Cum se utilizează browserul web Safari pe iPhone

Browserul web care vine cu fiecare iPhone, iPod touch și iPad se numește Safari. În timp ce puteți instala browsere web terțe din App Store, Safari este o opțiune excelentă pentru majoritatea utilizatorilor.

Apple a adaptat versiunea iOS a Safari de la versiunea pentru desktop care vine cu Mac-uri de mulți ani. Cu toate acestea, versiunea mobilă a Safari este diferită în multe feluri.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor cu iOS 12 sau o versiune ulterioară.


Cum se utilizează Safari în dispozitivele iPhone și iOS

Pentru a controla Safari, utilizați aceleași gesturi ca și cele găsite în altă parte pe iPhone. Glisați pentru a derula pagini web și atingeți linkuri pentru a deschide pagini web. Dar Safari are și câteva caracteristici speciale care ar putea să nu aibă omologi în alte aplicații pe care le utilizați. Iată câteva trucuri care vă vor ajuta să profitați la maximum de navigarea pe internet.

Măriți și micșorați iPhone Safari

Pentru a mări o anumită secțiune a unei pagini web - de exemplu, pentru a mări textul de pe pagina pe care o citiți - atingeți de două ori pe acea parte a ecranului. Acest gest mărește acea secțiune a paginii. Aceeași atingere dublă se micșorează din nou.

Pentru a avea mai mult control asupra a ceea ce măriți, utilizați funcția de prindere iPhone multitouch:

  • Puneți degetul arătător împreună cu degetul mare și plasați ambele degete pe partea ecranului iPhone pe care doriți să o măriți.
  • Apoi, glisați degetele pentru a mări pagina.
  • Pentru a micșora și a micșora lucrurile, puneți degetele la capetele opuse ale ecranului și trageți degetele împreună într-o mișcare de ciupire.

Salt la partea de sus a unei pagini

Pentru a derula pagina în jos, trageți un deget pe ecran. Pe o pagină lungă, derulantă, săriți rapid înapoi cu o singură atingere. Atingeți partea superioară centrală a ecranului. Prima atingere dezvăluie bara de adrese din Safari, iar a doua sare imediat în partea de sus a paginii web.

A doua atingere ar trebui să fie aproape de partea de sus a ecranului, pe ceas. În caz contrar, Safari deschide câmpul de adresă pentru a introduce o căutare sau adresa site-ului web.


Mergeți înapoi și mergeți mai departe prin istoria voastră

Safari ține evidența site-urilor pe care le vizitați. Utilizați butoanele și gesturile Înapoi și înainte pentru a vă deplasa prin site-urile și paginile la care ați fost recent. Există două moduri de a accesa această caracteristică:

  • Butoane săgeată în colțul din stânga jos al ecranului se află butoanele Forward și Back.
  • Beţivan a merge înapoi sau înainte. Glisați marginea stângă a ecranului pentru a reveni și marginea dreaptă pentru a merge înainte.

Deschideți o filă Safari nouă

Deschiderea unei noi file în Safari vă permite să vizitați un alt site web fără a închide cel pe care vă aflați în prezent. Iată cum să utilizați această caracteristică.

Aceste instrucțiuni utilizează Safari cu telefonul în modul portret. Funcțiile funcționează la fel în modul peisaj, dar butoanele pot fi în locuri diferite.

Apăsați pe Semne de carte pictogramă din colțul din dreapta jos al ecranului. Pagina pe care vă aflați devine mai mică. Apasă pe la care se adauga pictogramă pentru a deschide o filă nouă, goală.

De asemenea, puteți deschide un link pe o pagină web într-o filă nouă. Găsiți linkul pe care doriți să îl deschideți într-o fereastră nouă. Țineți apăsat linkul de pe ecran pentru a deschide meniul. Atingeți Deschideți în filă nouă. Linkul se deschide într-o filă nouă.

Dacă dispozitivul dvs. acceptă 3D Touch, apăsați lung pentru a deschide acest meniu.

Găsiți meniul Acțiune în Safari

Pictograma din centrul inferior al Safari, care arată ca o cutie cu o săgeată care iese din ea, se numește meniul Acțiune. Atingând-o se dezvăluie caracteristici pentru marcarea unui site, adăugarea acestuia la lista de favorite sau de lectură, realizarea unei comenzi rapide pentru acesta pe ecranul de pornire al dispozitivului, imprimarea paginii, partajarea unei pagini și multe altele.

Utilizați Navigarea privată în iPhone Safari

Utilizați modul Navigare privată pentru a naviga pe site-uri web fără ca Safari să păstreze un istoric al browserului, istoricul căutărilor sau informații de completare automată după ce ați închis o filă. Pentru a o activa, atingeți Semne de carte buton pentru a deschide filele browserului. Atingeți Privat în colțul din stânga jos pentru a deschide o secțiune de navigare privată. Aici puteți apăsa la care se adauga din partea de jos pentru a deschide o filă de navigare privată și a începe să navigați pe web.

Pentru a dezactiva modul Navigare privată, atingeți Privat din nou în colțul din stânga jos al ferestrei.

Căutați conținut în Safari

Ați navigat la o pagină web plină de text și doriți să găsiți un anumit cuvânt sau expresie? Funcția Safari Find on Page vă poate ajuta.