Cum se remediază un VPN care nu se conectează

De cele mai multe ori, serviciile VPN funcționează fără probleme. Deci, poate fi confuz sau frustrant dacă aveți brusc probleme de conectare la VPN. Când VPN-ul dvs. acționează puțin ciudat și refuză să se conecteze, acest ghid pas cu pas de depanare vă poate ajuta să începeți și să rulați din nou.


Cauzele problemelor de conexiune VPN

Problemele de conexiune VPN sunt adesea legate de software sau browser, deci rezolvarea problemei unui VPN care se comportă greșit este de obicei un proces de eliminare. VPN-ul dvs. ar putea acționa din cauza:

  • Un server VPN suprasolicitat
  • Rularea software-ului VPN învechit
  • Folosind protocolul VPN greșit

D3Damon / Getty Images


Pași de depanare pentru a vă reconecta VPN-ul

Când VPN-ul dvs. nu se conectează, încercați aceste soluții:

  1. Verificați conexiunea la internet. În poate părea evident, dar asigurați-vă că conexiunea la rețea funcționează. În special, dacă conexiunea Wi-Fi nu funcționează, verificați dacă dispozitivul dvs. este conectat la punctul de acces corect.

  2. Verificați datele de conectare. Nu aveți datele de conectare corecte sau actualizate este un alt detaliu evident, dar adesea trecut cu vederea. Dacă utilizați un serviciu VPN gratuit, verificați site-ul web pentru a vedea dacă acreditările furnizate de serviciul VPN s-au schimbat sau dacă parola dvs. trebuie actualizată.

  3. Schimbați conexiunea server VPN. VPN-urile oferă în general o selecție de servere la care vă puteți conecta. Cu toate acestea, uneori serverul la care încercați să vă conectați are probleme. Poate fi temporar defect sau împovărat cu prea multe conexiuni. Încercați un alt server și vedeți dacă acest lucru rezolvă problema.

  4. Reporniți software-ul VPN sau pluginul pentru browser. Dacă schimbarea serverului VPN nu funcționează, reporniți software-ul VPN sau plug-in-ul browserului. Nu vă deconectați doar de la serverul VPN; renunțați și reporniți software-ul. În cazul pluginurilor pentru browser, închideți complet și redeschideți browserul. Este posibil să fie necesar să ștergeți memoria cache a browserului pentru ca plug-inul să funcționeze din nou.

  5. Verificați dacă software-ul VPN este actualizat. Software-ul VPN este actualizat frecvent. Pentru a elimina posibilitatea de erori și pentru a maximiza performanța, asigurați-vă că rulați cel mai recent software disponibil. În majoritatea cazurilor, puteți verifica actualizările din meniul VPN pentru a obține cea mai recentă actualizare. De asemenea, puteți seta VPN-ul dvs. să se actualizeze automat în setările VPN.

    Cei mai buni 8 furnizori de servicii VPN din 2020

  6. Verificați dacă browserul dvs. este actualizat. Pentru a elimina problemele obișnuite bazate pe browser, utilizați un browser acceptat și aprobat de furnizorul dvs. VPN. De asemenea, asigurați-vă că aveți instalate cele mai recente actualizări ale browserului.

    Cum să actualizați Chrome la cea mai recentă versiune Cum să vă asigurați că browserul dvs. Safari este actualizat Cum să actualizați la cea mai recentă versiune de Firefox Cum să actualizați Internet Explorer și Microsoft Edge

  7. Reinstalați cel mai recent pachet software VPN. Dacă nimic altceva nu a funcționat până acum, reinstalați software-ul VPN. Pentru a obține cel mai recent pachet, accesați site-ul furnizorului VPN pentru a găsi și reinstala cel mai recent pachet software pentru sistemul dvs. de operare sau dispozitiv. Poate doriți mai întâi să dezinstalați orice pachete vechi pentru a vă asigura că începeți cu o ardezie curată.

  8. Schimbați protocolul de tunelare VPN. Dacă încă vă luptați să vă conectați, problema ar putea fi cu protocolul de tunelare VPN. Accesați setările VPN sau de rețea și încercați să utilizați diferite protocoale: OpenVPN, L2TP / IPSec sau IKeV2 / IPSec, de exemplu.

    Locația acestor setări variază în funcție de produsul VPN, dispozitivul sau sistemul de operare. Dacă aveți întrebări, contactați furnizorul VPN. Ori de câte ori este posibil, evitați utilizarea protocolului PPTP, deoarece nu este considerat sigur.

  9. Schimbați portul de conexiune. Unii furnizori de servicii Internet și rețele blochează traficul pe anumite porturi. Verificați documentația VPN pentru a vedea dacă recomandă utilizarea unui anumit număr de port. Dacă da, utilizarea unui alt port poate rezolva problema.

  10. Verificați setările routerului. Unele routere nu acceptă VPN passthrough (o caracteristică pe un router care permite traficului să treacă liber către internet). În rețeaua de domiciliu, verificați setările routerului și firewallului personal pentru aceste opțiuni. Este posibil să aveți nevoie de acces de administrator pentru a face orice modificare.

    • VPN Passthrough: Poate exista o opțiune în setările de securitate pentru a activa IPSec sau PPTP (două tipuri comune de protocoale VPN) Passthrough. Rețineți că nu toate routerele au această setare.
    • Expediere port și protocoale: Paravanul de protecție din router și orice programe instalate de paravan de protecție ar putea avea nevoie de porturi specifice redirecționate și protocoale deschise. În special, VPN-urile IPSec trebuie să aibă redirecționat portul UDP 500 (IKE) și să deschidă protocoalele 50 (ESP) și 51 (AH).

    Verificați manualul routerului sau documentația site-ului web pentru orice spune VPN, și ar trebui să puteți găsi informațiile de care aveți nevoie. Dacă aveți dubii, contactați furnizorul VPN.

  11. Discutați cu furnizorul VPN. Dacă VPN încă nu se conectează, contactați furnizorul dvs. VPN. Un tehnician vă poate întreba ce soluții ați încercat, tipul de configurare pe care îl aveți - tipul de router, conexiunea la internet și sistemul de operare - și orice mesaje de eroare pe care le-ați primit. În calitate de expert VPN, furnizorul ar trebui să vă poată ajuta.