Cum se schimbă asociațiile de fișiere în Windows

Ce să știți

  • Sub setările Win10, faceți clic pe Aplicații> Aplicații implicite> Alegeți aplicațiile implicite după tipul de fișier, apoi alegeți programul pe care doriți să îl asociați.
  • Întregul proces durează mai puțin de cinci minute.
  • Setarea asocierii implicite a fișierelor unui program nu restricționează funcționarea altor programe care acceptă tipul de fișier.

Acest articol explică pașii simpli de mai jos pentru a schimba asocierea unui program de tip fișier în Windows. Instrucțiunile se aplică pentru Windows 10, 8, 7, Vista și XP.


Cum se schimbă asociațiile de fișiere în Windows 10

Windows poate deschide automat un singur program pentru o anumită extensie de fișier, deci dacă doriți să lucrați cu fișierele PNG în Photoshop Elements, de exemplu, și nu Paint, este necesară modificarea asocierii implicite a fișierelor pentru fișierele PNG.

Windows 10 folosește Setări în loc de Panou de control pentru a face modificări la asocierile de tipuri de fișiere.

  1. Faceți clic dreapta pe butonul Start (sau apăsați pe butonul WIN + X tastă rapidă) și alegeți setările.

  2. Selectați aplicaţii din listă.

  3. Alege Aplicațiile implicite pe stanga.

  4. Derulați puțin în jos și selectați Alegeți aplicațiile implicite după tipul de fișier.

  5. Găsiți extensia de fișier pentru care doriți să modificați programul implicit.

    Dacă nu sunteți sigur ce extensie folosește fișierul, deschideți File Explorer pentru a găsi fișierul și utilizați fișierul Vizualizare > Extensii de nume de fișiere opțiune pentru afișarea extensiilor de fișiere.

  6. În Alegeți aplicațiile implicite după tipul de fișier fereastra, selectați programul din dreapta extensiei de fișier. Dacă nu este una afișată, selectați Alegeți o valoare implicită in schimb.

  7. În Alegeți o fereastră pop-up fereastra, alegeți un program nou pentru a-l asocia cu extensia de fișier respectivă. Dacă nu este listat unul pe care doriți să îl utilizați, încercați Căutați o aplicație în magazin.

  8. Windows 10 va deschide acum programul pe care l-ați ales de fiecare dată când deschideți un fișier cu acea extensie din File Explorer.

Când ați terminat, puteți închide ferestrele deschise pentru a face aceste modificări.


Cum se schimbă asociațiile de fișiere în Windows 8, 7 sau Vista

  1. Deschideți Panoul de control. În Windows 8, meniul Power User (WIN + X) este cea mai rapidă cale. Utilizați meniul Start în Windows 7 sau Windows Vista.

  2. Selectați Programe.

    Veți vedea acest link numai dacă vă aflați în vizualizarea principală a categoriei sau a Panoului de control al Panoului de control. În caz contrar, alegeți Programe implicite în schimb, urmat de Asociați un tip de fișier sau un protocol cu ​​un program legătură. Treceți la pasul 4.

  3. Alege Programe implicite.

  4. Selectați Asociați un tip de fișier sau un protocol cu ​​un program pe pagina următoare.

  5. Odată ce Stabiliți asociații încărcările de instrumente, care ar trebui să dureze doar o secundă sau două, derulați în jos lista până când vedeți extensia de fișier pentru care doriți să modificați programul implicit.

    Dacă nu sunteți sigur ce extensie are fișierul în cauză, faceți clic dreapta pe acesta (sau țineți apăsat) fișierul, accesați Proprietăţi, și căutați extensia de fișier în linia „Tipul fișierului” din general tab.

  6. Selectați extensia de fișier pentru a o evidenția.

  7. Alege Schimbați programul , situat chiar deasupra barei de derulare.

  8. Ceea ce vedeți în continuare și următorul pas de făcut, depinde de ce versiune de Windows utilizați. Vedeți ce versiune de Windows am? dacă nu sunteți sigur ce set de instrucțiuni să urmați.

