Cum se remediază codul de eroare 10 (acest dispozitiv nu poate porni)

Eroarea Cod 10 este unul dintre mai multe coduri de eroare Manager dispozitive. Este generat când Managerul de dispozitive nu poate porni dispozitivul hardware, situație cauzată de obicei de drivere învechite sau corupte.

Un dispozitiv poate primi, de asemenea, o eroare de cod 10 dacă un driver generează o eroare pe care Managerul de dispozitive nu o înțelege. Cu alte cuvinte, o eroare Code 10 poate fi uneori un mesaj foarte generic care indică un fel de driver nespecificat sau o problemă hardware.

Eroarea Cod 10 s-ar putea aplica oricărui dispozitiv hardware din Manager dispozitive, deși majoritatea erorilor Cod 10 apar pe dispozitivele USB și audio.

Oricare dintre sistemele de operare Microsoft ar putea întâmpina o eroare Code 10 Device Manager, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și multe altele.


Eroarea Codului 10

Eroarea Cod 10 se va afișa aproape întotdeauna în felul următor:

Acest dispozitiv nu poate porni. (Cod 10)

Detalii despre codurile de eroare ale Managerului de dispozitive precum Codul 10 sunt disponibile în zona Stare dispozitiv din proprietățile dispozitivului. Consultați Cum puteți vizualiza starea unui dispozitiv în Manager dispozitive pentru ajutor.

Codurile de eroare ale Managerului de dispozitive sunt exclusive pentru Managerul de dispozitive. Dacă vedeți eroarea Code 10 în altă parte a Windows-ului, este posibil să fie un cod de eroare de sistem sau o eroare specifică software-ului, pe care nu ar trebui să o depanați ca o problemă a Managerului de dispozitive.


Cum se remediază o eroare de cod 10

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o deja.

    Există întotdeauna șansa ca Codul de eroare 10 pe care îl vedeți pe un dispozitiv să fi fost cauzat de o problemă temporară în Device Manager sau cu hardware-ul. Dacă da, o repornire, ca în multe situații, ar putea remedia eroarea Code 10.

  2. Ați instalat un dispozitiv sau ați făcut o modificare în Manager dispozitive chiar înainte de apariția erorii Code 10? Dacă da, este posibil ca modificarea pe care ați făcut-o să fi cauzat eroarea Code 10.

    Anulați modificarea dacă puteți, reporniți computerul și apoi verificați din nou eroarea Code 10.

    În funcție de modificările pe care le-ați făcut, unele soluții ar putea include:

    • Eliminarea sau reconfigurarea dispozitivului nou instalat
    • Revenirea driverului la o versiune înainte de actualizare
    • Utilizarea Restaurării sistemului pentru a anula modificările recente legate de Managerul de dispozitive
    • Reinstalați driverele pentru dispozitiv. Dezinstalarea și reinstalarea driverelor pentru dispozitiv este o soluție probabilă la o eroare Code 10.

    Dacă un dispozitiv USB generează eroarea Code 10, dezinstalați fiecare dispozitiv din categoria hardware a controlerelor Serial Universal Bus din Device Manager ca parte a reinstalării driverului. Aceasta include orice dispozitiv de stocare în masă USB, controler de gazdă USB și hub rădăcină USB.

    Reinstalarea corectă a unui driver, ca în instrucțiunile de mai sus, nu este la fel ca simpla actualizare a unui driver. O reinstalare completă a driverului implică eliminarea completă a driverului instalat curent și apoi lăsarea Windows să îl instaleze din nou de la zero.

  3. Actualizați driverele pentru dispozitiv. De asemenea, este foarte posibil ca instalarea celor mai recente drivere pentru dispozitiv să poată corecta eroarea Code 10, chiar dacă aceste drivere erau funcționale anterior.

    Dacă acest lucru funcționează, înseamnă că driverele Windows stocate pe care le-ați reinstalat anterior au fost fie deteriorate, fie depășite, cu o problemă pe care au corectat-o ​​driverele mai actualizate.

    Asigurați-vă că verificați cele mai recente drivere de la producătorul computerului și dispozitivului (dacă este cazul), deoarece unul poate avea un driver mai recent disponibil decât celălalt.

  4. Instalați cele mai recente actualizări Windows. Microsoft lansează adesea patch-uri pentru Windows, iar unele computere nu au instalate cele mai recente service pack-uri, care ar putea conține o soluție pentru eroarea Code 10.

  5. Ștergeți valorile UpperFilters și LowerFilters din registru. Două valori particulare din registrul Windows ar putea fi corupte, provocând eroarea Code 10.

    Deși aceasta nu este o soluție foarte obișnuită la o problemă a Codului 10, este valabilă pentru multe alte coduri de eroare ale Managerului de dispozitiv. Nu vă fie teamă să încercați acest lucru dacă ideile anterioare nu au funcționat.

  6. Încercați o versiune de driver mai veche sau una pentru versiunea anterioară de Windows. Aproape toți producătorii continuă să furnizeze drivere disponibile anterior pe site-urile lor web.

    Acest truc nu funcționează pentru a remedia foarte des erorile din Codul 10 și, atunci când se întâmplă, înseamnă probabil că cel mai recent driver furnizat de producător are probleme serioase, dar merită să vă încercați înainte de a încerca următorii pași.

    Încercați să utilizați DriverHub pentru a instala un driver mai vechi dacă nu îl găsiți pe site-ul producătorului.

  7. Achiziționați un hub USB alimentat dacă apare eroarea Code 10 pentru un dispozitiv USB.

    Cele mai bune 6 hub-uri USB din 2020

    Unele dispozitive USB necesită mai multă energie decât îi pot oferi porturile USB din computer. Conectarea acestor dispozitive la un hub USB alimentat evită această problemă.

  8. Înlocuiți hardware-ul. O problemă cu dispozitivul hardware în sine ar putea cauza eroarea Code 10, caz în care înlocuirea hardware-ului este următorul pas logic.

    O altă posibilitate, deși nu este foarte probabil, este ca dispozitivul să nu fie compatibil cu versiunea dvs. de Windows. Puteți verifica oricând Windows HCL pentru a fi sigur.

  9. Dacă sunteți sigur că o problemă hardware nu cauzează eroarea Code 10, ați putea încerca o instalare de reparare a Windows. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați o instalare curată a Windows. Nu vă recomandăm să faceți nici una înainte de a înlocui hardware-ul, dar este posibil să fie nevoie să le încercați dacă nu mai aveți alte opțiuni.

Vă rugăm să ne informați dacă ați remediat o eroare de cod 10 folosind o metodă pe care nu o avem mai sus. Am dori să păstrăm această pagină cât mai exactă posibil.