Cum se utilizează note pentru difuzoare în PowerPoint

Notele vorbitorului sunt note adăugate diapozitivelor de prezentare PowerPoint ca referință pentru prezentator. Notele dintr-un diapozitiv PowerPoint sunt ascunse în timpul prezentării și sunt vizibile doar pentru cel care prezintă diapozitivele. Imprimați notele PowerPoint, însoțite de o versiune miniatură a diapozitivului corespunzător, pentru a le păstra ca referință la îndemână atunci când faceți o prezentare orală.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint pentru Microsoft 365, PowerPoint pentru Mac și PowerPoint Online.


Cum se adaugă note în PowerPoint

Păstrați-vă în evidență în timpul prezentării de diapozitive adăugând note de vorbitor la fiecare diapozitiv al prezentării dvs. Nu este nevoie să scrieți tot ce doriți să spuneți, ci doar să adăugați suficiente informații pentru a vă menține discursul.

  1. Mergi la pagina Vizualizare și selectați Normal. În PowerPoint Online, comutați și dezactivați panoul de note selectând Vizualizare > notițe.

  2. În panoul Slide, selectați miniatura diapozitivului pe care doriți să adăugați o notă.

  3. Plasați cursorul în panoul Note. Textul din panoul Note citește, Faceți clic pentru a adăuga note.

    Dacă nu vedeți panoul Note, accesați Vizualizare și selectați notițe. Pe un Mac, trageți bara de sub diapozitiv în sus pentru a afișa secțiunea de note.

  4. Tastați sau lipiți notele în panoul Note.

  5. Salvați modificările prezentării dvs.


Cum să vă vedeți notele în timpul unei prezentări

Dacă computerul dvs. este conectat la un alt monitor sau proiector, puteți activa prezentarea Vizualizator în PowerPoint 2016, 2013 și 2010.

  1. Mergi la pagina Slide Show și selectați Utilizați Viewer Viewer.

  2. Selectați monitorul pe care doriți să îl utilizați pentru a vizualiza notele vorbitorului în Setări de afișare căsuță de dialog. Plasați un cec lângă Acesta este monitorul meu principal.

  3. Dacă este disponibil, selectați Din diapozitivul curent, Prezentare de diapozitive personalizate, Prezentați online, Sau Transmisie de diapozitive. Fiecare dintre aceste vizualizări afișează notele dvs. de prezentare în timpul prezentării.

PowerPoint pentru Mac funcționează puțin diferit de versiunea pentru Windows. Pentru a vă vedea notele în timpul unei prezentări, accesați Slide Show și selectați Prezentator Vizualizare.

PowerPoint Online nu poate deschide o prezentare în Prezentator, deoarece nu se poate conecta la un monitor suplimentar.


Sfaturi și mai multe informații despre note PowerPoint

Vizualizarea prezentator funcționează numai dacă computerul dvs. este conectat la un alt ecran. Scopul Vizualizării prezentatorului este de a afișa ceva diferit pe ecran decât pe cel pe care îl urmăresc spectatorii.

În modul Prezentare, veți vedea diapozitivul curent, diapozitivul următor și notele dvs. Vizualizarea prezentator include un cronometru și un ceas care arată dacă prezentarea dvs. rulează prea scurt sau prea mult.

Pentru a ieși din Vizualizarea prezentatorului și a termina prezentarea, selectați Încheiați prezentarea în partea de sus a ecranului. Dacă nu vedeți această opțiune, faceți clic dreapta pe prezentarea de diapozitive și selectați Sfârșitul spectacolului.