Cum se utilizează clientul Chromebook SSH

Secure Shell este unul dintre cele mai bune instrumente care vă permit să vă conectați la un computer la distanță. Cel mai adesea acest lucru este folosit pentru a lucra pe un server la distanță, dar există și momente în care este posibil să trebuiască să obțineți acces la un computer desktop. Cu Secure Shell (cunoscut și sub numele de SSH), aveți o astfel de putere la îndemână.

Dar nu credeți că doar pentru că utilizați un Chromebook nu puteți folosi o tehnologie atât de importantă. De fapt, deoarece sistemul de operare Chrome (sistemul de operare care alimentează Chromebookurile) se bazează pe Linux, vă permite să utilizați cu ușurință sistemul Secure Shell. Să aflăm cum să obținem acces la acel instrument.


Secure Shell Extension

Cea mai simplă metodă de utilizare SSH de pe un Chromebook este prin intermediul unei extensii terță parte, numită Secure Shell Extension. Cu acest supliment, nu vă puteți conecta doar la mașinile dvs. la distanță (prin intermediul ssh comandă), puteți, de asemenea, să copiați în siguranță fișiere către și de la aceleași mașini la distanță (folosind comanda Secure FTP, sftp).

Cum instalați această extensie? Uşor. Iată pașii:

  1. Deschideți browserul Chrome pe Chromebook.

  2. Apăsați butonul Meniu și selectați Mai multe unelte > Extensii.

  3. Selectați cele trei linii orizontale din colțul din stânga sus, apoi selectați Deschideți Magazinul web Chrome.

  4. Tip Secure Shell Extension în bara de căutare.

  5. Anunturi Adăugați la crom, asociat cu Secure Shell Extension.

  6. Când vi se solicită, apăsați Adaugă extensie.


Cum se folosește Secure Shell Extension

Ar trebui să vedeți acum o nouă pictogramă în bara de instrumente a browserului Chrome. Urmați acești pași pentru a crea o nouă conexiune:

  1. Apăsați pictograma Secure Shell Extension din bara de instrumente Chrome.

  2. Din meniul derulant, alegeți Dialog conexiune.

  3. În fereastra rezultată, completați informațiile necesare pentru conexiune.

Conectați-vă prin SSH

Pentru a crea o nouă conexiune, trebuie să completați următoarele detalii:

  1. Mai întâi, introduceți numele de utilizator cu care vă conectați și adresa IP sau domeniul gazdei la distanță. De exemplu, dacă trebuie să vă conectați la o mașină la distanță cu adresa IP 192.168.1.166 un nume de utilizator jack, tip [email protected].

  2. După ce completați aceste informații, extensia va completa automat numele de utilizator și numele de gazdă sub linia nume de utilizator @ nume de gazdă. După ce ați completat acea linie, apăsați Introduce de pe tastatură și, când vi se solicită, apăsați Permite (pentru a da extensiei permisiunea de a deschide linkuri ssh).

  3. Tip da, și apăsați Introduce de pe tastatură pentru a continua cu conexiunea. Tastați parola pentru utilizatorul la distanță și apăsați Introduce de pe tastatură.

  4. Acum ar trebui să vă regăsiți pe fereastra terminalului aparatului la distanță.

Când ați terminat de lucrat la aparatul de la distanță, tastați ieşire, și apăsați Introduce pe tastatură. Apoi vi se va solicita să tastați x pentru a finaliza ieșirea din extensie.


Reconectarea

Un lucru frumos la Secure Shell Extension este că îți va aminti conexiunile. Selectați pictograma extensiei (în bara de instrumente Chrome) și veți vedea listate conexiunile salvate. Alegeți o intrare și tastați parola de utilizator la distanță pentru ca mașina respectivă să se conecteze.

Dacă, în schimb, trebuie să vă conectați la o altă mașină, deschideți dialogul de conexiune și apăsați [Conexiune nouă]. Completați aceleași informații pe care le-ați făcut anterior (cu numele de utilizator / adresa IP pentru noua mașină la distanță), iar noua dvs. conexiune este gata. Când aveți mai multe conexiuni salvate, toate aceste conexiuni vor fi listate (pentru acces rapid) în meniul derulant Secure Shell Extension.

Cam despre asta e. Cu ajutorul unei extensii simple de la o terță parte, puteți obține acces ușor și sigur la echipamentele dvs. la distanță - totul de pe Chromebookul dvs. ușor de utilizat.