Cum se remediază un computer care pornește, dar nu afișează nimic

Cel mai obișnuit mod prin care un computer „nu pornește” este atunci când computerul pornește de fapt, dar nu afișează nimic pe monitor.

Veți vedea lumini pe carcasa computerului, probabil că auziți fani care aleargă din interior și poate chiar să audă sunete, dar nimic nu apare deloc pe ecran.

Dacă computerul dvs. afișează, de fapt, informații pe monitor, dar încă nu pornește complet, consultați Cum se remediază un computer care nu se va porni pentru un ghid mai bun de depanare.


Cum se remediază un computer care pornește, dar nu afișează nimic

Încercați aceste remedieri obișnuite în ordinea în care le prezentăm:

  1. Testați monitorul. Înainte de a începe depanarea mai complicată și consumatoare de timp cu restul computerului, asigurați-vă că monitorul funcționează corect.

    Cu monitorul deconectat de la computer, porniți-l și opriți-l. Dacă afișajul afișează informații de diagnosticare de orice fel, știți că afișajul este alimentat și este capabil să afișeze conținut.

  2. Verificați dacă PC-ul a repornit complet și se pornește dintr-o stare complet oprită.

    Un computer poate părea „să nu fie pornit” atunci când are de fapt doar probleme cu reluarea fie din modul de așteptare / repaus, fie de modul de economisire a energiei Hibernare în Windows.

    Opriți computerul în modul de economisire a energiei, ținând apăsat butonul de alimentare timp de 3 până la 5 secunde. După ce alimentarea este complet oprită, porniți computerul și testați pentru a vedea dacă va porni normal.

  3. Depanarea cauzei codului sonor dacă aveți norocul să obțineți unul.

    Un cod sonor vă va oferi o idee foarte bună despre exact unde să căutați cauza opririi computerului.

  4. Ștergeți CMOS. Ștergerea memoriei BIOS de pe placa de bază va readuce setările BIOS la nivelurile implicite din fabrică. O configurare greșită a BIOS-ului ar putea fi motivul pentru care computerul dvs. nu va porni până la capăt.

    Dacă ștergerea CMOS-ului rezolvă problema dvs., asigurați-vă că toate modificările pe care le faceți în BIOS sunt finalizate pe rând, deci dacă problema revine, veți ști care schimbare a cauzat problema.

  5. Verificați dacă comutatorul de tensiune de alimentare este setat corect. Dacă tensiunea de intrare pentru sursa de alimentare nu este corectă, este posibil ca computerul să nu se aprindă complet.

    Există o bună posibilitate ca computerul dvs. să nu se aprindă deloc dacă acest comutator este greșit, dar o tensiune incorectă a sursei de alimentare ar putea împiedica și computerul să pornească corect în acest fel.

  6. Reinstalați tot posibilul în interiorul computerului.

    skeeze / Pixabay 

    Reinstalarea va restabili diferitele conexiuni din interiorul computerului dvs. și este foarte adesea o soluție „magică” la probleme precum acesta.

    Verificați dacă toate cablurile sunt conectate corect. De exemplu, dacă placa video integrată a fost dezactivată, conectarea unui cablu VGA la acesta nu va duce la nimic pe monitor, chiar dacă computerul este pornit. În acest caz, ați dori să conectați cablul VGA la placa video corectă.

    Încercați să reinstalați următoarele componente și apoi testați dacă computerul dvs. afișează ceva pe ecran:

    • Remontați toate datele interne și cablurile de alimentare
    • Reinstalați modulele de memorie
    • Reinstalați orice carte de expansiune
  7. Reinstalați CPU-ul numai dacă bănuiți că s-ar fi putut desprinde sau nu ar fi fost instalat corect.

    Abordăm această componentă separat numai deoarece șansa ca un procesor să se elibereze este foarte redus și deoarece instalarea unuia este o sarcină delicată.

  8. Verificați dacă există semne de scurtcircuit electric în interiorul computerului. Dacă descoperiți atunci, atunci va trebui să investigați cauzele acelor scurți electrici.

  9. Testați-vă sursa de alimentare. Doar pentru că ventilatoarele și luminile computerului funcționează nu înseamnă că sursa de alimentare funcționează corect. Alimentatorul tinde să provoace mai multe probleme decât orice alt hardware și este adesea cauza faptului că componentele unui computer funcționează selectiv sau intermitent.

    Înlocuiți-vă imediat sursa de alimentare dacă nu reușește niciun test pe care îl efectuați.

    După înlocuirea sursei de alimentare, presupunând că o faceți, păstrați computerul conectat timp de 5 până la 10 minute înainte de a-l porni. Această întârziere oferă timp pentru o anumită reîncărcare a bateriei CMOS, care ar fi putut fi consumată.

    Nu treceți peste un test al sursei de alimentare, gândindu-vă că problema dvs. nu poate fi alimentatorul, deoarece „lucrurile devin curente”. Sursele de alimentare pot funcționa în grade diferite - una care nu este pe deplin funcțională trebuie înlocuită.

  10. Porniți computerul numai cu hardware esențial. Scopul aici este de a elimina cât mai mult hardware posibil, menținând în același timp capacitatea computerului de a porni.

    Dacă computerul pornește în mod normal cu doar hardware-ul esențial instalat, continuați cu Pasul 11.

    Dacă computerul dvs. încă nu afișează nimic pe monitor, continuați cu Pasul 12.

    Acest pas este suficient de ușor pentru un începător, nu are instrumente speciale și ar putea să vă ofere o mulțime de informații valoroase. Acesta nu este un pas de omis dacă, după toți pașii de mai sus, computerul încă nu pornește complet.

  11. Reinstalați fiecare piesă de hardware pe care ați eliminat-o la pasul 10, câte o piesă odată, testând după fiecare instalare.

    Întrucât computerul dvs. este pornit doar cu hardware-ul esențial instalat, aceste componente trebuie să funcționeze corect Aceasta înseamnă că una dintre componentele hardware pe care le-ați eliminat determină pornirea corectă a computerului. Instalând fiecare dispozitiv înapoi în computer și testându-le de fiecare dată, veți găsi în cele din urmă hardware-ul care a cauzat problema.

    Înlocuiți hardware-ul defect după ce l-ați identificat.

  12. Testați hardware-ul computerului dvs. utilizând un card de auto-test Power On. Dacă computerul dvs. încă nu afișează informații pe monitorul dvs. cu altceva decât hardware-ul esențial al computerului instalat, un card POST vă va ajuta să identificați componentele hardware rămase care determină computerul să nu se aprindă complet.

    Dacă nu aveți și nu doriți să cumpărați un card POST, treceți la pasul 13.

  13. Înlocuiți fiecare componentă hardware esențială din computer cu o piesă hardware identică sau echivalentă despre care știți că funcționează, câte o componentă la un moment dat, pentru a determina care componentă hardware ar putea fi defectă. Testați după fiecare înlocuire hardware pentru a determina ce componentă este defectă.

  14. Dacă nu aveți un card POST sau piese de schimb pe care să le schimbați și să le schimbați, rămâneți fără să știți ce piesă din hardware-ul dvs. esențial este defect. În aceste cazuri, aveți puțină opțiune decât să vă bazați pe ajutorul unor persoane sau companii care oferă aceste resurse.