Cum se utilizează Bluestacks pentru a rula aplicații Android pe Windows

BlueStacks vă permite să rulați jocuri și aplicații Android pe Windows. După ce știți cum să utilizați BlueStacks, conectați-vă la Magazinul Google Play pentru a instala și utiliza aplicații Android pe laptop sau desktop.


Ce este BlueStacks?

BlueStacks este un software care aduce Android N (7.1.2) în sistemul dvs. Windows. Vă oferă posibilitatea de a utiliza mouse-ul și tastatura din sistemul dvs. cu aplicații Android. Și, spre deosebire de un smartphone cu ecran de dimensiune fixă, puteți redimensiona ferestrele BlueStacks pentru a face aplicațiile mai mari sau pe ecran complet. Întrucât nu fiecare aplicație Android oferă Windows, macOS sau echivalent bazat pe web, BlueStacks este una dintre cele mai simple modalități de a obține acces la aplicațiile Android de pe computerul dvs. Windows.

BlueStacks vă permite să rulați mai multe aplicații Android simultan și deschide fiecare aplicație într-o filă nouă din BlueStacks. De asemenea, oferă un mod cu mai multe instanțe care vă permite să rulați mai multe instanțe ale aceleiași aplicații, care pot atrage atât buff-urile de productivitate, cât și jucătorii. BlueStacks permite, de asemenea, transmiterea în direct a jocurilor Android către Twitch.


Cum se utilizează BlueStacks

Pentru a rula BlueStacks 4, veți avea nevoie de:

  • Un sistem care rulează Microsoft Windows 7 sau mai nou
  • Un driver grafic actualizat
  • Un procesor Intel sau AMD
  • Cel puțin 2 GB RAM
  • Cel puțin 5 GB stocare disponibilă

De asemenea, veți avea nevoie de un cont de administrator pe sistemul dvs. Windows pentru a instala BlueStacks. Pentru cea mai bună experiență, veți dori Microsoft Windows 10, 8 GB (sau mai mult) de memorie RAM, stocare SSD și o placă grafică mai rapidă sau capabilități. 

BlueStacks funcționează și pe macOS. Pentru ca acest lucru să funcționeze, veți avea nevoie de:

  • macOS Sierra (10.12 sau mai recent) cu drivere și software de sistem actualizate
  • Cel puțin 4 GB RAM
  • Cel puțin 4 GB spațiu de stocare

Ca și în Windows, veți avea nevoie de un cont de administrator pentru a instala BlueStacks pe macOS.

O versiune mai veche a BlueStacks, BlueStacks 3, nu mai este acceptată, deși multe pagini de asistență pentru acea versiune rămân disponibile.


Cum se instalează BlueStacks

Înainte de a putea începe aplicațiile Android pe computerul Windows sau macOS, va trebui să instalați aplicația BlueStacks. Este o instalare simplă:

  1. Deschideți un browser și accesați www.bluestacks.com.

  2. Selectați Descărcați BlueStacks.

  3. Salvați, apoi rulați fișierul descărcat. Procesul de descărcare și instalare poate dura ceva timp, mai ales dacă aveți o conexiune la internet mai lentă sau un sistem mai lent.

    Dacă întâmpinați o problemă, încercați să opriți software-ul antivirus.

  4. BlueStacks ar trebui să pornească automat după instalare. Din nou, acest lucru poate dura ceva timp, în funcție de capacitățile conexiunii și ale sistemului.

  5. Odată început, BlueStacks vă oferă posibilitatea de a vă conecta la contul dvs. Google Play. Va trebui să parcurgeți procesul de conectare Google Play pentru a accesa, instala și utiliza aplicațiile Android din Magazinul Play de pe sistemul dvs.

  6. După ce finalizați conectarea la Google Play, sunteți gata să instalați aplicații Android.


Cum se instalează și se utilizează aplicațiile Android din Google Play Store cu BlueStacks

Odată ce ați instalat BlueStacks pe computer, puteți începe să descărcați și să instalați aplicații Android pe care să le utilizați de pe acel computer.

  1. Dacă BlueStacks nu este deja deschis și rulează, faceți dublu clic BlueStacks pentru a-l începe.

  2. Faceți dublu clic (sau atingeți) Google Play, pentru a deschide Magazinul Play.

  3. Răsfoiți sau căutați aplicația Android pe care doriți să o instalați. Selectați aplicația pentru a vedea detalii.

  4. Selectați Instala pentru a descărca aplicația în sistemul dvs. Sistemul afișează o pictogramă pentru fiecare aplicație Android instalată în aplicația BlueStacks.

  5. Faceți dublu clic pe pictograma aplicației pentru a rula aplicația Android instalată.

  6. În BlueStacks, fiecare aplicație se deschide într-o filă separată. Puteți comuta între file pentru a comuta între aplicațiile Android care rulează.

  7. În mod implicit, BlueStacks afișează, de asemenea, o bară laterală cu mai multe controale în partea dreaptă a aplicațiilor Android. Puteți utiliza aceste controale pentru a regla volumul aplicației, pentru a schimba comenzile tastaturii, pentru a captura capturi de ecran sau înregistrări, pentru a vă seta locația, pentru a „scutura” practic dispozitivul sau pentru a roti ecranul BlueStacks.

  8. Opțional, puteți plăti (de exemplu, 3.33 USD pe lună) pentru a actualiza un cont BlueStacks pentru a elimina anunțurile.