Cum se remediază un controler Xbox One care nu se va activa

Nimic nu te scoate din joc mai repede decât un controler Xbox One care nu se va porni. Chiar dacă este destul de robust, se poate defecta din mai multe motive. De obicei, puteți spune că nu funcționează atunci când butonul Xbox nu se aprinde. Când un controler funcționează normal, apăsarea butonului Xbox îl face să clipească și apoi să rămână aprins.

Unele probleme care împiedică pornirea unui controler Xbox One pot necesita reparații profesionale sau vă solicită să cumpărați un controler de schimb. Cu toate acestea, există mai multe lucruri pe care le puteți încerca mai întâi pentru a rezolva problema. Detaliem acești pași de depanare de mai jos.


Motive comune pentru care un controler Xbox One nu se va activa

Majoritatea problemelor care împiedică pornirea unui controler Xbox One sunt legate de baterii sau contacte ale bateriei, setul de încărcare și redare, probleme de firmware sau defecte hardware interne. Unele dintre acestea pot fi reparate acasă, iar altele nu.

Iată cele mai frecvente probleme care pot împiedica alimentarea unui controler Xbox One:

  • Baterii: Cel mai frecvent motiv pentru care un controler Xbox One nu pornește are legătură cu bateriile. Dacă bateriile sunt uzate sau au nevoie de o încărcare, nu se vor porni. De asemenea, nu se va porni dacă bateriile sunt instalate necorespunzător.
  • Contacte baterie: Controlerul nu se va porni dacă contactele bateriei sunt uzate sau îndoite prea mult. De asemenea, nu se va porni dacă bateriile nu intră în contact ferm din orice alt motiv.
  • Probleme de încărcare a cablului: Dacă utilizați un kit de încărcare și redare pentru a încărca controlerul, cablul poate fi defect. Aceste cabluri se defectează intern, deci nu puteți spune neapărat că este rău doar uitându-vă la el.
  • Probleme cu firmware-ul: Un controler nu poate porni din nou când se întrerupe actualizarea firmware-ului controlerului.
  • Defecțiuni interne: Uneori, ceva este rupt fizic în interiorul controlerului, care îl împiedică să pornească.

Dacă controlerul se aprinde, dar nu se conectează, consultați Ce trebuie să faceți când controlerul dvs. Xbox One nu se va conecta pentru informații mai detaliate de depanare despre acea problemă specifică.


Cum se remediază un controler Xbox One care nu se va activa

Iată câteva sfaturi și soluții de depanare pentru o serie de probleme cu controlerul Xbox One:

  1. Verificați bateriile. Scoateți compartimentul pentru baterii din spatele controlerului. Scoateți fiecare baterie și verificați dacă este introdusă în direcția corectă. Dacă a fost instalat incorect, puneți-l înapoi în direcția corectă. Dacă ambele baterii sunt instalate corect, instalați o pereche de baterii noi.

    Nu scoateți bateriile dintr-un alt dispozitiv. Pentru a fi siguri, problema nu este bateriile, utilizați o pereche nouă chiar din ambalaj sau o pereche proaspăt încărcată.

  2. Verificați contactele bateriei. În loc să folosească arcuri precum unele dispozitive electronice, controlerul Xbox One folosește file metalice care se îndoaie ușor atunci când instalați bateriile. Aceste file se pot îndoaie permanent dacă se aplică prea multă forță și se pot bloca sau slăbi în timp. Scoateți capacul bateriilor și bateriile și examinați contactele din partea dreaptă a compartimentului. Contactele ar trebui să se extindă într-un unghi. Dacă oricare dintre ele este îndoit, folosiți o șurubelniță mică sau un alt instrument indiscret pentru ao îndoi cu atenție.

    Nu încercați să deschideți contactele cu bateriile instalate. Nu aplicați forță excesivă. Dacă nu vă simțiți confortabil cu acest lucru, cereți ajutor cuiva care are mai multă experiență cu acest tip de muncă.

  3. Testați Xbox One Play & Charge Kit. Cablul poate fi uzat sau rupt. Asigurați-vă că este conectat în siguranță la ambele capete. Dacă nu aceasta este problema, deconectați-l de pe Xbox One și conectați-l la un alt port USB de pe consolă. Dacă controlerul încă nu pornește, deconectați cablul Play & Charge și încercați un alt cablu micro USB.

  4. Actualizați firmware-ul. Controlerele Xbox One se bazează pe firmware pentru a funcționa corect. Dacă se deteriorează sau dacă o actualizare este întreruptă prin oprirea consolei, controlerul nu se va porni.

  5. Conectați controlerul prin USB. Când toate celelalte nu reușesc, conectați controlerul Xbox One la consolă direct utilizând un cablu USB. În unele cazuri, un controler fără fir care nu se pornește cu bateriile instalate sau cu un kit de încărcare și redare, va funcționa atunci când este conectat cu un cablu USB. Dacă controlerul dvs. funcționează când este conectat, luați în considerare achiziționarea unui cablu USB lung către micro USB și utilizarea controlerului în modul cu fir. Dacă această soluție nu funcționează, controlerul poate avea o eroare internă și poate necesita reparații profesionale.

  6. Contactați Microsoft pentru asistență pentru clienți. Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, poate fi timpul să solicitați asistență pentru clienți. Dacă controlerul dvs. este în garanție, puteți obține probabil un înlocuitor.