Cum se remediază Dxgi.dll lipsește sau nu sunt găsite erori

Erorile Dxgi.dll sunt cauzate de situații care duc la eliminarea sau corupția fișierului DLL dxgi.

În unele cazuri, erorile dxgi.dll pot indica o problemă de registry, o problemă de virus sau malware, sau chiar o eroare hardware.

Mesajul de eroare dxgi.dll s-ar putea aplica oricărui program sau sistem care ar putea utiliza fișierul pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.


Erori Dxgi.dll

Există mai multe moduri în care mesajele de eroare dxgi.dll pot fi formulate în funcție de cauza problemei. Iată câteva erori comune dxgi.dll.

  • Dxgi.dll nu a fost găsit
  • Fișierul dxgi.dll lipsește
  • Această aplicație nu a putut porni deoarece dxgi.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă
  • Nu se poate găsi [PATH] dxgi.dll
  • Nu se poate porni [APLICARE]. O componentă necesară lipsește: dxgi.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APLICARE]

Mesajele de eroare Dxgi.dll pot apărea în timpul utilizării sau instalării anumitor programe, atunci când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows.

Unele erori dxgi.dll sunt văzute în timp ce jucați sau încercați să jucați anumite jocuri video. PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (PUBG) este un exemplu.

Observarea în ce moment apare eroarea dvs. dxgi.dll este o informație importantă care va fi utilă în timpul depanării.


Cum se remediază erorile Dxgi.dll

Nu descărcați dxgi.dll de pe unul dintre acele site-uri de descărcare DLL. Există multe motive pentru care descărcarea unui fișier DLL este o idee proastă. Dacă aveți nevoie de o copie a dxgi.dll, cel mai bine este să o obțineți din sursa sa originală, legitimă.

Porniți Windows în modul sigur pentru a finaliza oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii dxgi.dll.


  1. Restaurează dxgi.dll din Coșul de reciclare. Cea mai ușoară cauză posibilă a unui fișier dxgi.dll „lipsă” este că l-ați șters în mod greșit.

    Dacă bănuiți că ați șters din greșeală dxgi.dll, dar ați golit deja Coșul de reciclare, este posibil să puteți recupera dxgi.dll cu un program gratuit de recuperare a fișierelor.

    Recuperarea unei copii șterse a dxgi.dll cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.


  2. Scanați întregul computer pentru viruși și alte programe malware. Unele erori dxgi.dll ar putea fi legate de un fel de infecție malware de pe computerul dvs. care a deteriorat fișierul DLL. Este chiar posibil ca eroarea dxgi.dll pe care o vedeți să fie legată de un program ostil care se maschează ca fișier.


  3. Executați comanda sfc / scannow pentru a înlocui o copie lipsă sau coruptă a fișierului dxgi.dll. Din fericire, fișierul dxgi.dll este furnizat de Microsoft în cel puțin unele versiuni de Windows, astfel încât instrumentul System File Checker (comanda sfc) ar trebui să îl restabilească.

    Aceasta este cea mai probabilă soluție la o eroare dxgi.dll lipsă sau care nu a fost găsită. Vă rugăm să faceți toate eforturile pentru a finaliza acest pas după ce vă asigurați că computerul nu este infectat cu programe malware.


  4. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă bănuiți că eroarea dxgi.dll a fost cauzată de o modificare adusă unui fișier sau configurație importantă și Verificatorul de fișiere de sistem nu a ajutat, o Restaurare sistem ar trebui să rezolve problema.


  5. Reinstalați programul care utilizează fișierul dxgi.dll. Dacă eroarea DLL dxgi.dll apare atunci când utilizați un anumit program, reinstalarea programului ar trebui să înlocuiască fișierul.

    Acest pas este cel mai util pentru înlocuirea fișierelor DLL care nu sunt furnizate de Microsoft, dar ar putea ajuta la problema dvs. dxgi.dll dacă acest program oferă și o copie a fișierului și ideile anterioare de depanare nu au avut succes.

  6. Copiați fișierul dxgi.dll dintr-un folder de rezervă. Windows ar trebui să aibă o copie de rezervă a dxgi.dll în cel puțin un dosar, sau două, dacă utilizați o versiune de Windows pe 64 de biți:

    • % windir% WinSxS amd64 ... dxgi.dll poate fi copiat în% windir% System32
    • % windir% WinSxS x86 ... dxgi.dll poate fi copiat în% windir% SysWOW64

    O modalitate foarte ușoară de a găsi o altă copie a dxgi.dll este să căutați fișierul pe tot computerul. Ar trebui să găsiți acele locații de mai sus; doar copiați fișierul din folderul pe care îl vedeți mai sus și lipiți-l în celălalt folder de mai sus care se corelează cu primul folder.

  7. Ștergeți fișierul dxgi.dll dacă eroarea DLL este legată de un joc video, dar eliminați fișierul DLL numai dacă se află în folderul jocului.

    Dxgi.dll este un fișier DLL important atunci când se află în folderul corect. Cu toate acestea, unele jocuri video stochează o copie în propriul folder din directorul de instalare al jocului. Dacă aveți un fișier dxgi.dll în folderul de instalare al jocului, ștergeți-l de acolo pentru a vedea dacă se remediază eroarea DLL (nu șterge orice fișiere DLL din folderele Windows situate mai sus). S-ar putea să trebuiască să repetați pasul 5 după acesta.

  8. Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de dxgi.dll. Dacă, de exemplu, primiți o eroare „Fișierul dxgi.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

    Fișierul dxgi.dll poate fi sau nu legat de plăci video - acesta a fost doar un exemplu. Cheia aici este să acordați o atenție deosebită contextului erorii și să depanați în consecință.


  9. Reveniți la un driver la o versiune instalată anterior dacă erorile dxgi.dll au început după actualizarea driverului unui anumit dispozitiv hardware.

  10. Instalați orice actualizări Windows disponibile. Multe service pack-uri și alte patch-uri înlocuiesc sau actualizează unele dintre sutele de fișiere DLL distribuite de Microsoft pe computer. Fișierul dxgi.dll ar putea fi inclus într-una dintre aceste actualizări.

  11. Reparați instalarea Windows. Dacă sfaturile individuale de depanare a fișierului dxgi.dll de mai sus nu reușesc, efectuarea unei reîmprospătări, reparații de pornire sau instalare de reparații (în funcție de versiunea dvs. de Windows) ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.


  12. Utilizați un program de curățare a registrului gratuit pentru a repara problemele legate de dxgi.dll din registru. Un program gratuit de curățare a registrului poate ajuta prin eliminarea intrărilor de registru dxgi.dll nevalide care ar putea cauza eroarea DLL.

    Rareori recomandăm utilizarea curățătorilor de registre, dar am inclus opțiunea aici doar în cazul în care se dovedește a fi utilă, caz în care ați putea evita opțiunea de ultimă instanță de mai jos.


  13. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată va șterge totul și va instala o copie nouă a Windows. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu corectează eroarea dxgi.dll, acesta ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

    Pentru a fi clar, toate datele de pe unitatea pe care aveți instalat Windows vor fi șterse în timpul unei instalări curate, deci asigurați-vă că faceți o copie de siguranță a fișierelor importante, dacă puteți. Evident, asigurați-vă că ați făcut toate încercările posibile pentru a remedia eroarea dxgi.dll folosind un pas de depanare înainte de acesta înainte de a începe o instalare curată.