Cum se utilizează OneDrive în Windows 10

OneDrive în Windows 10 funcționează cel mai bine dacă rotiți între utilitarul încorporat în File Explorer și aplicația Windows Store. Acest articol explică modul de utilizare a celor două programe împreună.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10.

RawPixel / Pexels 


Lipsă în File Explorer

Caracteristica cheie care lipsește în versiunea File Explorer a OneDrive este capacitatea de a vedea foldere care nu au fost descărcate pe hard disk-ul dvs. local. Dacă utilizați OneDrive fără modificări, probabil că aveți întregul set de fișiere OneDrive salvate local.

Cu toate acestea, nu trebuie să faceți asta. Este foarte ușor să lăsați unele fișiere în cloud și numai conținutul mai critic de pe computer. Problema este că nu aveți nicio modalitate de a vedea ceea ce nu este pe hard disk prin File Explorer. A existat o caracteristică ca cea numită substituenți, iar Microsoft a confirmat recent că această caracteristică va reveni ca sincronizare la cerere menționată anterior. Noua funcție vă va ajuta să faceți distincția între fișierele de pe hard disk și fișierele stocate în cloud.

Până atunci, puteți utiliza aplicația OneDrive Windows Store. Vă permite să vizualizați tot conținutul OneDrive, inclusiv fișierele care nu sunt pe hard disk.

Nu este o soluție perfectă, dar funcționează și, în opinia noastră, este mult mai ușor de tratat decât să treceți de la File Explorer la OneDrive.com.


Organizarea cu File Explorer

Poate fi o surpriză că nu trebuie să păstrați toate fișierele OneDrive pe hard disk. De fapt, puteți lăsa cât de mulți dintre ei doriți în cloud (aka serverele Microsoft) și puteți descărca fișiere doar după cum este necesar. Acest lucru ar fi deosebit de important dacă utilizați o tabletă cu spațiu de stocare limitat.

Pentru a decide ce fișiere doriți să păstrați pe hard disk și cele pe care doriți să le lăsați în cloud:

  1. Deschide Explorarea fișierelor.

    Anunturi Câștigă + E pentru a deschide rapid fereastra File Explorer.

  2. Selectați săgeata orientată în sus din extrema dreaptă a barei de activități.

  3. Faceți clic dreapta pe OneDrive în panoul din stânga sau în corpul ferestrei.

  4. Selectați setările.

  5. În fereastra care se deschide asigurați-vă că Cont este selectată fila și selectați Alegeți foldere butonul.

  6. Se va deschide încă o altă fereastră care listează toate folderele pe care le aveți pe OneDrive. Debifați pur și simplu pe cele pe care nu doriți să le păstrați pe hard disk, faceți clic pe OKși OneDrive le va șterge automat pentru dvs. Amintiți-vă doar că le ștergeți doar de pe computer. Fișierele vor rămâne în cloud disponibile pentru descărcare în orice moment.

Asta este tot ceea ce trebuie să faceți spațiu pe hard disk, păstrând în același timp fișierele disponibile în OneDrive.


Aplicația Microsoft Store

Acum, că ai scos fișierele de care nu ai nevoie, vei avea nevoie de aplicația OneDrive pentru Windows 10 pentru a le vizualiza cu ușurință din nou.

După ce ați descărcat aplicația din magazinul de aplicații și v-ați conectat, veți vedea toate fișierele și folderele stocate în OneDrive. Dacă faceți clic sau atingeți un folder, acesta se va deschide pentru a afișa toate fișierele. Faceți clic pe un fișier individual și vă va afișa o previzualizare a acestuia (dacă este o imagine) sau descărcați fișierul și îl deschideți în programul corespunzător, cum ar fi Microsoft Word sau un cititor PDF.

Când fișierele sunt descărcate automat, acestea sunt introduse într-un folder temporar. Pentru a-l descărca într-un loc mai permanent, selectați un fișier și apoi faceți clic pe pictograma de descărcare (săgeata orientată în jos) din dreapta sus. Dacă doriți să vedeți detaliile unui fișier în loc să îl descărcați, faceți clic dreapta pe el și selectați Detalii

În partea stângă a aplicației sunt mai multe pictograme. În partea de sus este o pictogramă de căutare pentru găsirea fișierelor, sub aceasta este imaginea contului dvs. de utilizator, iar apoi aveți o pictogramă a documentului, unde puteți vedea întreaga colecție de fișiere. Apoi aveți pictograma camerei, care vă arată toate imaginile în OneDrive într-un mod similar cu ceea ce vedeți pe site. De asemenea, puteți alege să vizualizați albumele din această secțiune, inclusiv cele create automat de OneDrive.

Coborând în partea stângă veți vedea, de asemenea, o secțiune de documente recente și o vizualizare a fiecăruia dintre fișierele dvs. sunt partajate cu alții.

Acestea sunt elementele de bază ale vizualizării fișierelor cu aplicația Windows 10 OneDrive. Aplicația include multe altele, inclusiv încărcarea fișierelor cu glisare și plasare, posibilitatea de a crea un folder nou și o modalitate de a crea albume de imagini noi.

Este o aplicație excelentă și un complement solid pentru OneDrive în File Explorer.