Cum se remediază erorile din Codul 41 în Device Manager

Codul de eroare 41 este unul dintre mai multe coduri de eroare ale Managerului de dispozitive. S-ar putea să o vedeți când încercați să utilizați anumite dispozitive hardware. Eroarea codului 41 se va afișa aproape întotdeauna în felul următor:

  • Windows a încărcat cu succes driverul de dispozitiv pentru acest hardware, dar nu poate găsi dispozitivul hardware. (Cod 41)

Instrucțiunile din acest articol se aplică tuturor sistemelor de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.


Cauzele codului de eroare 41

Erorile din Codul 41 sunt cauzate fie de un dispozitiv hardware care a fost eliminat după încărcarea driverului, fie de o problemă cu driverul de dispozitiv în sine. Detalii despre codurile de eroare ale Managerului de dispozitive precum codul 41 sunt disponibile în Starea dispozitivului din proprietățile dispozitivului.

Codurile de eroare ale Managerului de dispozitive sunt exclusive pentru Managerul de dispozitive. Dacă vedeți eroarea de cod 41 în altă parte a Windows-ului, este posibil să fie un cod de eroare de sistem pe care nu ar trebui să îl depanați ca o problemă cu Managerul de dispozitive. Eroarea codului 41 s-ar putea aplica oricărui dispozitiv, dar de obicei se referă la unități DVD și CD, imprimante, tastaturi și dispozitive USB.


Cum se remediază o eroare de cod 41

Încercați acești pași în ordine până când se rezolvă eroarea:

  1. Reporniți computerul. Există întotdeauna posibilitatea ca eroarea de cod 41 să fi fost cauzată de o problemă temporară cu Managerul de dispozitive. Dacă da, o simplă repornire ar putea remedia problema.

  2. Asigurați-vă că dispozitivul este conectat corect. Dacă dispozitivul se află în interiorul computerului, verificați dacă toate conexiunile sunt bine așezate și dacă conectorii sunt conectați corect. Dacă acesta este un dispozitiv nou instalat, verificați manualul pentru a vă asigura că totul este conectat în mod corect la conectorii corespunzători de pe placa de bază. Dacă dispozitivul este extern (adică este conectat cu un cablu USB), încercați să utilizați un alt cablu.

  3. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă dispozitivul funcționa anterior, anulați orice modificări recente aduse Managerului de dispozitive utilizând Restaurarea sistemului Windows pentru a vă restabili computerul Windows.

  4. Reveniți la șoferi. Dacă eroarea de cod 41 a început după actualizarea unui anumit dispozitiv hardware, reveniți la driverele de dispozitiv la o versiune mai veche.

  5. Actualizați driverele hardware. Este posibil ca instalarea celor mai recente drivere pentru dispozitiv să rezolve eroarea codului 41.

  6. Reinstalați driverele de dispozitiv. Reinstalarea corectă a unui driver nu este același lucru cu actualizarea unui driver. O reinstalare completă a driverului implică eliminarea completă a driverului instalat curent și apoi lăsarea Windows să îl instaleze din nou de la zero.

  7. Ștergeți valorile de registry corupte. O cauză comună a erorilor de cod 41 este corupția a două valori de registry în cheia de registry. Accesați registrul Windows și ștergeți valorile registrului UpperFilters și LowerFilters.

  8. Reinstalați hardware-ul. Eliminați toate driverele și software-urile asociate, apoi reinstalați sau reconfigurați dispozitivul.

  9. Înlocuiți hardware-ul. O problemă cu dispozitivul în sine ar putea cauza eroarea codului 41, deci este posibil să fie necesar să înlocuiți hardware-ul. De asemenea, este posibil ca dispozitivul să nu fie compatibil cu versiunea dvs. de Windows. Puteți verifica lista de compatibilitate hardware Windows pentru a fi sigur.

  10. Repararea Windows. Dacă sunteți sigur că o problemă hardware nu cauzează această eroare specială de cod 41, încercați o reparație de pornire Windows.

  11. Efectuați o instalare curată a Windows. Efectua o instalare curată a Windows ca ultimă soluție pentru a începe cu o copie nouă a sistemului de operare.

    Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate.