Cum se utilizează iTunes pe un hard disk extern

Având în vedere că majoritatea oamenilor au mii, dacă nu zeci de mii, de melodii în bibliotecile lor iTunes, aceste biblioteci pot ocupa mult spațiu pe hard disk. Când adăugați în aplicații, podcast-uri, filme HD și emisiuni TV și cărți, este obișnuit ca o bibliotecă iTunes să încline balanța la 25, 50 sau chiar 100 GB.

Cu toate acestea, bibliotecile atât de mari pot ocupa mai mult spațiu pe un hard disk decât aveți la dispoziție - există o soluție relativ simplă la problema dvs.

Iată cum să vă păstrați biblioteca imensă iTunes (și chiar să o extindeți), lăsând în același timp suficient spațiu pentru programe și fișiere importante pe hard diskul principal. Și cu un cost de 1-2 terabytes (1 TB = 1,000 GB) care coboară tot timpul, puteți obține o cantitate extraordinară de stocare la prețuri accesibile.


Utilizarea iTunes pe hard disk extern

Pentru a stoca și utiliza biblioteca iTunes pe un hard disk extern, procedați în felul următor:

  1. Găsiți și cumpărați un hard disk extern care se află în intervalul dvs. de preț și este mult mai mare decât biblioteca dvs. iTunes actuală. Veți dori să aveți mult spațiu înainte să aveți nevoie să-l înlocuiți.

    Cele mai bune 10 hard disk-uri externe din 2020

  2. Conectați noua unitate de hard disk externă la computer cu biblioteca iTunes de pe ea și copiați biblioteca iTunes de pe hard diskul extern. Cât timp durează acest lucru va depinde de dimensiunea bibliotecii dvs. și de viteza computerului / hard diskului extern.

    Poate fi necesar să vă autentificați pentru a face o copie a folderului iTunes; mergeți mai departe și faceți asta.

  3. Ieșiți iTunes.

  4. Țineți apăsată tasta Tasta de opțiune pe un Mac sau Tasta Shift pe Windows și lansați iTunes. Țineți apăsată tasta până când apare o fereastră care vă cere Alegeți iTunes Library.

  5. Clic Alegeți Biblioteca.

  6. Navigați prin computer pentru a găsi hard diskul extern. Pe hard diskul extern, navigați la locația în care ați făcut backup pentru biblioteca dvs. iTunes.

  7. Când găsiți acel folder (pe un Mac) sau un fișier numit iTunes Library.itl (pe Windows), faceți clic pe Alegeți pe un Mac or OK pe Windows.

  8. iTunes va încărca acea bibliotecă și își va regla automat setările pentru a face din folderul iTunes implicit în timp ce îl utilizați. Presupunând că ați urmat toți pașii din procesul de backup (cel mai important, consolidarea și organizarea bibliotecii), veți putea utiliza biblioteca iTunes pe hard diskul extern așa cum a fost pe hard diskul principal.

În acest moment, puteți șterge biblioteca iTunes de pe hard diskul principal, dacă doriți.

Cu toate acestea, înainte de a face asta, asigurați-vă că totul din biblioteca dvs. iTunes este transferat pe unitatea externă, sau că aveți o a doua copie de rezervă, pentru orice eventualitate. Amintiți-vă, atunci când ștergeți lucrurile, acestea au dispărut pentru totdeauna (cel puțin fără a descărca din nou achizițiile de la iCloud sau a angaja o companie de recuperare a unității), deci asigurați-vă absolut că aveți tot ce aveți nevoie înainte de a le șterge.


Sfaturi pentru utilizarea iTunes cu un hard disk extern

În timp ce utilizați biblioteca iTunes pe un hard disk extern poate fi foarte convenabil în ceea ce privește eliberarea spațiului pe disc, are și unele dezavantaje. Pentru a le rezolva, iată câteva sfaturi pe care doriți să le aveți în vedere:

  • Dacă ștergeți biblioteca iTunes de pe hard diskul principal, nu veți avea muzică, videoclipuri sau alte fișiere iTunes cu dvs. când hard diskul extern nu este conectat. Acest lucru poate fi în regulă dacă aveți un iPod sau un iPhone, dar dacă nu, ar putea fi o durere.
  • Când sincronizați un iPhone, iPod sau iPad, asigurați-vă că ați conectat mai întâi hard diskul extern. Întrucât biblioteca dvs. iTunes locuiește pe unitatea externă, atunci când încercați să sincronizați aceste dispozitive, acestea vor căuta acea unitate. Dacă nu o găsesc, sincronizarea va fi dezordonată sau problematică.
  • Luați în considerare dezactivarea funcției de sincronizare automată în iTunes pentru a preveni acest tip de problemă.
  • Dacă sincronizați cu hard diskul principal sau cumpărați / descărcați articole pe hard diskul principal, le puteți adăuga cu ușurință pe hard diskul extern data viitoare când îl conectați. În acest caz,

Cum să conectați hard diskul extern pe iTunes

  1. Se ține apăsată Opțiune or Schimba când lansați iTunes.

  2. Selectați biblioteca iTunes de pe unitatea externă.

  3. Apoi, du-te la Fișier > Bibliotecă > Organizați Biblioteca.

  4. În fereastra care apare, asigurați-vă că caseta de lângă Consolidarea fișierelor se face clic.

  5. Clic OK. Aceasta va copia noile fișiere pe care le-ați adăugat în biblioteca iTunes principală a hard diskului pe hard diskul extern.