despre toate caracteristicile noului utilitar și despre cum să le utilizați.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10.


Snip & Sketch vs. Windows Snipping Tool

Instrumentul Snip & Sketch este disponibil pe sistemele Windows 10 care rulează versiunea octombrie 2018 și mai sus. Cu toate acestea, dacă nu îl găsiți pe computer, aveți posibilitatea să îl descărcați din Microsoft Store.

Dacă sunteți bine versat în funcțiile instrumentului Snipping Tool, veți fi încântați să descoperiți că aceleași caracteristici sunt disponibile în Snip & Sketch, deși cu unele modificări.

Platforma Întârziere opțiunea din Instrumentul de tăiere a oferit întârzieri de la 1 la 5 secunde. În Snip & Sketch, fișierul Întârziere opțiunea este pe Nou meniu derulant cu opțiuni pentru a trage Acum, În 3 secunde, Sau În 10 secunde.

Platforma mod opțiunea care apare pe bara de instrumente Snipping Tool nu este evidentă imediat, dar există. Când selectați Nou în fereastra Snip & Sketch, „Snipping Bar” va apărea în partea de sus a ecranului. Această bară include patru opțiuni de mod:

  • Snip dreptunghiular
  • Freeform Snip
  • Fragment de fereastră
  • Snip pe ecran complet

Platforma Economisești, Copiați, și Share toate opțiunile sunt disponibile în bara de instrumente Snip & Sketch la fel cum au făcut-o în Instrumentul Snipping. În plus, există un Un pix/creion, A Evidențiere, Și un Radieră la fel ca Instrumentul de tăiere a popularizat.

Dar, spre deosebire de Instrumentul de tăiere, nu există nicio opțiune de editare a tăieturii în Paint. În schimb, Snip & Sketch oferă propriile sale capacități de editare mai bogate.


Cum să faceți o captură de ecran

Realizarea unei capturi de ecran cu Snip and Sketch este rapidă și ușoară. Cel mai rapid mod de a captura ecranul Ferestrei 10 cu Snip & Sketch este apăsând comanda rapidă de la tastatură Tasta Windows + Shift + S. Aceasta va deschide bara de tăiere, permițându-vă să selectați un mod și să trageți fără a deschide aplicația Snip & Sketch.

Pentru a deschide Snip & Sketch, faceți o captură de ecran și editați-o sau gestionați-o, urmați acești pași.

  1. Deschideți Snip & Sketch. Puteți face acest lucru tastând „croitor"în caseta Căutare Windows lângă butonul Start și selectând Deschis în Snip & Sketch în lista de aplicații care apare.

  2. Selectați săgeata de lângă Nou pentru a deschide Întârziere meniul derulant și selectați un timp de întârziere, dacă doriți. În caz contrar, alegeți Nou. Snipping Bar se va deschide.

  3. Selectați un mod. Dacă selectați Fragment de fereastră or Snip pe ecran complet, selectați orice zonă de pe ecran pentru a face un fragment. Dacă selectați Snip dreptunghiular or Freeform Snip, faceți clic și trageți zona ecranului pe care doriți să o trageți.

  4. Fragmentul dvs. va apărea în fereastra Snip & Sketch.

  5. selectaţi Copiați pictogramă pentru a crea o copie a fragmentului, care ar putea fi util dacă doriți să editați captura de ecran, dar să păstrați și originalul.

  6. selectaţi Share pentru a partaja fragmentul cu alții. Opțiunile dvs. vor varia în funcție de aplicații și setări, dar pot include contacte de e-mail, partajare Bluetooth sau Wi-Fi, mesagerie instantanee și platforme de socializare.

  7. Închideți fereastra când ați terminat.


Cum se editează în Snip & Sketch

Odată ce ați luat un fragment, instrumentele de editare vă permit să adnotați și să vă personalizați capturile de ecran.

Deși instrumentele funcționează cel mai bine cu un dispozitiv stilou, selectarea butonului Scriere tactilă vă permite să utilizați instrumentele de adnotare cu mouse-ul sau atingerea.

  1. selectaţi Pix or Creion să scrie sau să deseneze pe snip. Selectați de două ori instrumentul pentru a deschide paleta de culori și selectați o culoare sau o dimensiune diferită.

  2. Selectați instrumentul de ștergere și trageți-l pe snip pentru a elimina anumite linii. Faceți clic pe acesta de două ori și selectați Ștergeți toate cerneala pentru a șterge orice adnotări pe care le-ați făcut.

  3. Selectați instrumentele riglei sau ale transportorului pentru a facilita desenarea liniilor drepte sau a arcurilor. Selectați din nou butonul pentru a ascunde instrumentul.

    Gesturile de atingere cu două degete vor redimensiona sau roti instrumentele dacă este activată atingerea.

  4. selectaţi A decupa și utilizați mânerele de glisare pentru a decupa imaginea.

    Selectați din nou instrumentul de decupare și selectați Anulare pentru a anula o cultură înainte de a o aplica.

  5. selectaţi Economisești pictogramă pentru a salva captura de ecran.

    Deși numele de fișier implicit pentru capturile de ecran din Instrumentul de tăiere Windows a fost Capture.jpg, fiecare fragment din Snip & Sketch este salvat ca Adnotare urmat de dată și un număr secvențial.