Dacă creați o unitate USB Linux și unitatea devine inutilizabilă, formatați unitatea USB folosind instrumentul fdisk din Linux, astfel încât să puteți copia fișiere pe ea și să o utilizați așa cum ați face în mod obișnuit. Instrumentul fdisk este similar cu instrumentul diskpart din Windows. După ce ați reformatat unitatea USB, aceasta va fi utilizabilă pe orice sistem care citește partițiile FAT32.
Aceste proceduri șterg totul de pe unitatea USB. Faceți o copie de rezervă a fișierelor de pe unitate înainte de a o reformata.
Cauzele unităților USB sparte
O unitate defectă apare cel mai frecvent fie din cauza deteriorării directe a hardware-ului - caz în care nicio remediere software nu o va recupera -, fie a corupției sistemului de fișiere. Adesea, problemele sistemului de fișiere apar din extragerea unității de pe computer înainte de finalizarea unei tranzacții de citire / scriere.
bluehill75 | Getty Images
Cum se remediază o unitate USB spartă
În majoritatea cazurilor, o unitate USB defectă trebuie reformatată.
-
Verificați dacă unitatea nu este deteriorată. O unitate deteriorată, chiar dacă puteți recupera unele date, nu ar trebui folosită. Poate, de exemplu, să deterioreze portul USB de pe computer.
-
Determinați dacă unitatea se va monta. Introduceți unitatea pentru a vedea dacă computerul recunoaște unitatea USB. Dacă unitatea nu se montează automat, o comandă shell cum ar fi hwinfo sau lsblk listează dispozitivele active. Dacă discul nu este listat, Linux nu îl recunoaște. Dacă este afișat, dar nu este montat automat, utilizați comanda mount.
-
Evaluați valoarea conținutului unității. Dacă este de neînlocuit, este posibil să aveți ceva noroc cu un instrument de recuperare a discului, deși pentru hardware-ul deteriorat, acest proces este accesat sau ratat.
-
Creați o nouă partiție. Rulați un utilitar în format disc, cum ar fi fdisk sau cfdisk, pentru a crea o nouă partiție. Acest proces distruge datele de pe disc și recreează sistemul de fișiere.