Cum se utilizează mai multe desktopuri în Windows 10

Cu Windows 10, Microsoft a adus în cele din urmă o caracteristică standard pe alte sisteme de operare desktop pe Windows: desktop-uri multiple, pe care compania le numește desktop-uri virtuale. Desigur, aceasta este o caracteristică pentru utilizatorii avansați, dar poate fi utilă pentru oricine dorește un plus de organizare.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10.


Începe cu vizualizarea sarcinilor

Punctul de pornire cheie pentru mai multe desktopuri este Windows 10's Task View. Cel mai simplu mod de a-l accesa este pictograma din dreapta Cortanei pe bara de activități - arată ca un dreptunghi mare cu un dreptunghi mai mic pe fiecare parte a acestuia. Alternativ, puteți atinge Tasta Windows+Tab.

Vezi sarcină este o versiune mai bună a Alt+Tab. Afișează toate ferestrele de program deschise dintr-o privire și vă permite să alegeți între ele.

Cea mai mare diferență între Task View și Alt+Tab este că Vizualizarea activităților rămâne deschisă până când o eliminați - spre deosebire de comanda rapidă de la tastatură.

Când vă aflați în Vizualizarea activităților, dacă priviți în colțul din dreapta, veți vedea un buton care spune Desktop nou. Selectați acest lucru și, în partea de jos a zonei Vizualizare sarcini, apar două dreptunghiuri etichetate Desktop 1 și Desktop 2.

Selectați Desktop 2, și aterizați pe un desktop curat, fără programe care rulează. Programele deschise sunt încă disponibile pe primul desktop, dar acum aveți altul deschis în alte scopuri.


De ce mai multe desktopuri?

Dacă vă zgâriați încă capul de ce ați dori mai mult de un desktop, luați în considerare modul în care utilizați computerul în fiecare zi. Dacă aveți un laptop, comutarea între Microsoft Word, un browser și o aplicație muzicală poate fi dificilă. Punerea fiecărui program într-un desktop diferit facilitează deplasarea între ele și elimină necesitatea de a maximiza și minimiza fiecare program pe măsură ce aveți nevoie de el.

O altă modalitate de a utiliza mai multe desktopuri este să aveți toate programele de productivitate pe un desktop și elementele de divertisment sau jocuri pe altul, sau puteți pune navigarea pe e-mail și pe web pe un desktop și Microsoft Office pe altul. Posibilitățile sunt nelimitate și depind de modul în care vă organizați programele.

Puteți muta ferestrele deschise între desktopuri deschizând Task View și apoi folosind mouse-ul pentru a trage și plasa de pe un desktop pe altul.

După ce ați configurat toate desktopurile, puteți comuta între ele folosind Task View sau folosind comanda rapidă de la tastatură ferestre din cheie+Ctrl+dreapta or sageata stanga cheie. Utilizarea tastelor săgeată este dificilă, deoarece trebuie să fii conștient de desktopul pe care te afli. Mai multe desktopuri sunt organizate pe o linie dreaptă virtuală cu două puncte finale. Odată ce ați ajuns la sfârșitul acelei linii, trebuie să vă întoarceți în felul în care ați venit.

În termeni practici, treceți de la desktop 1 la desktop 2, 3 și așa mai departe folosind tasta săgeată dreapta. Când ajungeți la ultimul desktop, vă întoarceți cu ajutorul săgeții din stânga. Dacă descoperiți că sariți între numeroase desktop-uri din uz, este mai bine să utilizați Task View unde toate desktopurile deschise sunt consolidate într-un singur loc.


Opțiuni multiple pentru desktop

Funcția de desktop-uri multiple are două opțiuni cheie pe care le puteți regla după bunul plac.

  1. Selectați acasă.

  2. Alege setările din meniul Start.

  3. Selectați Sistem.

  4. Selectați Multitasking și derulați în jos până vedeți titlul Desktopuri virtuale.

Iată două opțiuni ușor de înțeles:

  • Opțiunea de sus vă permite să decideți dacă doriți să vedeți pictogramele pentru fiecare program deschis în bara de activități a fiecărui desktop sau numai pe desktopul unde programul este deschis.
  • A doua opțiune este o setare similară pentru cele menționate anterior Alt+Tab Comanda rapidă de la tastatură.

Mai multe desktopuri nu sunt pentru toată lumea, dar dacă aveți probleme cu menținerea programelor organizate într-un spațiu de lucru, încercați să creați două, trei sau patru în Windows 10.