Cum se remediază erorile din Codul 31 în Windows

Eroarea Cod 31 este unul dintre mai multe coduri de eroare Manager dispozitive. Este cauzat de orice număr de motive care împiedică Windows să încarce driverul pentru un anumit dispozitiv hardware. Indiferent de cauza principală, depanarea unei erori Cod 31 este destul de simplă.

Dacă vedeți eroarea Code 31 pe adaptorul Microsoft ISATAP în Windows Vista, puteți ignora eroarea. Potrivit Microsoft, nu există nicio eroare reală.

Eroarea Cod 31 se va afișa aproape întotdeauna în felul următor:

Acest dispozitiv nu funcționează corect, deoarece Windows nu poate încărca driverele necesare pentru acest dispozitiv. (Cod 31)

Ecranul dvs. ar putea arăta astfel:

Lifewire / Tim Fisher

Detalii despre codurile de eroare ale Managerului de dispozitive precum Codul 31 sunt disponibile în zona Stare dispozitiv în proprietățile dispozitivului. Consultați Cum puteți vizualiza starea unui dispozitiv în Manager dispozitive pentru ajutor.

Codurile de eroare ale Managerului de dispozitive sunt exclusive pentru Managerul de dispozitive. Dacă vedeți eroarea Code 31 în altă parte a Windows-ului, este posibil să fie un cod de eroare de sistem pe care nu ar trebui să îl depanați ca o problemă de Device Manager.

Eroarea Cod 31 s-ar putea aplica oricărui dispozitiv hardware din Manager dispozitive, dar majoritatea erorilor Cod 31 apar pe unitățile optice, cum ar fi unitățile CD și DVD.

Oricare dintre sistemele de operare Microsoft ar putea întâmpina o eroare Code 31 Device Manager, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și multe altele.


Cum se remediază o eroare de cod 31

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o deja. Eroarea Cod 31 ar putea sursa dintr-o eroare temporară de memorie.

  2. Ați instalat un dispozitiv sau ați făcut o modificare în Manager dispozitive chiar înainte de apariția erorii Code 31? Dacă da, este posibil ca modificarea pe care ați făcut-o să fi cauzat eroarea Code 31.

    Anulați modificarea dacă puteți, reporniți computerul și apoi verificați din nou eroarea Code 31.

  3. Reduceți driverul la o versiune înainte de actualizările dvs.

  4. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente legate de Managerul de dispozitive.

  5. Ștergeți valorile registrului UpperFilters și LowerFilters. O cauză obișnuită a erorilor din Codul 31 este corupția a două valori de registry în cheia de registru Clasa de unitate DVD / CD-ROM.

    Ștergerea unor valori similare în registrul Windows ar putea fi, de asemenea, soluția la o eroare Code 31 care apare pe un alt dispozitiv decât o unitate DVD sau CD. Tutorialul UpperFilters / LowerFilters legat mai sus vă va arăta exact ce trebuie să faceți.

    Unii oameni au avut noroc să șteargă întreaga cheie care deține valorile UpperFilters și LowerFilters. Dacă ștergerea valorilor specifice nu remediază eroarea Code 31, încercați să faceți backup pentru cheia pe care o identificați în acel tutorial de mai sus și apoi ștergeți cheia, reporniți, importați cheia din copie de rezervă și reporniți din nou.

  6. Actualizați driverele pentru dispozitiv. Instalarea celor mai recente drivere furnizate de producător pentru un dispozitiv cu eroarea Code 31 este o soluție probabilă pentru această problemă.

  7. Reinstalați adaptorul de rețea Microsoft ISATAP dacă eroarea Cod 31 este legată de faptul că adaptorul MS ISATAP nu funcționează corect.

    Deschideți Device Manager și accesați Acțiune > Adăugați hardware vechi ecran. Porniți expertul și selectați Instalați hardware-ul pe care îl selectez manual dintr-o listă (Avansat). Faceți clic pe pași și alegeți Adaptoare de rețea > Microsoft > Adaptor Microsoft ISATAP din listă.

  8. Înlocuiți hardware-ul. În ultimă instanță, poate fi necesar să înlocuiți hardware-ul care are eroarea Code 31.

    De asemenea, este posibil ca dispozitivul să nu fie compatibil cu această versiune de Windows. Verificați HCL Windows pentru a fi sigur.

    Dacă sunteți convins că hardware-ul nu este cauza acestei erori speciale Code 31, ați putea încerca o instalare de reparație a Windows. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați o instalare curată a Windows. Nu vă recomandăm să faceți niciuna dintre acestea înainte de a încerca să înlocuiți hardware-ul, dar este posibil să trebuiască să le dați o lovitură dacă nu aveți alte opțiuni.