Cum se rezolvă erorile din Google Play Store

Când descărcați aplicații sau jocuri de pe Google Play, este posibil să aveți ocazional erori. Erorile din Magazinul Google Play apar dacă aveți probleme cu dispozitivul, conexiunea la internet sau Serviciile Google Play.

Instrucțiunile din acest articol se aplică tuturor smartphone-urilor și tabletelor care rulează Android 6.0 (Marshmallow) sau o versiune ulterioară, dar unii pași pot varia ușor în funcție de modelul dispozitivului.


Cauzele erorilor din Google Play Store

Înainte de a începe depanarea erorilor Google Play, accesați Downdetector.com pentru a vedea dacă alți utilizatori raportează probleme cu Google Play. Dacă da, problema este probabil pentru serviciile Google Play și se va rezolva în curând.

Adesea, veți primi un cod de eroare care indică ce nu este în regulă. Iată o listă de coduri de eroare comune Google Play și ce înseamnă acestea:

  • Eroare 944: Serverele Google au probleme de conectivitate, așteptați până când problema este remediată.
  • Erori 919, 101, 923, și 921: Dispozitivul dvs. nu mai are spațiu de stocare. Ștergeți câteva aplicații pentru a face loc. Luați în considerare mutarea muzicii, a imaginilor și a videoclipurilor dvs. în spațiul de stocare în cloud.
  • Eroare 481: Contul dvs. Google a fost închis din cauza unei erori. Singura soluție este ștergerea și crearea uneia noi.
  • Eroare 927: Acest cod de eroare apare atunci când descărcați o aplicație în timp ce aplicația Google Play se actualizează. Așteptați până când actualizarea se termină de instalat, apoi încercați din nou descărcarea.
  • Eroare F-BPA-09: Această eroare de descărcare este cauzată de probleme cu Google sau aplicația însăși. Ștergeți datele cache ale aplicației Play Store accesând setările > aplicaţii > Toate > Cadrul serviciilor Google.
  • Eroare 505: Aplicații similare încearcă să acceseze aceleași permisiuni. Aceasta este doar o problemă cu versiunile mai vechi de Android. Ștergeți memoria cache prin setările aplicației și instalați cea mai recentă actualizare Android pentru a preveni această problemă.
  • Eroare DF-DLA-15: Acest cod se referă la actualizările aplicației. Ștergeți memoria cache a aplicației Play Store pentru a remedia această eroare.
  • Eroare 103: Dispozitivul dvs. este incompatibil cu aplicația pe care ați descărcat-o. Google Play de obicei nu vă permite să descărcați aplicații incompatibile, dar uneori o face. De asemenea, este posibil să primiți acest cod în mod eronat. Actualizați la cele mai recente versiuni de Google Play și Android.
  • Eroare 491: Nu sunt posibile descărcări sau actualizări din cauza unei probleme tehnice. Încercați să eliminați, apoi să adăugați din nou contul Google pe dispozitiv.
  • Eroare 403: Această eroare se întâmplă atunci când descărcați aceeași aplicație utilizând conturi Google diferite pe un singur dispozitiv. Conectați-vă la contul Google cu care ați cumpărat inițial aplicația și dezinstalați-o înainte de a o descărca cu celălalt cont. De asemenea, poate fi necesar să ștergeți istoricul căutărilor din Magazin Play accesând Setări Magazin Play > Sterge istoricul cautarii.
  • Eroare 911: Acest cod indică o problemă cu conexiunea Wi-Fi sau poate fi necesar să ștergeți memoria cache a datelor. Dacă utilizați un hotspot cu cerințe de autentificare, conectați-vă din nou.
  • Erori 941, 504, 495, 413, 406, 110, rh01, și rpc: aec: 0: Aceste erori apar din diverse motive, dar toate necesită aceeași soluție. Mai întâi, ștergeți memoria cache. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, utilizați un alt cont Google.

Atribuirea unui nou cont Google dispozitivului dvs. poate cauza probleme de compatibilitate cu unele aplicații, deci este posibil să fie necesar să reinstalați aplicațiile înainte ca acestea să funcționeze corect.


Cum se remediază o eroare în Google Play Store

Nu veți vedea întotdeauna un cod atunci când Google Play nu mai funcționează în mod neașteptat sau se comportă greșit, deci este posibil să fiți nevoit să efectuați o depanare pentru a identifica problema de bază. În cazul în care Google Play funcționează defectuos fără a vă oferi un mesaj de eroare, există o mulțime de strategii pe care le puteți încerca să o funcționeze din nou.

Google Play este optimizat pentru dispozitivele Android. Deși este posibil să instalați Google Play pe tabletele Amazon Fire și dispozitivele iOS, următoarele strategii pot sau nu să remedieze erorile din Magazinul Google Play.

  1. Reporniți dispozitivul. Opriți dispozitivul și opriți-l înapoi pentru a rezolva un număr surprinzător de probleme.

  2. Forțați închiderea Magazinului Google Play. Pentru a opri Google Play:

    Deschideți setările, apoi atingeți aplicaţii.

    Localizați și atingeți Magazinul Google Play.

    Robinet Forță de oprire.

  3. Comutați modul avion. Deși nu este clar de ce, mulți utilizatori declară că activarea și dezactivarea modului avion corectează comportamentul Google Play. Glisați în jos pe ecran și atingeți Avion de două ori.

  4. Comutați Wi-Fi. Dezactivați Wi-Fi pentru câteva secunde, apoi reporniți-l. Glisați în jos pe ecran și atingeți W-Fi pictogramă de două ori.

