Cum se sortează alfabetic în Word

Învățarea alfabetizării în Word vă poate economisi mult timp și efort atunci când doriți să sortați, să organizați sau să clasificați textul în tabele, liste sau coloane. Metoda pe care o utilizați depinde de modul în care este configurat textul dvs., precum și de versiunea Word pe care o utilizați. 

Aceste instrucțiuni se aplică Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word pentru Microsoft 365, Word 2016 pentru Mac și Word pentru Microsoft 365 pentru Mac. Instrucțiunile sunt similare pentru Word 2010 și 2007, dar sunt substanțial diferite pentru Word 2003 și versiunile anterioare.


Cum se alfabetizează o listă în Word

Sortează orice listă în ordine alfabetică sau inversă în ordine alfabetică cu puțin mai mult de câteva clicuri de mouse.

Selectați textul listei dvs. Din fila Acasă, selectați Sortează pentru a deschide caseta Sortare text.

Alege alineatele în caseta Sortează după și alegeți Text în caseta Tip. Selectați Ascendent (de la A la Z) or Descrescător (de la Z la A), Apoi selectați OK

Dacă alfabetizați o listă numerotată, lista sortată va rămâne numerotată corect.

Acest proces nu va sorta corect o listă pe mai multe niveluri.


Cum se sortează alfabetic un tabel

Procesul de sortare alfabetică a unui tabel este similar cu sortarea unei liste.

Fila Instrumente de masă ajută la alfabetizarea în Word.

De la Aspect filă, găsiți fișierul Data , apoi selectați Sortează pentru a deschide caseta de dialog Sortare. Această casetă de dialog acceptă mai multe opțiuni:

  1. Selectați Rândul antet în Lista mea are în partea de jos a casetei dacă masa dvs. are un rând de antet. Această setare împiedică Word să includă antetele în procesul de sortare. 
  2. Alegeți numele coloanei după care doriți să sortați tabelul în Filtrează după listă. 
  3. Alegeți modul în care doriți să sortați tabelul în Tip listă. Pentru a sorta alfabetic, alegeți Text.
  4. Selectați Ascendent or Descendent pentru a selecta ordinea de sortare. 

Clic OK pentru a sorta masa. 


Sortare avansată a tabelelor

Word acceptă sortarea pe mai multe niveluri - o caracteristică utilă dacă o coloană de sortare principală include valori duplicate.

Sortați după mai multe coloane dintr-un tabel Word.

Selectați Coloana 1 în Filtrează după lista casetei de dialog Sortare. Selectați Coloana 2 în Apoi prin listă. Selectați OK pentru a sorta masa.

Selectați Opțiuni in caseta de dialog Sortare pentru alte opțiuni avansate. De exemplu, sortați textul alfabetic folosind file, virgule sau alte separatoare; faceți sortarea sensibilă la majuscule; alegeți limba pe care doriți să o utilizați pentru a sorta textul alfabetic în Word.