Cum se remediază când Internet Explorer nu se va deschide

Internet Explorer funcționează bine de cele mai multe ori, dar există momente în care nu se deschide indiferent de ceea ce încercați. Există o serie de motive pentru care se poate întâmpla acest lucru, dar dacă lucrați de la cea mai simplă soluție la cele mai complexe, ar trebui să o faceți să funcționeze din nou în cel mai scurt timp.

Internet Explorer a devenit învechit în momentul lansării Windows 10, iar Microsoft nu-l mai acceptă. Dacă utilizați IE pe un sistem mai vechi, acest articol este pentru dvs. Aceste tactici pot fi aplicate și browserului Microsoft Edge sau oricărui browser cu care aveți probleme, chiar și pe cele mai recente versiuni de Windows.


Cauzele posibile ale Internetului nu se deschid

Mai multe probleme pot face ca Internet Explorer să nu se deschidă, inclusiv:

  • Setări implicite corupte
  • Modificări ale setărilor importante de internet pe măsură ce sunt instalate programe
  • Firefox
  • Software rău intenționat care a modificat sau corupt cheile importante de registry IE

Cum se remediază nereușita deschiderii Internet Explorer

Uneori, deschiderea normală a Internet Explorer este o soluție simplă, asemănătoare cu un nou început. Alteori, soluția este mai implicată. Încercați fiecare dintre pașii de mai jos pentru a rezolva problema.

  1. Forțează Internet Explorer să renunțe. După ce renunță, redeschide-l. Adesea, Internet Explorer rulează în fundal după ce îl închideți. Renunțarea forțată a procesului îl scoate din acest limb, permițându-vă să reporniți programul proaspăt.

  2. Reporniți computerul. Acest lucru elimină resturile electronice lăsate de toate acțiunile pe care le întreprindeți în timp ce utilizați computerul, de exemplu, deschiderea, închiderea, instalarea și ștergerea programelor.

  3. Reporniți computerul în modul sigur. Acesta este un mod bun de a vedea dacă software-ul rău intenționat v-a corupt fișierele de sistem. Acest lucru împiedică pornirea malware-ului. Dacă Internet Explorer se deschide fără probleme, cauza problemei este probabil o infecție cu malware.

    În acest caz, următorul pas este să vă resetați setările de securitate Internet Explorer. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, reinstalați complet Internet Explorer.

  4. Rulați Internet Explorer cu programe de completare dezactivate. Unele programe de completare interferează cu funcționarea normală a browserului web sau cu fișierele de sistem corupte. Dacă Internet Explorer se deschide așa cum ar trebui, cu programele de completare dezactivate, utilizați Managerul de programe de completare pentru a activa pe rând cele pe care le aveți nevoie, verificând funcționalitatea browserului pe măsură ce mergeți.

  5. Asigurați-vă că aveți versiunea 11. Internet Explorer 11 este cea mai recentă (și finală) versiune a browserului web. După instalarea actualizărilor necesare, reporniți computerul. Aceasta ar trebui să înlocuiască orice fișier DLL Internet Explorer care a fost corupt de software rău intenționat.

    Chiar dacă resetarea sau actualizarea setărilor Internet Explorer remediază problema, este posibil să aveți în continuare software rău intenționat pe computer. Este o idee bună să rulați o scanare antivirus completă.

  6. Reinstalați Internet Explorer. Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează și încă nu puteți deschide Internet Explorer, reinstalați-l.

    Browserul web este inclus ca funcție Windows, deci nu îl puteți dezinstala și reinstala ca o aplicație normală. În schimb, trebuie să o dezactivați și apoi să o reactivați ca o caracteristică Windows.


Cum se remediază nereușita deschiderii Internet Explorer când faceți clic pe un link

Uneori, când faceți clic pe un URL pe un site web, Internet Explorer nu deschide linkul, mai ales dacă browserul web este deschis. Oricare ar fi motivul, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a remedia problema.

  1. Asigurați-vă că browserul implicit pentru deschiderea linkurilor web este setat la Internet Explorer.

  2. Setați asociațiile de fișiere web la Internet Explorer. Aceasta face din IE aplicația dvs. implicită pentru deschiderea linkurilor.


Prevenirea repetării

Pentru a evita ca problema să se repete, instalați un bun software de scanare antivirus și anti-malware. De asemenea, asigurați-vă că Internet Explorer funcționează în continuare după ce rulați actualizările Windows. Dacă nu este, consultați pașii de mai sus pentru a remedia problema.