Cum se remediază D3dx9_38.dll care nu au fost găsite sau lipsesc erorile

Fișierul d3dx9_38.dll este unul dintre multele fișiere DLL conținute în colecția de software Microsoft DirectX. Aceasta înseamnă că problemele d3dx9_38.dll sunt cauzate într-un fel sau altul de o problemă cu DirectX.

Deoarece majoritatea jocurilor bazate pe Windows și a programelor grafice avansate utilizează DirectX, erorile d3dx9_38.dll apar de obicei numai atunci când se utilizează aceste programe.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, 8, 7, Vista, 2000 și XP. Orice sistem de operare Microsoft de la Windows 98 poate fi afectat de d3dx9_38.dll și alte probleme DirectX.


Erori D3dx9_38.dll

Există mai multe moduri în care erorile d3dx9_38.dll pot apărea pe computer. Mai multe dintre cele mai frecvente mesaje de eroare specifice d3dx9_38.dll sunt enumerate mai jos.

  • D3DX9_38.DLL nu a fost găsit
  • Fișierul d3dx9_38.dll nu a fost găsit
  • Fișierul d3dx9_38.dll lipsește
  • D3dx9_38.dll nu a fost găsit. Reinstalarea ar putea ajuta la remedierea acestei probleme

Chiar dacă mesajul de eroare d3dx9_38.dll s-ar putea aplica oricărui program care utilizează Microsoft DirectX, jocurile video sunt firul comun general. Fie că este un joc sau o aplicație obișnuită, erorile d3dx9_38.dll pot apărea în orice moment în care este solicitat fișierul DLL, cum ar fi atunci când porniți jocul sau programul sau când se instalează prima dată.


Cum se remediază erorile D3dx9_38.dll

Nu descărcați fișierul DLL d3dx9_38.dll individual de pe orice „site de descărcare DLL”. Există o serie de motive diferite pentru care descărcarea DLL-urilor de pe aceste site-uri nu este niciodată o idee bună. Dacă ați descărcat deja d3dx9_38.dll, eliminați-l de oriunde l-ați pus și continuați cu acești pași.

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o încă. Eroarea d3dx9_38.dll ar putea fi o întâmplare și o simplă repornire ar putea să o elimine complet.

  2. Instalați cea mai recentă versiune a Microsoft DirectX. Este posibil ca actualizarea la cea mai recentă versiune a DirectX să remedieze eroarea d3dx9_38.dll care nu a fost găsită.

    Microsoft lansează adesea actualizări la DirectX fără a actualiza numărul versiunii sau litera, deci asigurați-vă că instalați cea mai recentă versiune chiar dacă versiunea dvs. este aceeași din punct de vedere tehnic.

  3. Presupunând că cea mai recentă versiune DirectX de la Microsoft nu remediază eroarea d3dx9_38.dll pe care o primiți, căutați un program de instalare DirectX pe jocul sau CD-ul sau DVD-ul aplicației. De obicei, dacă un joc sau alt program utilizează DirectX, dezvoltatorii de software vor include o copie a DirectX pe discul de instalare.

    Uneori, deși nu de multe ori, versiunea DirectX inclusă pe disc este mai potrivită pentru program decât cea mai recentă versiune disponibilă online.

  4. Dezinstalați jocul sau programul software și apoi reinstalați-l din nou. S-ar fi putut întâmpla ceva cu fișierele din program care funcționează cu d3dx9_38.dll și o reinstalare ar putea face truc.

    Uneori, dezinstalarea unui program prin utilitarul său normal de dezinstalare nu elimină cu adevărat fiecare rămășiță a programului. Este posibil ca aceste fișiere rămase să cauzeze în continuare erori DLL, deci este mai bine să vă asigurați că sunt eliminate cu adevărat înainte de a reinstala aplicația, lucru pe care îl puteți face cu unul dintre aceste instrumente software gratuite de dezinstalare.

  5. Restaurează fișierul d3dx9_38.dll din cel mai recent pachet DirectX. Dacă pașii de depanare de mai sus nu au funcționat pentru a rezolva eroarea dvs. d3dx9_38.dll, încercați să extrageți fișierul d3dx9_38.dll individual din pachetul DirectX.

  6. Actualizați driverele pentru placa video. Deși nu este cea mai comună soluție, în unele situații actualizarea driverelor pentru placa video de pe computer ar putea corecta această problemă DirectX.