Cum se remediază erorile Ntdll.dll în Windows [10, 8, 7 etc.]

Cauzele mesajelor de eroare ntdll.dll pot varia foarte mult. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele rezultă dintr-o versiune coruptă sau deteriorată a fișierului DLL ntdll în sine, drivere hardware corupte sau probleme între Windows și alte programe.

Aceste erori pot însemna uneori că o bucată de hardware din computerul dvs. funcționează defectuos, dar acest lucru este rar.

Mesajele de eroare Ntdll.dll se pot aplica la aproape orice program software, driver sau plugin bazat pe Windows pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft de la Windows NT până la Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.


Erori Ntdll.dll

Există multe moduri diferite în care aceste erori pot fi afișate pe computer. Acestea pot fi cauzate de o serie de lucruri diferite care duc la multe mesaje de eroare diferite, dar acestea sunt unele dintre cele mai frecvente:

  • STOP: 0xC0000221 eroare tare necunoscută C: Winnt System32 Ntdll.dll
  • STOP: C0000221 eroare hard necunoscută SystemRoot System32 ntdll.dll
  • AppName: [NUME PROGRAM] ModName: ntdll.dll
  • [NUME PROGRAM] a provocat o eroare la modulul NTDLL.DLL la [ORICE ADRESA]
  • Crash cauzat în ntdll.dll!
  • Eroare NTDLL.DLL!
  • Excepție nesoluționată la [ORICE ADRESA] (NTDLL.DLL)

Mesajul ar putea apărea înainte sau după ce un program este utilizat, în timp ce rulează un program, când Windows este pornit sau oprit, sau chiar în timpul unei instalări Windows.


Cum se remediază erorile Ntdll.dll

  1. Reporniți computerul. Eroarea ntdll.dll pe care o primiți se poate datora unei probleme temporare unice și o simplă repornire poate rezolva problema complet.

  2. Reinstalați programul dacă eroarea se afișează numai atunci când utilizați un anumit program.

    Dacă programul software are actualizări sau pachete service disponibile, instalați-le și pe acestea. Este posibil ca programatorii software-ului să fi identificat o problemă cu programul care a cauzat eroarea DLL și apoi a emis un patch pentru aceasta.

    Programele software terțe care au fost instalate pe computerul dvs. sunt aproape întotdeauna cauza erorilor ntdll.dll. Restul acestor pași de depanare rezolvă problema numai rar.

  3. Verificați nivelul service pack-ului Windows pe care îl executați, apoi verificați această pagină pentru a vedea dacă există un service pack mai recent disponibil pentru instalare. Unele probleme care au cauzat erori ntdll.dll au fost corectate în aceste pachete de servicii de la Microsoft.

    Cel mai simplu mod de a vă actualiza computerul Windows cu cel mai nou service pack și alte patch-uri este să utilizați Windows Update. Urmați ghidul nostru despre Cum să căutați și să instalați actualizările Windows dacă aveți nevoie de ajutor.

  4. Dezactivați selectiv programe de completare Internet Explorer. Dacă eroarea dvs. se afișează când porniți, rulați sau închideți Internet Explorer, este posibil ca un supliment să cauzeze problema. Dezactivarea fiecărui supliment, unul câte unul, va determina care este vinovatul (dacă există).

    Ca soluție, presupunând că eroarea ntdll.dll este într-adevăr legată de Internet Explorer, instalați și utilizați un browser concurent precum Firefox.

  5. Redenumiți variabila de sistem NLSPATH. Dacă sistemul dvs. Windows nu are această variabilă de mediu, săriți peste acest pas.

    Acesta este un pas de depanare numai pentru această problemă. Asigurați-vă că setați această cale înapoi la numele său original dacă nu rezolvă problema.

  6. Dezactivați prevenirea executării datelor pentru Explorer.exe. Ca și în pasul anterior, aceasta este doar pentru depanarea problemei ntdll.dll. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, readuceți setările de prevenire a executării datelor la setările lor anterioare.

  7. Dezactivați UAC. Aceasta este o soluție pentru unele cauze ale problemelor ntdll.dll, dar ar putea servi ca o soluție permanentă dacă nu utilizați Controlul contului de utilizator este ceva ce vă simți confortabil pe computer.

  8. Actualizați driverele pentru orice hardware din computerul dvs. unde sunt disponibile driverele actualizate. Driverele învechite cauzează uneori aceste erori.

  9. Testați-vă memoria pentru deteriorări. Dacă primiți unul dintre mesajele DLL de mai sus, o cauză posibilă ar putea fi un modul de memorie defectuos din sistemul dvs. Testarea memoriei dvs. va identifica fie o problemă, fie vă va elimina memoria RAM de orice responsabilitate.

    Înlocuiți-vă memoria dacă nu reușește vreunul din testele dvs.

  10. Erorile Ntdll.dll ar putea apărea dacă aveți o unitate Iomega Zip pe același cablu IDE ca hard disk-ul din computer. Dacă da, mutați unitatea Zip pe un controler IDE dedicat.

  11. Înlocuiți cablul IDE care conectează hard diskul la placa de bază. Dacă acest cablu este deteriorat sau funcționează defectuos, un simptom ar putea fi eroarea DLL pe care o vedeți.

  12. Reparați instalarea Windows. Dacă reinstalările individuale ale software-ului nu reușesc să rezolve problema, o instalare de reparație a Windows va înlocui fișierul ntdll.dll.

  13. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată va elimina complet Windows de pe computer și îl va instala din nou de la zero. Nu recomandăm această opțiune decât dacă ați epuizat toate ideile anterioare de depanare și vă simțiți confortabil că eroarea nu este cauzată de un singur program (pasul 2).

    Dacă un singur program sau plugin cauzează eroarea ntdll.dll, reinstalarea Windows și apoi reinstalarea tuturor aceluiași software vă poate duce imediat înapoi la aceeași eroare.

  14. Dacă orice altceva a eșuat, inclusiv instalarea curată de la ultimul pas, s-ar putea să aveți de-a face cu o problemă hardware cu hard diskul. Cu toate acestea, acest lucru este extrem de rar. Dacă da, înlocuiți unitatea de disc și apoi efectuați o nouă instalare a Windows.