Cum se remediază un computer care nu este autorizat să redea iTunes Music

iTunes poate reda majoritatea fișierelor media, inclusiv cele achiziționate din iTunes Music Store. Uneori, însă, iTunes pare să uite că sunteți autorizat să redați muzica pe care ați cumpărat-o legal. Există o serie de motive pentru care poate apărea această problemă și fiecare are o soluție corespunzătoare.

În acest ghid, vă vom arăta cum să depanați o cerere de autorizare repetată în iTunes.

Cu macOS Catalina, Apple a înlocuit iTunes cu aplicații pentru fiecare tip media: muzică, cărți, televizor și podcasturi. În acest ghid, folosim „iTunes” și „Muzică” în mod interschimbabil.

Caiaimage / Tom Merton / Getty Images


Motive pentru care iTunes spune că unele melodii nu sunt autorizate

O solicitare de autorizare repetată apare atunci când lansați iTunes, selectați o melodie sau o piesă pe care să o ascultați și primiți o solicitare care indică faptul că nu sunteți autorizat să redați melodia respectivă. Cea mai frecventă cauză a acestei probleme este atunci când o bibliotecă iTunes include melodii achiziționate de alte conturi de utilizator sau ID-uri Apple, iar unele dintre aceste profiluri nu sunt autorizate să acceseze anumite conținuturi.

Trebuie să autorizați manual dispozitivele să descarce și să redea muzică de pe iTunes în Cloud - platforma media partajată care permite utilizatorilor să acceseze același conținut de pe diferite computere sau dispozitive mobile.

Dacă introduceți ID-ul și parola Apple când vi se solicită, iar melodia solicită în continuare autorizare, este posibil ca melodia să fi fost achiziționată utilizând un alt ID Apple. Mac-ul dvs. trebuie să fie autorizat pentru fiecare ID Apple utilizat pentru a achiziționa muzică pe care doriți să o redați. Problema este că este posibil să nu vă amintiți ce ID Apple a fost folosit pentru o anumită melodie. Cu toate acestea, este ușor de dat seama.


Aflați cum să o remediați atunci când iTunes spune că nu sunteți autorizat

Urmați acești pași, pentru a rezolva solicitarea de autorizare și a redobândi accesul la biblioteca dvs. de muzică.

  1. Autorizați computerul pe care îl utilizați. De la Cont din aplicația iTunes / Muzică, selectați Autorizări > Autorizați acest computer, apoi introduceți ID-ul și parola Apple. Această soluție ar trebui să rezolve majoritatea problemelor legate de autorizarea media.

  2. Gestionați dispozitivele autorizate. Dacă primiți în continuare același mesaj, căutați ce dispozitive sunt autorizate să descarce și să redea achiziții de pe iTunes în cloud. Navigați la Informatii despre cont secțiunea din iTunes / Muzică. Apoi, căutați ce dispozitive au acces la iTunes în cloud, eliminați aceste dispozitive sau anulați autorizarea conturilor Apple ID.

  3. Anulați autorizarea dispozitivelor neutilizate sau nedorite. Este posibil să aveți prea multe dispozitive asociate cu ID-ul dvs. Apple. iTunes permite până la 10 dispozitive să partajeze muzică dintr-o bibliotecă iTunes, dintre care doar cinci pot fi computere. Dacă aveți prea multe computere permise să partajați, nu puteți adăuga altele fără a scoate mai întâi un computer din listă.

  4. Conectați-vă cu un cont de administrator. Dacă ID-ul Apple este corect, dar iTunes necesită în continuare autorizare, este posibil să fiți conectat la un cont de utilizator Mac care nu are privilegiile necesare. Din meniul Apple, selectați Deconectare [nume utilizator], apoi conectați-vă utilizând un cont de administrator. După ce vă conectați cu un cont de administrator, lansați iTunes, selectați Autorizați acest computer de la Magazin meniul și furnizați ID-ul și parola Apple corespunzătoare. Deconectați-vă încă o dată, apoi conectați-vă la contul dvs. de utilizator și redați din nou melodia.

  5. Ștergeți folderul SC Info. Dacă sunteți încă blocat într-o buclă de autorizare, unul dintre fișierele pe care iTunes le folosește în procesul de autorizare poate fi corupt. Cea mai ușoară soluție este să ștergeți fișierul și apoi să reautorizați Mac-ul. În primul rând, trebuie să faceți vizibile elementele invizibile. Odată vizibil, deschideți o fereastră Finder și navigați la / Utilizatori / Partajat, găsiți folderul intitulat SC Info și trageți-l la coșul de gunoi. În cele din urmă, relansați iTunes și autorizați computerul conform instrucțiunilor din pasul 1.

  6. Contactați asistența Apple. Dacă primiți în continuare mesaje de autorizare și nu vă puteți reda muzica, contactați asistența pentru clienți Apple sau programați o întâlnire la un Apple Genius Bar.