Cum se remediază erorile din Codul 43 în Windows

Eroarea Cod 43 este unul dintre mai multe coduri de eroare Manager dispozitive. Este generat atunci când Managerul de dispozitive oprește un dispozitiv hardware, deoarece acesta a raportat Windows că are un fel de problemă nespecificată.

Acest mesaj generic ar putea însemna că există o adevărată problemă hardware sau ar putea pur și simplu să însemne că există o eroare de driver pe care Windows nu o poate identifica ca atare, dar că hardware-ul este afectat de aceasta.

Aproape întotdeauna se va afișa în modul următor:

Windows a oprit acest dispozitiv deoarece a raportat probleme. (Cod 43)

Detalii despre codurile de eroare ale Managerului de dispozitive precum Codul 43 sunt disponibile când vizualizați starea unui dispozitiv în proprietățile sale.

Eroarea Code 43 s-ar putea aplica oricărui dispozitiv hardware din Managerul de dispozitive, deși majoritatea erorilor Code 43 apar pe plăcile video și dispozitivele USB precum imprimante, camere web, iPhone și periferice conexe.

Codurile de eroare ale Managerului de dispozitive sunt exclusive pentru Managerul de dispozitive. Dacă vedeți eroarea Code 43 în altă parte a Windows-ului, este posibil să fie un cod de eroare de sistem, pe care nu ar trebui să îl depanați ca o problemă cu Managerul de dispozitive.

Oricare dintre sistemele de operare Microsoft ar putea întâmpina o eroare Code 43 Device Manager, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și multe altele.


Cum se remediază o eroare de cod 43

Urmați acești pași, pentru a rezolva o eroare Cod 43. Deoarece acest mesaj este generic, pașii standard de depanare sunt pe primul loc.

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o deja.

    Există întotdeauna șansa ca Codul de eroare 43 pe care îl vedeți pe un dispozitiv să fi fost cauzat de o problemă temporară cu hardware-ul. Dacă da, o repornire a computerului dvs. ar putea remedia eroarea Code 43.

    Unii oameni au raportat, de asemenea, că oprirea completă a computerului (nu doar o repornire) și apoi repornirea acestuia le-au corectat avertismentul Cod 43 dacă provine de pe un dispozitiv USB. În cazul unui laptop, opriți-l și scoateți bateria, așteptați câteva minute, apoi puneți bateria la loc și porniți computerul.

  2. Conectați dispozitivul la un alt computer și apoi scoateți-l corect de acolo. Conectați-l din nou la computer pentru a vedea dacă remediază eroarea Code 43.

    Dacă aveți un alt computer pentru a testa acest lucru, asigurați-vă că încercați acest lucru înainte de a trece la pașii mai complicați de mai jos.

  3. Ați instalat un dispozitiv sau ați făcut o modificare în Device Manager chiar înainte de apariția erorii Code 43? Dacă da, este posibil ca modificarea pe care ați făcut-o să fi cauzat eroarea Code 43. Anulați modificarea dacă puteți, reporniți computerul, apoi verificați din nou eroarea Cod 43.

    În funcție de modificările pe care le-ați făcut, unele soluții ar putea include:

    • Eliminarea sau reconfigurarea dispozitivului nou instalat
    • Revenirea driverului la o versiune înainte de actualizare
    • Utilizarea Restaurării sistemului pentru a anula modificările recente legate de Managerul de dispozitive
  4. Dezactivați dispozitivul și apoi reactivați-l. Acest pas oferă Windows șansa de a arunca o privire nouă asupra configurării dispozitivului.

    S-ar putea să pară o soluție foarte simplă și asta pentru că este așa. Cu toate acestea, această procedură ar putea fi tot ce are nevoie computerul pentru a corecta eroarea Code 43.

  5. Reinstalați driverele pentru dispozitiv. Dezinstalarea și reinstalarea driverelor pentru dispozitiv este o posibilă soluție la o eroare Code 43.

    Dacă un dispozitiv USB generează eroarea Code 43, dezinstalați fiecare dispozitiv din categoria hardware a controlerelor Serial Universal Bus din Device Manager ca parte a reinstalării driverului. Aceasta include orice dispozitiv de stocare în masă USB, controler de gazdă USB și hub rădăcină USB.

    Reinstalarea corectă a unui driver, ca în instrucțiunile legate mai sus, nu este la fel ca simpla actualizare a unui driver. O reinstalare completă a driverului implică eliminarea completă a driverului instalat curent și apoi lăsarea Windows să îl instaleze din nou de la zero.

  6. Actualizați driverele pentru dispozitiv. De asemenea, este posibil ca instalarea celor mai recente drivere pentru dispozitiv să poată corecta eroarea Code 43.

    Dacă actualizarea driverelor elimină eroarea Code 43, înseamnă că driverele Windows stocate pe care le-ați reinstalat la pasul 4 au fost probabil deteriorate sau au fost driverele greșite.

  7. Instalați cel mai recent pachet de service Windows. Unul dintre pachetele de servicii Microsoft sau alte patch-uri pentru Windows ar putea conține o remediere pentru orice ar putea cauza eroarea Code 43, deci dacă nu sunteți complet actualizat, faceți acest lucru acum.

  8. Actualizați BIOS-ul. În unele situații, un BIOS învechit ar putea cauza o anumită problemă cu un dispozitiv care îl face să raporteze o problemă la Windows - deci eroarea Code 43.

  9. Înlocuiți cablul de date care conectează dispozitivul la computer, presupunând că acesta are unul. Această soluție potențială pentru o eroare Code 43 este de cele mai multe ori utilă dacă vedeți eroarea pe un dispozitiv extern, cum ar fi un dispozitiv USB sau FireWire.

  10. Achiziționați un hub USB alimentat dacă apare eroarea Code 43 pentru un dispozitiv USB. Unele dispozitive USB au nevoie de mai multă energie decât pot oferi porturile USB încorporate în computer. Conectarea acestor dispozitive la un hub USB alimentat rezolvă această provocare.

    Cele mai bune 6 hub-uri USB din 2020

  11. Înlocuiți hardware-ul. O problemă cu dispozitivul în sine ar putea cauza eroarea Code 43, caz în care înlocuirea hardware-ului este următorul pas logic. În majoritatea cazurilor, aceasta este soluția la o eroare Code 43, dar încercați mai întâi ideile de soluționare a problemelor mai ușoare și gratuite, bazate pe software.

    Dacă sunteți sigur că o problemă hardware nu cauzează eroarea Code 43, ați putea încerca o instalare de reparare a Windows. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați o instalare curată a Windows. Nu vă recomandăm să faceți niciuna dintre acestea înainte de a înlocui hardware-ul, dar poate fi necesar să le încercați dacă nu aveți alte opțiuni.

  12. O altă posibilitate, deși nu este foarte probabil, este ca dispozitivul să fie incompatibil cu versiunea dvs. de Windows. Puteți verifica întotdeauna HCL-ul Windows pentru a fi sigur.