Cum se șterge istoricul comenzilor Amazon

Este suficient de greu să păstrezi un secret fără ca amprenta noastră de cumpărături digitale să ne ofere surprizele noastre. Fie că aveți sau nu un cont Amazon Prime, există modalități de a șterge istoricul comenzilor dvs. Amazon din vizualizarea implicită.

Istoricul achizițiilor și navigării întregului cont Amazon este urmărit și înregistrat continuu prin intermediul sistemului de inteligență artificială Amazon foarte rafinat. Deși capacitatea de a accesa detaliile dvs. de cumpărare poate fi utilă la plasarea comenzilor sau la urmărirea chitanțelor, dacă aceste informații sunt scăpate în ochii greșiți, surprizele de Crăciun și ziua de naștere pot fi distruse.

Istoricul comenzilor și activitatea de navigare sunt, de asemenea, utilizate de roboții Amazon pentru a ajuta pe oricine navighează pe site să ofere mai multe indicii despre activitatea dvs., cu mesajele sale simple, „s-ar putea să vă placă”.

Deși este imposibil să ștergeți complet istoricul comenzilor, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a face mai dificil pentru ceilalți titulari de cont Amazon să vadă ce ați achiziționat, căutat și salvat pe liste.

Aceste instrucțiuni se aplică utilizatorilor de desktopuri, deci va trebui să accesați Amazon.com de pe un computer pentru a le urmări.


Ascundeți comenzile folosind un cont Amazon Household

Cel mai simplu mod de a-ți ascunde achizițiile de familie este prin intermediul unui cont Amazon Household. Această opțiune este doar pentru membrii Prime, permițându-vă să împărtășiți beneficiile Prime cu un alt adult, precum și adolescenți și copii din gospodăria dvs.

Cum să configurați Amazon Household

Un cont de uz casnic vă permite să păstrați istoricul achizițiilor, recomandările și listele private și separate de adolescenți și copii. Ambii adulți au în continuare avantajul de a partaja anumite beneficii Amazon Prime și conținut digital printr-o bibliotecă de familie. Amazon Household poate conține până la zece membri cu următoarele prevederi:

  • Doi adulți, cu vârsta de peste 18 ani, fiecare cu propriul cont Amazon.
  • Până la patru profiluri pentru adolescenți, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani.
  • Până la patru profiluri de copii, cu vârsta de până la 12 ani.

Cum să ascunzi comenzile Amazon fără prime

Dacă nu aveți un membru Prime, nu vă faceți griji. Există încă câteva opțiuni care vă pot ajuta să adăugați un nivel de confidențialitate la activitatea contului dvs. Amazon. Acestea includ arhivarea comenzilor, ascunderea istoricului de navigare, schimbarea adresei de expediere și utilizarea unui Locker Amazon pentru livrare.

Arhivați comenzile dvs. Amazon

Arhivarea unei comenzi nu șterge complet un articol, dar ascunde elementul de pagina de comandă implicită. Cu toate acestea, articolele arhivate vor apărea în continuare dacă sunt căutate în mod specific pe pagina comenzii.

  1. Conectați-vă la contul dvs. Amazon și faceți clic pe Returnări și comenzi, situat în partea dreaptă a barei de meniu.

  2. După deschidere, derulați în jos pentru a găsi elementele pe care doriți să le ascundeți, apoi selectați Arhivați comanda, situat în colțul din stânga jos. Arhivați fiecare achiziție pe care doriți să o ascundeți - până la 100 de articole. Puteți utiliza funcția de căutare pentru a găsi mai multe articole pe pagina comenzilor dvs.

  3. De îndată ce selectați butonul de arhivare, va apărea o fereastră care vă solicită să confirmați că doriți să arhivați comanda. Odată arhivat, elementul este imediat invizibil pe pagina implicită a istoricului comenzilor.

  4. Dacă trebuie să priviți detaliile comenzii oricăror comenzi arhivate, treceți cu mouse-ul peste Conturi și liste din meniu, apoi accesați Conturile dvs.. Pe pagina respectivă, găsiți fișierul Comenzi arhivate link în Preferințe de comandă și cumpărături zona.

    Pentru a restabili o comandă arhivată la vizualizarea implicită a istoricului comenzilor, selectați Ordinea nearhivată.

Ascundeți istoricul de navigare

Istoricul dvs. de navigare conține, de asemenea, o pistă de pesmet care va oferi celor mai buni informații despre articolele pe care le-ați cumpărat sau pe care vă gândiți să le cumpărați. Prin editarea istoricului de navigare, puteți șterge anumite elemente sau șterge întregul dvs. istoric. Puteți chiar să dezactivați capacitatea Amazon de a vă urmări în mod continuu istoricul de navigare în întregime, ceea ce ar putea fi o idee bună pentru lunile care preced perioada sărbătorilor.

  1. Accesați pagina de pornire Amazon și plasați mouse-ul peste Istoricul de navigare.

  2. Clic Vizualizați și editați în meniul extras.

  3. Clic Eliminați din vizualizare pentru a ascunde un element din pagina istoric. Clic Gestionați istoria pentru a accesa două opțiuni suplimentare: Eliminați toate articolele din vizualizare Activați / dezactivați Istoricul navigării.

Schimbați locația de livrare

Nimic nu creează un sentiment imediat de mister, precum o cutie maro Amazon livrată la ușa ta. Pentru a ține surpriza sub acoperire - cereți Amazonului să vă trimită pachetul în altă parte - casa unui prieten sau adresa de serviciu.

Folosește Conturi și liste meniul din partea de sus a Amazonului pentru a accesa Contul dumneavoastră. Selecta Adresele dvs. de la Preferințe de comandă și cumpărături secțiune și apoi alegeți Adaugă adresă.

Folosiți un dulap Amazon

O altă opțiune de livrare stealth este utilizarea unui Locker Amazon. Aceasta este o opțiune de livrare gratuită și vă oferă posibilitatea de a ridica coletul atunci când este convenabil pentru dvs. Dulapurile sunt chioșcuri de livrare cu autoservire, situate strategic în jurul orașului dumneavoastră. Pachetele dvs. sunt păstrate într-un dulap cu cod de securitate până când le ridicați.

  1. Pentru a găsi și selecta un Amazon Locker, accesați pagina de livrare Amazon Locker și faceți clic Găsește un dulap lângă tine.

  2. Puteți căuta după adresă, cod poștal, reper sau nume de dulap / magazin pentru a găsi un dulap Amazon.

  3. Când plasați o comandă, dulapul va apărea ca opțiune de adresă. Dacă selectați livrarea dulapului, Amazon vă va trimite prin e-mail un cod unic din șase cifre, pe care va trebui să îl deschideți. Apoi, veți avea la dispoziție trei zile calendaristice pentru a vă ridica articolul înainte ca acesta să fie returnat către Amazon pentru rambursare.