Cum se remediază un ecran negru pe FaceTime

Întregul punct de vedere al FaceTime dispare dacă tot ce ai cu un ecran gol sau negru. În timp ce comunicarea audio este eficientă, nu este nimic ca a vedea fața cuiva. Să aruncăm o privire de ce apelurile dvs. FaceTime sunt doar un ecran negru, mai degrabă decât prieteni și familie.

Elizabeth Fernández / Getty Images


Cauzele unui ecran negru pe FaceTime

Există mai multe motive pentru un ecran negru pe FaceTime. Ceva la fel de simplu ca setarea unui software la o defecțiune hardware ar putea fi problema. Iată câteva cauze potențiale pentru un ecran negru pe FaceTime:

  • Camera este oprită sau dezactivată.
  • Camera nu funcționează.
  • Camera este utilizată de o altă aplicație.
  • Ceva obstrucționează obiectivul camerei.
  • O conexiune la internet slabă sau deloc.

Cum se remediază probleme legate de ecranul negru FaceTime

Cele mai multe remedieri pentru un ecran negru pe FaceTime sunt lucruri pe care le poți face acasă. Cu puțin timp și răbdare, ar trebui să puteți reinstala FaceTime. Să examinăm câteva remedieri potențiale mai jos.

  1. Este un apel numai audio? Verificați dacă nu ați ales din greșeală un apel numai audio. Acesta este probabil cel mai inocent motiv pentru care uneori puteți vedea un ecran negru atunci când utilizați FaceTime. Când efectuați un apel numai audio, vedeți un FaceTime butonul din mijlocul ecranului când vorbiți. Selectați acest buton pentru a comuta la un apel video.

  2. Obiectivul camerei este blocat? Verificați dacă dvs. sau apelantul dvs. nu blocați obiectivul camerei. Uneori, se poate întâmpla atunci când un deget mare sau un deget deplasat pune camera dispozitivului în afara acțiunii, lăsându-vă cu un ecran negru.

  3. Ce cameră folosești? Verificați pentru a vedea ce cameră este selectată. Este posibil să aveți camera frontală activată în locul camerei selfie.

  4. Ați oprit dispozitivul în ultima vreme? Dacă nu, reporniți dispozitivul. Da, aceasta este o altă opțiune simplă, dar funcționează în unele cazuri, având în vedere că repornirea închide toate aplicațiile deschise. S-ar putea să fie ceea ce este necesar pentru ca FaceTime să funcționeze din nou corect.

  5. Camera este ocupată? Verificați dacă camera dispozitivului dvs. nu este utilizată de altă aplicație. Uneori, ecranele negre sunt cauzate de o altă aplicație deschisă pe dispozitiv și care utilizează camera dispozitivului. Deoarece această aplicație suplimentară vă ocupă deja camera, va trebui să o închideți înainte ca partea video a apelului FaceTime să funcționeze din nou corect.

  6. Aveți o conexiune bună la internet? Verificați conexiunea la internet pentru a afla dacă conexiunea dvs. este puternică. Un posibil motiv pentru care videoclipul FaceTime nu funcționează este că conexiunea la internet are o problemă sau nu este deosebit de grozavă. Dacă utilizați o rețea Wi-Fi, asigurați-vă că sunteți cât mai aproape de routerul Wi-Fi.

  7. FaceTime este blocat la capătul receptorului? Verificați dacă dvs. sau apelantul dvs. nu aveți restricții în FaceTime. Restricțiile de acces (de exemplu, controalele parentale) nu vă oferă un ecran negru în timp ce se află în mijlocul apelului. În schimb, restricțiile vă împiedică să efectuați cu succes un apel video dacă receptorul dvs. a eliminat accesul la FaceTime de pe dispozitivul lor. Ca atare, cereți receptorului să meargă la setările, apoi verificați restricţii (în iOS 11 sau sisteme anterioare, prin general) Sau Timpul ecranului (în iOS 12 sau o versiune ulterioară).

  8. Dispozitivul dvs. este actualizat? În caz contrar, actualizați sistemul de operare al dispozitivului. Actualizările pot rezolva problemele software care pot cauza un ecran negru FaceTime. Ca atare, dacă există o nouă versiune de iOS sau macOS disponibilă, este o idee bună să vă actualizați iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul.

  9. Remediile de mai sus nu au funcționat? Dacă aveți în continuare probleme, efectuați o resetare din fabrică a dispozitivului. Aceasta este o opțiune drastică și trebuie efectuată numai dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu rezolvă problemele de pe ecranul negru FaceTime. După cum explică ghidurile Lifewire anterioare pentru iPhone, iPad și Mac, resetările din fabrică ar trebui efectuate, în general, numai după ce copiați dispozitivul.

  10. Ai nevoie de mai mult ajutor? Accesați un magazin Apple sau un atelier de reparații autorizat. Aceasta este ultima opțiune disponibilă pentru problemele cu ecranul negru FaceTime și trebuie luată numai dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a funcționat.