  5. Resetați routerul. Dacă aveți probleme cu alte aplicații web, ar putea exista o problemă cu conexiunea la internet.

  6. Scoateți cardul SD. Cardurile SD pot cauza probleme cu Google Play dacă nu sunt configurate corect. Scoateți cardul SD și reintroduceți-l când ați terminat.

  7. Ștergeți memoria cache Google Play Store. Pentru a șterge memoria cache Google Play:

    Mergi la pagina setările > aplicaţii > Magazinul Google Play, apoi atingeți Depozitare.

    Robinet Goliți memoria cache.

  8. Ștergeți datele din Magazinul Google Play. Urmați aceiași pași ca mai sus, dar atingeți Date clare in schimb. Ulterior, conectați-vă și parcurgeți din nou procesul de configurare inițială.

  9. Ștergeți memoria cache și datele serviciilor Google Play:

    Mergi la pagina setările > aplicaţii > Serviciile Google Play, Atingeți Depozitare, apoi atingeți Goliți memoria cache.

    Robinet Gestionați spațiul, apoi atingeți Ștergeți toate datele.

  10. Verificați aplicațiile dezactivate. Google Play depinde de alte aplicații de rulat, dintre care unele pot fi dezactivate accidental. Mergi la setările, derulați prin lista de aplicații și căutați aplicații cu Invalid alături de ei.

    Atingeți fiecare, apoi atingeți Permite pe pagina cu informații despre aplicație pentru a vedea dacă asta remediază problema.

  11. Dezactivați serverul proxy / VPN. Dacă utilizați o rețea privată virtuală sau orice alt tip de server proxy, opriți-o.

  12. Verificați setările datei și orei sistemului. Setările de date inexacte provoacă conflicte cu serverele Google, deci navigați la setările și atingeți Data și ora.

    Robinet Data și ora automate.

    Este posibil să vi se solicite dacă doriți să utilizați timpul oferit de rețeaua la care sunteți conectat în prezent sau de GPS-ul intern al dispozitivului. Ambele opțiuni produc același rezultat.

  13. Actualizați serviciile Google Play. Accesați pagina aplicației Google Play Services și atingeți Actualizează. Dacă vedeți o dezactivare opțiunea, atunci Serviciile Google Play sunt deja actualizate.

  14. Actualizați sistemul de operare Android. Mergi la setările > Despre telefon / tabletă.

    Robinet Actualizarea firmware-ului (Sau Actualizare de sistem pe unele dispozitive) pentru a vedea dacă este posibil să faceți upgrade.

    Dacă aveți un dispozitiv mai vechi, poate fi necesar să vă rădăcinați dispozitivul Android și să încărcați lateral actualizarea.

  15. Dezinstalați și reinstalați actualizările Google Play. Nu puteți dezinstala Google Play de pe dispozitivul dvs. Android, deoarece este o aplicație de sistem, dar puteți dezinstala actualizările, care readuce aplicația la o versiune anterioară:

    Navigheaza catre setările > aplicaţii și atingeți Magazinul Google Play. Apoi, atingeți cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus al ecranului cu detalii ale aplicației.

    Robinet Dezinstalați actualizările.

    Reporniți dispozitivul. Cele mai recente actualizări se instalează automat. Când Google Play termină actualizarea, descărcați din nou aplicația.

  16. Eliminați și adăugați din nou contul Google. Pentru a vă reseta contul Google pe dispozitiv:

    Deschis setările și atingeți Conturi.

    Robinet Google.

    Atingeți contul.

    Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus al ferestrei, apoi atingeți Sterge contul.

    Reporniți dispozitivul.

    Mergi la pagina setările > Conturi > Google încă o dată. Vi se va solicita să reintroduceți informațiile despre cont.

    Ștergeți memoria cache și datele serviciilor Google Play (așa cum este detaliat la pasul 9 de mai sus). Apoi, deschideți Magazinul Google Play pentru a vedea dacă problema este rezolvată.

  17. Folosiți un alt cont Google. Urmați pașii de mai sus pentru a vă elimina contul, dar atribuiți un alt cont în loc să îl adăugați din nou pe cel vechi.

    Dacă sunt afișate mai multe conturi când accesați setările > Conturi > Google, primul cont este contul principal pentru dispozitivul dvs. Pentru a schimba contul principal, ștergeți-l pe cel curent (îl puteți adăuga din nou mai târziu).

  18. Ștergeți Managerul de descărcări al dispozitivului:

    Mergi la pagina setările > aplicaţii, apoi atingeți Download.

    Robinet Depozitare.

    Robinet Goliți memoria cache.

    Robinet Date clare

    Dacă nu vezi Administrator de descărcări listate în lista de aplicații, atingeți cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus, apoi atingeți Afișați sistemul

  19. Resetați dispozitivul. Efectuarea unei resetări din fabrică pe dispozitivul dvs. Android readuce telefonul sau tableta în starea în care se afla când l-ați cumpărat. Acest lucru vă poate rezolva problema, dar șterge tot ceea ce ați descărcat și salvat, așa că salvați acest pas în ultimă instanță.

Faceți o copie de rezervă a datelor importante înainte de a efectua o resetare din fabrică.


Cum să remediați alte erori Google Play

Dacă întâlniți alte coduri de eroare nemenționate mai sus, o căutare rapidă pe Google vă va oferi o perspectivă asupra soluțiilor care ar putea rezolva problema dvs.