Cum se remediază Google Maps care nu funcționează

Problemele din Google Maps pot proveni dintr-o varietate de surse și pot apărea în orice moment. Acestea includ date de locație inexacte, eșecul încărcării direcțiilor sau chiar deschiderea. Tipul specific de problemă pe care îl întâlniți depinde de mai mulți factori, inclusiv pe ce platformă vă aflați și unde încercați să utilizați aplicația. Când Google Maps nu funcționează, poate fi necesar să încercați mai multe soluții pentru a remedia problema.


Cauzele Google Maps nu funcționează

Mai mulți factori pot determina Google Maps să nu funcționeze în mod fiabil. Acestea pot fi atât software, cât și hardware, deci este posibil să trebuiască să încercați câteva lucruri pentru a reveni la utilizarea serviciului. Printre motivele pentru întrerupere se numără:

  • Serverele Google sunt nefuncționate
  • O aplicație care are nevoie de o actualizare
  • Serviciile de localizare nu sunt active pe dispozitivul dvs.
  • O întrerupere a serviciului Wi-Fi sau celular
  • O defecțiune a computerului sau a dispozitivului mobil pe care îl utilizați pentru a accesa Google Maps

Cum se remediază Google Maps care nu funcționează

Această problemă se poate aplica atât versiunii site-ului Google Maps, cât și aplicațiilor mobile pentru iOS și Android. Urmați acești pași pentru a încerca ca navigarea să funcționeze din nou.

  1. Verificați dacă serviciul este activ. Un site web precum Is It Down Right Now vă va spune dacă Google Maps nu funcționează pentru toată lumea sau doar pentru dvs. Dacă nu funcționează, singurul lucru pe care îl puteți face este să așteptați până când Google restabilește serviciul.

  2. Confirmați serviciile de localizare. Indiferent dacă utilizați Google Maps pe computer, laptop sau dispozitiv mobil, este posibil să nu funcționeze corect dacă nu vă partajați locația cu acesta. Activați serviciile de localizare pentru dispozitivul dvs. pentru a vedea dacă acest lucru vă rezolvă problema.

    Google Maps vă va solicita, de obicei, să vă partajați automat locația atunci când o deschideți.

  3. Verifică-ți conexiunea. Google Maps nu va funcționa fără o conexiune la internet. Dacă încercați să-l utilizați acasă, asigurați-vă că rețeaua locală funcționează corect. Cu toate acestea, este mai probabil să încercați să-l utilizați pe un telefon când sunteți departe de casă sau birou.

    În acest caz, vă bazați pe puterea și disponibilitatea rețelei dvs. celulare. Chiar dacă telefonul dvs. funcționează perfect, verificați pictograma stării celulare din partea de sus a ecranului pentru a vă asigura că puteți trimite și primi date pe Google Maps.

  4. Calibrați dispozitivul. Dacă Google Maps de pe telefonul dvs. Android vă indică direcția greșită sau locația nu este suficient de specifică, puteți recalibra rapid GPS-ul.

  5. Reporniți dispozitivul. Acest pas de depanare este mai relevant pentru telefoane și tablete, dar și computerul dvs. poate beneficia de acesta. Repornirea poate elimina bucăți de memorie și unele cache-uri care pot afecta modul în care funcționează dispozitivul dvs. și este o modalitate rapidă de a rezolva o mulțime de probleme.

  6. Încercați un alt browser. Șansele sunt că aveți deja mai multe browsere web încărcate pe computer. Dacă Google Maps nu funcționează în cel preferat, încercați să îl deschideți în altul, cum ar fi Safari, Chrome, Firefox, Microsoft Edge sau Opera.

  7. Ștergeți memoria cache a browserului. Dacă versiunea web Google Maps nu funcționează corect, poate fi necesar să eliminați unele fișiere temporare. O modalitate rapidă este să părăsiți programul și apoi să îl redeschideți, dar pentru o lucrare mai amănunțită, puteți elimina complet toate cookie-urile și alte date din meniul de preferințe al browserului.

  8. Verifică pentru actualizări. Unul dintre motivele pentru care Google Maps nu funcționează este că versiunea pe care o utilizați este depășită. Cu toate acestea, modul în care căutați o actualizare depinde de platforma dvs. Google actualizează automat versiunea web din culise, dar pentru alte versiuni, va trebui să verificați iOS App Store sau Google Play.

    Pentru aplicația web, asigurați-vă că browserul dvs. este actualizat, verificând magazinul de aplicații Mac, magazinul de aplicații Windows sau site-ul web al dezvoltatorului pentru o nouă versiune.

    Pentru a vă asigura că Google Maps și celelalte aplicații dvs. păstrează cea mai recentă versiune încărcată, activați actualizările automate pentru iOS sau Android.

  9. Ștergeți și reinstalați Google Maps. În unele cazuri, este suficient să reporniți telefonul sau tableta. O soluție mai extremă este să eliminați complet aplicația de pe dispozitiv și să o descărcați din nou. Din nou, procesul de ștergere a unei aplicații iOS este diferit de cel pentru ștergerea unui program pe Android. Dar, odată ce ați făcut acest lucru, accesați magazinul de aplicații respectiv pentru a-l reinstala.