Resetarea setărilor de rețea în Windows 10 ar trebui să fie o ultimă soluție. Când inițiați o resetare a rețelei, aceasta elimină și reinstalează fiecare adaptor de rețea instalat în prezent în sistemul dvs.
Network Reset Utility a fost introdus inițial de Microsoft după versiunea Windows 10 Anniversary Update (versiunea 1607), astfel încât oamenii să poată rezolva rapid problemele de rețea cauzate de actualizare. Utilitatea rămâne în continuare pentru a ajuta oamenii să remedieze problemele de conexiune la rețea.
Utilitarul de resetare a rețelei setează, de asemenea, fiecare componentă de rețea din sistemul dvs. la setările originale din fabrică. Componentele care se resetează sunt după cum urmează:
- Winsock: Aceasta este o interfață pentru aplicații care gestionează cererile de intrare și ieșire către internet.
- TCP / IP: Aceasta înseamnă Protocolul de control al transmisiei / Protocolul Internet și permite tuturor dispozitivelor de rețea de pe computer să comunice prin internet.
Dacă ați personalizat oricare dintre aceste setări din valorile implicite ale acestora, va trebui să rețineți aceste setări, deoarece efectuarea unei resetări a rețelei va elimina orice setări personalizate.
Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au setate toate aceste componente pentru a detecta automat, deci în majoritatea cazurilor nu veți vedea probleme după o resetare a rețelei.
porcorex / Getty Images
Cum se resetează setările de rețea în Windows 10
Utilizarea utilitarului de resetare a rețelei în Windows 10 este destul de simplă.
-
selectaţi acasă meniu și tip Reţea. Selecta Centrul de rețea și partajare.
-
In Setări Windows, Selectați Rețea și Internet.
-
În panoul de navigare din stânga, selectați Stare pentru a vă asigura că vizualizați fereastra de stare a rețelei. Apoi derulați în jos până când vedeți Resetare rețea link-ul.
-
Apasă pe Resetare rețea conectați și examinați mesajul de informații Resetare rețea. Când sunteți pregătit să conectați setările de resetare, selectați Resetați acum.
-
Selectați Da în fereastra de confirmare a resetării rețelei. Aceasta va iniția procesul de resetare și va reporni computerul.
-
Veți primi un avertisment când computerul urmează să repornească. Ar trebui să aveți suficient timp pentru a vă salva munca și a închide toate aplicațiile.
-
Când computerul repornește, veți observa că conexiunea la rețea nu este activă. Acest lucru se datorează faptului că placa de rețea a resetat și a eliberat conexiunea sa anterioară. Doar selectați pictograma rețelei, alegeți rețeaua la care doriți să vă reconectați și alegeți Ia legătura.
-
Dacă setările TCP / IP sunt setate să detecteze automat, conexiunea la rețea ar trebui să detecteze setările de rețea corespunzătoare și să se conecteze la internet fără probleme.
Remedierea oricăror setări rămase
Dacă ați configurat un client VPN sau alt software de rețea înainte de resetarea rețelei, poate fi necesar să le reconfigurați pentru a le face să funcționeze din nou.
Remedierea acestui software este la fel de simplă ca deschiderea software-ului VPN și introducerea IP-ului și a altor setări, așa cum ați făcut când ați instalat inițial software-ul.
Dacă vă conectați la o rețea corporativă utilizând un server proxy, poate fi necesar să reconfigurați setările serverului proxy.
-
selectaţi acasă meniu și tip optiuni de internet. Selecta optiuni de internet.
-
În optiuni de internet fereastră, selectați Conexiuni tab.
-
selectaţi Setările LAN și, în fereastra Setări LAN, selectați Utilizați un server proxy pentru rețeaua LAN. În Adresă , introduceți adresa pentru serverul proxy LAN corporativ. Selectați OK pe ambele ferestre pentru a accepta modificările.
Dacă nu cunoașteți setările corecte ale serverului proxy, contactați biroul de asistență IT pentru a cere adresa de rețea și portul corecte ale serverului proxy.
-
Este posibil să fie necesar să reporniți computerul pentru ca modificările să aibă efect, iar placa de rețea să se reconecteze la rețeaua dvs. corporativă.