Cum se remediază erorile Hal.dll care lipsesc în Windows XP

Cauzele erorii „lipsă sau coruptă hal.dll” includ, în mod natural, un fișier DLL hal.dll deteriorat sau un fișier hal.dll care a fost șters sau mutat din locația dorită.

Cauze suplimentare pot include un fișier boot.ini deteriorat sau lipsă sau, eventual, un hard disk deteriorat fizic.

Există câteva moduri diferite prin care se poate prezenta eroarea „hal.dll lipsă sau coruptă”, prima listă fiind cea mai comună:

  • Windows nu a putut porni deoarece următorul fișier lipsește sau este corupt:
  • system32 hal.dll.
  • Vă rugăm să reinstalați o copie a fișierului de mai sus.
  • System32 Hal.dll lipsă sau coruptă:
  • Vă rugăm să reinstalați o copie a fișierului de mai sus.
  • Nu se poate găsi Windows System32 hal.dll
  • Nu se poate găsi hal.dll

Eroarea Windows hal DLL „lipsă sau coruptă” se afișează la scurt timp după pornirea computerului. Windows XP nu a fost încă încărcat complet când apare acest mesaj de eroare.


Hal.dll în Windows 10, 8, 7 și Vista

Alte sisteme de operare Windows, cum ar fi Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista, s-ar putea confrunta cu erori hal.dll, dar cauzele sunt atât de diferite încât a constituit un ghid de depanare complet diferit: Cum se remediază erorile Hal.dll în Windows 7, 8, 10 și Vista.

Cum se remediază erorile lipsă Hal.dll

  1. Reporniți computerul. Este posibil ca eroarea hal.dll să fie o întâmplare.

    Deoarece erorile hal.dll apar înainte ca Windows XP să fie încărcat complet, nu este posibil să reporniți corect computerul. În schimb, va trebui să forțați o repornire. Consultați Cum să reporniți orice dacă aveți nevoie de ajutor pentru a face acest lucru.

  2. Verificați ordinea de încărcare corectă în BIOS. Este posibil să vedeți eroarea hal.dll dacă ordinea de pornire în BIOS se uită mai întâi la un alt hard disk decât discul dvs. principal principal. Eroarea apare deoarece celălalt hard disk nu are un fișier numit hal.dll.

    Dacă v-ați schimbat recent ordinea de încărcare sau ați intermitut recent BIOS-ul, acesta poate fi cauza cauzei dvs.

  3. Rulați Restaurarea sistemului Windows XP de la un prompt de comandă. Dacă acest lucru nu funcționează sau primiți mesajul de eroare hal.dll înainte de a putea finaliza acest proces, treceți la pasul următor.

  4. Reparați sau înlocuiți fișierul boot.ini. Acest lucru va funcționa dacă cauza problemei este de fapt fișierul boot.ini al Windows XP și nu fișierul hal.dll, ceea ce se întâmplă adesea.

    Dacă repararea boot.ini corectează problema hal.dll, dar problema reapare după o repornire și ați instalat recent Internet Explorer 8 în Windows XP, dezinstalați IE8. În această situație specifică, IE8 ar putea fi cauza principală a problemei dvs. hal.dll.

  5. Scrieți un nou sector de pornire a partiției în partiția de sistem Windows XP. Dacă sectorul de pornire a partiției a devenit corupt sau nu este configurat corect, este posibil să primiți eroarea hal.dll.

  6. Recuperați date din orice sectoare defectuoase de pe hard disk. Dacă partea fizică a hard disk-ului dvs. care stochează orice parte a fișierului hal.dll a fost deteriorată, este posibil să vedeți erori de acest fel.

  7. Restaurează fișierul hal.dll de pe CD-ul Windows XP. Dacă fișierul hal.dll este cu adevărat cauza problemei, restaurarea acestuia de pe CD-ul Windows XP original poate face truc.

  8. Efectuați o instalare de reparație a Windows XP. Acest tip de instalare ar trebui să înlocuiască orice fișier lipsă sau coruptă. Continuați depanarea dacă această problemă nu rezolvă problema.

  9. Efectuați o instalare curată a Windows XP. Acest tip de instalare va elimina complet Windows XP de pe computer și îl va instala din nou de la zero.

    În timp ce acest lucru va rezolva aproape cu siguranță orice eroare hal.dll, este un proces care necesită mult timp, datorită faptului că toate datele dvs. trebuie să fie copiate și apoi restaurate ulterior.

    Dacă nu puteți obține acces la fișierele dvs. pentru a le face backup, ar trebui să înțelegeți că le veți pierde pe toate dacă continuați cu o instalare curată a Windows XP.

  10. Testați hard diskul. Dacă orice altceva a eșuat, inclusiv instalarea curată de la ultimul pas, cel mai probabil vă confruntați cu o problemă hardware cu hard diskul dvs., dar veți dori să o testați pentru a fi sigur. Dacă unitatea nu reușește niciunul dintre testele dvs., înlocuiți unitatea de disc și apoi finalizați o nouă instalare a Windows XP.