Cum se utilizează note lipicioase în Windows 10

Notele lipicioase colorate sunt o modalitate utilă de a vă ajuta să vă amintiți elementele importante, iar Windows are propria versiune a notelor desktop virtuale disponibile. Aflați cum să obțineți note lipicioase pe Windows 10 și cum să utilizați aplicația Sticky Notes pentru Windows.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10.


Cum să obțineți note lipicioase pe Windows 10

Aplicația Sticky Notes este încorporată în Windows 10, deci nu trebuie să faceți nimic pentru ao descărca. Însă, dacă Sticky Notes a fost șters din greșeală de pe computer, îl puteți descărca din Microsoft Store.

De asemenea, puteți utiliza Sticky Notes în Windows 7 sau Windows Vista.

  1. Tip "lipicios" în caseta de căutare Windows din colțul din stânga jos al ecranului. Aplicația Sticky Notes ar trebui să apară în partea stângă a rezultatelor căutării.

  2. Selectați Deschis pentru a începe să utilizați aplicația. Se va deschide fereastra Welcome to Sticky Notes.

    Selectați Fixați în Start or Adaugă la bara de activități pentru a menține aplicația ușor accesibilă pentru o utilizare viitoare.

  3. Selectați Incepe pentru a începe să utilizați aplicația Sticky Notes cu contul Microsoft la care sunteți conectat. Alternativ, selectați Folosiți un alt cont pentru a vă conecta cu un alt cont Microsoft și a continua.

    Conectându-vă cu contul dvs. Microsoft, notele dvs. sunt sincronizate cu celelalte dispozitive, Outlook și oriunde vă conectați.

  4. Așteptați când sunteți conectat. Aplicația Sticky Note se va deschide cu o nouă notă gata de utilizare.


Cum se creează noi note lipicioase pe Windows 10

Când aveți aplicația Sticky Notes deschisă, selectați Mai multe (+) în colțul din stânga sus al ferestrei Sticky Notes pentru a crea o nouă notă.

Când se deschide o nouă notă, tastați informațiile dorite pe corpul notei. Acesta va fi salvat automat în aplicație, chiar dacă închideți nota. Deschideți lista de note pentru a căuta o notă sau căutați un cuvânt cheie sau o expresie în caseta Căutare.

Dacă nu aveți aplicația deschisă, dar o aveți fixată în bara de activități, faceți clic dreapta pe aplicație în bara de activități și selectați Notă nouă.


Cum să formatați note lipicioase

Personalizați textul, modificați aspectul unei note lipicioase sau adăugați o imagine la o notă lipicioasă, dacă doriți.

  1. Deschideți un nou Sticky Note și selectați cele trei puncte Meniu pictogramă din colțul din dreapta sus.

  2. Alegeți culoarea pe care doriți să o aplicați la nota curentă.

  3. Selectați orice text doriți să formatați și alegeți o opțiune de formatare în partea de jos a ferestrei de notă. Opțiunile includ:

    • Îndrăzneţ
    • Cursiv
    • Sublinia
    • Tăiat
    • Marcatori

  4. Pentru a adăuga o imagine la o notă lipicioasă, selectați Adăugați imagine pictogramă din secțiunea din dreapta jos a notei, navigați la imaginea de pe computer, apoi selectați Deschis.

    Pentru a elimina o imagine dintr-o notă, faceți clic dreapta pe imagine, selectați Ștergeți imaginea, apoi confirmați că doriți să ștergeți imaginea.

  5. Închideți nota și aplicația când ați terminat.


Cum se utilizează note lipicioase cu Cortana

Cortana este asistentul virtual disponibil în Windows 10. Prin activarea Insights în aplicația Sticky Notes, Cortana poate scana notele din lista dvs. pentru a găsi ceea ce aveți nevoie, căutând orice, de la date și numere de telefon la adrese și site-uri web. Cortana poate utiliza aceste informații pentru a simplifica acționarea asupra notelor dvs. sau pentru a crea mementouri în numele dvs.

  1. Deschideți aplicația Sticky Notes.

  2. selectaţi setările pictograma roată din zona din dreapta sus a ferestrei aplicației. Setările Sticky Notes se vor deschide în fereastră.

  3. Derulați în jos până la secțiunea General, apoi comutați Activați Insights la On.

  4. Reveniți la fereastra principală.

  5. Deschideți o notă existentă sau creați o notă nouă care să includă informații pe care Cortana să le preia, cum ar fi o adresă, o oră, o dată sau chiar un cuvânt care se referă la o oră sau o dată, cum ar fi „mâine”. Aceste cuvinte și fraze par acum să fie hyperlink.

  6. Selectați un cuvânt sau o expresie cu hyperlink pentru a vizualiza o acțiune sugerată de la Cortana. De exemplu, un Adăugați un memento promptul va apărea dacă selectați o oră și o dată.