Cum se restabilește un fișier DLL DirectX lipsă

Mesajele de eroare care avertizează despre fișierele DirectX DLL „lipsă” și „nu au fost găsite” sunt destul de comune. Descărcarea unui fișier DLL de pe un site de descărcare DLL este o idee proastă și, uneori, instalarea completă a DirectX nu este fezabilă sau pur și simplu nu funcționează.

O soluție sigură și simplă pentru a restabili un singur fișier DLL DirectX este extragerea fișierului individual din pachetul de instalare DirectX.

Informațiile din acest articol se aplică tuturor sistemelor de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.


Cum se restabilește un fișier DLL DirectX lipsă

Pentru a restaura un fișier DLL DirectX lipsă individual:

  1. De pe site-ul web Microsoft, selectați lupa din partea de sus a paginii și căutați DirectX.

  2. Derulați în jos rezultatele căutării și selectați Descărcați perioadele de rulare pentru utilizatorii finali DirectX (MM AA) link pentru ultima dată de lansare.

  3. Selectați Descarca.

    Același program de instalare DirectX funcționează pentru toate versiunile de Windows.

  4. Faceți clic dreapta pe desktop și selectați Nou > Dosar. Denumiți noul folder ceva ușor de reținut Fișiere DirectX.

  5. Deschideți programul de instalare DirectX pe care l-ați descărcat și selectați Da să accepte acordul de licență.

  6. Selectați Naviga în caseta de dialog.

  7. Alegeți folderul pe care l-ați creat la pasul 4 și selectați OK.

  8. Selectați OK când vedeți calea folderului în caseta de text. Programul de instalare DirectX va extrage toate fișierele sale în dosar.

  9. Deschideți folderul pe care l-ați creat anterior pentru a găsi un număr mare de fișiere CAB, câteva fișiere DLL și unul numit dxsetup.exe.

    Poți alerga dxsetup.exe pentru a instala complet DirectX și a reinstala toate fișierele DLL.

  10. Găsiți fișierul CAB care conține fișierul DLL pe care îl căutați. De exemplu, dacă aveți nevoie de fișierul d3dx9_41.dll, acesta poate fi găsit în fișierul CAB Mar2009_d3dx9_41_x86. Faceți dublu clic pe fișierul CAB corespunzător pentru a-l deschide.

    Există două versiuni ale celor mai multe fișiere DirectX CAB: o versiune pe 32 de biți și pe 64 de biți. Fișierele pentru sistemele pe 32 de biți se termină cu _x86, iar fișierele de sistem pe 64 de biți se termină cu _x64. Trebuie să știți ce versiune de Windows executați pentru a afla ce fișier să utilizați.

  11. Mutaţi . Dll fișierul pe desktop.

    Windows are suport încorporat pentru deschiderea fișierelor CAB, dar dacă un alt program îl deschide, căutați o opțiune pentru a extrage fișierul din meniul programului și extrageți-l pe desktop.

  12. Copiați fișierul în System32 folder situat în folderul de instalare Windows. Pe majoritatea computerelor, așa va fi C: Windows System32.

    Dacă ați primit un mesaj de eroare care a specificat o altă locație din care lipsește fișierul DLL (de exemplu, în folderul unui anumit joc sau aplicație grafică), copiați fișierul DLL acolo.

  13. Ștergeți orice copii ale fișierului DLL de pe desktop și ștergeți folderul cu fișierele DirectX extrase. Lăsarea fișierelor DLL pe desktop poate crea probleme în anumite situații.

  14. Reporniți computerul.

După repornire, testați pentru a vedea dacă restaurarea fișierului DLL individual a corectat problema pe care o aveați. Dacă primiți în continuare un mesaj de eroare, încercați să reinstalați complet DirectX sau depanați problemele legate de hardware-ul DLL.