    Ferestre 8: De la "Cum doriți să deschideți acest tip de fișier [extensie de fișier]?" fereastra pe care o vedeți acum, căutați în listă și selectați programul pe care doriți să îl deschideți când faceți dublu clic sau atingeți de două ori aceste tipuri de fișiere. Încerca Mai multe opțiuni pentru lista completă.

    Windows 7 și Vista: De la "Deschis cu" fereastra care a apărut, căutați printre programele listate și alegeți-l pe cel pe care doriți să îl deschideți pentru această extensie. Programe recomandate sunt probabil cele mai aplicabile, dar pot exista Alte programe listat, de asemenea. Utilizare Naviga pentru a localiza manual un program.

  9. Selectați OK dacă îl vedeți, și Windows va reîmprospăta lista asocierilor de fișiere pentru a afișa noul program implicit atribuit acestui tip de fișier. Puteți închide Stabiliți asociații fereastra dacă ați terminat de efectuat modificări.

Din acest moment înainte, când faceți dublu clic sau atingeți de două ori pe orice fișier cu această extensie de fișier specială, programul pe care ați ales să-l asociați la Pasul 8 va lansa și încărca automat fișierul respectiv.


Cum se schimbă asociațiile de fișiere în Windows XP

Dacă aveți în continuare Windows XP, instrucțiunile sunt diferite sisteme de operare mai noi.

  1. Mergi la pagina acasă > Panou de control pentru a deschide Panoul de control.

  2. Alege Aspect și teme.

    Veți vedea acel link numai dacă utilizați Vizualizarea categoriei panoului de control. Dacă folosiți în schimb Vizualizarea clasică, alegeți Opțiuni pentru foldere în schimb, apoi treceți la pasul 4.

  3. Selectați Opțiuni pentru foldere lângă fundul ferestrei.

  4. Deschideți Tipuri de fișiere tab.

  5. În Tipuri de fișiere înregistrate, derulați în jos până găsiți extensia de fișier pentru care doriți să modificați asocierea implicită a programului.

  6. Alegeți extensia pentru ao evidenția.

  7. Selectați Schimba în secțiunea inferioară.

  8. De la Open With ecranul pe care îl priviți acum, alegeți programul cu care doriți să deschideți tipul de fișier în mod implicit.

    Dacă nu vedeți acel ecran, alegeți Selectați programul dintr-o listă, Și apoi OK.

    Cele mai frecvente programe care acceptă acest tip de fișier vor fi listate în lista de programe recomandate sau programe, dar pot exista și alte programe care acceptă fișierul, caz în care puteți selecta manual unul cu Naviga butonul.

  9. Selectați OK și apoi Închide înapoi în fereastra Opțiuni folder. De asemenea, puteți închide orice panou de control sau ferestre Aspect și teme care ar putea fi încă deschise.

Mergând înainte, de fiecare dată când deschideți un fișier cu extensia pe care ați ales-o la Pasul 6, programul pe care l-ați ales la Pasul 8 va fi deschis automat și fișierul va fi încărcat în cadrul acelui program.


Mai multe despre schimbarea asocierilor de fișiere

Schimbarea asocierii unui fișier al unui program nu înseamnă că un alt program suport nu poate deschide fișierul, înseamnă doar că nu va fi programul care se deschide când atingeți de două ori sau faceți dublu clic pe acele tipuri de fișiere.

Pentru a utiliza un alt program cu fișierul, va trebui doar să porniți celălalt program mai întâi manual, apoi să răsfoiți computerul pentru ca fișierul respectiv să-l deschidă. De exemplu, puteți deschide Microsoft Word și utilizați-l Fișier > Deschis meniul pentru a deschide un fișier DOC care este în mod normal asociat cu OpenOffice Writer, dar acest lucru nu schimbă de fapt asocierea fișierelor pentru fișierele DOC așa cum s-a explicat mai sus.

De asemenea, modificarea asocierii de fișiere nu modifică tipul de fișier. Schimbarea tipului de fișier înseamnă schimbarea structurii datelor, astfel încât să poată fi considerată că există într-un format diferit. Modificarea tipului / formatului fișierului se face de obicei cu un instrument de conversie a fișierului.