Cum se remediază „BOOTMGR lipsește” în Windows

Ce să știți

  • Erorile „BOOTMGR lipsesc” se pot întâmpla din cauza problemelor de actualizare, a sectoarelor de hard disk corupte și a fișierelor mal configurate.
  • „BOOTMGR lipsește” se afișează în timp ce computerul pornește.
  • Modalitățile obișnuite de a remedia „BOOTMGR lipsește” includ repornirea, schimbarea secvenței de încărcare și multe altele.

Cele mai frecvente motive pentru erorile BOOTMGR includ fișiere corupte și configurate greșit, probleme de actualizare a hard disk-ului și a sistemului de operare, sectoare de hard disk corupte, un BIOS învechit și cabluri de interfață hard disk deteriorate sau slăbite.

Un alt motiv pentru care ați putea vedea erori BOOTMGR este dacă PC-ul dvs. încearcă să pornească de pe un hard disk sau o unitate flash care nu este configurat corect pentru a fi pornit. Cu alte cuvinte, încearcă să pornească de la o sursă care nu poate fi pornită (adică una care nu conține fișiere de pornire adecvate). Acest lucru s-ar aplica și mediilor de pe o unitate optică sau dischetă de pe care încercați să porniți.

Problemele BOOTMGR se aplică numai sistemelor de operare Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista. Windows XP nu utilizează BOOTMGR; funcția echivalentă este NTLDR, care produce NTLDR lipsește eroare atunci când există o problemă similară.


Erori BOOTMGR

Există câteva moduri în care eroarea „BOOTMGR lipsește” poate apărea pe computerul dvs., prima eroare enumerată aici fiind cea mai frecventă:

  • BOOTMGR lipsește Apăsați Ctrl Alt Del pentru a reporni
  • BOOTMGR lipsește Apăsați orice tastă pentru a reporni
  • Nu am putut găsi BOOTMGR

Eroarea „BOOTMGR lipsește” se afișează la scurt timp după pornirea computerului, imediat după finalizarea autotestului la pornire (POST). Windows a început să se încarce inițial numai atunci când apare mesajul de eroare BOOTMGR.


Cum se remediază erorile „BOOTMGR lipsesc”

  1. Reporniți computerul. Eroarea BOOTMGR ar putea fi o întâmplare.

  2. Verificați unitățile optice, porturile USB și unitățile de dischetă pentru medii. De multe ori, eroarea „BOOTMGR lipsește” va apărea dacă computerul încearcă să pornească pe un disc, o unitate externă sau o dischetă ne-bootabilă.

    Dacă descoperiți că aceasta este cauza problemei dvs. și se întâmplă în mod regulat, vă recomandăm să luați în considerare modificarea ordinii de încărcare în BIOS, astfel încât hard diskul să fie listat ca primul dispozitiv de pornire.

  3. Verificați secvența de pornire în BIOS și asigurați-vă că este afișat mai întâi unitatea de disc corectă sau alt dispozitiv de pornire, presupunând că aveți mai multe unități. Dacă este afișată mai întâi unitatea greșită, ați putea vedea erori BOOTMGR.

    Am reușit să facem acest lucru în pasul de depanare de mai sus, dar este important să sunăm în mod specific că este posibil să aveți un hard disk greșit, deoarece multe sisteme BIOS / UEFI vă permit să specificați un anumit hard disk pentru a fi pornit de la început.

  4. Remontați toate datele interne și cablurile de alimentare. Mesajele de eroare BOOTMGR pot fi cauzate de cablurile de alimentare sau de control ale dispozitivului deconectat, slăbit sau defect.

    Încercați să înlocuiți cablul PATA sau SATA dacă bănuiți că ar putea fi defect.

  5. Efectuați o reparație de pornire a Windows. Acest tip de instalare ar trebui să înlocuiască orice fișier lipsă sau corupt, inclusiv BOOTMGR.

    Chiar dacă o reparație la pornire este o soluție obișnuită pentru problemele BOOTMGR, nu vă faceți griji dacă nu vă rezolvă problema. Doar continuați depanarea - ceva va funcționa.

  6. Scrieți un nou sector de pornire a partiției în partiția de sistem Windows pentru a corecta eventuale corupții, probleme de configurare sau alte daune.

    Sectorul de boot al partiției este o piesă importantă în procesul de boot, așa că, dacă există vreo problemă, veți vedea probleme precum erorile „BOOTMGR lipsește”.

  7. Reconstruiți datele de configurare a încărcării (BCD). Similar sectorului de boot al partiției, un BCD corupt sau configurat incorect ar putea provoca mesaje de eroare BOOTMGR.

    Următorii pași de depanare sunt mult mai puțin susceptibili de a vă ajuta să remediați problema BOOTMGR. Dacă ați omis oricare dintre ideile de mai sus, este posibil să fi trecut cu vederea o soluție foarte probabilă la această problemă!

  8. Verificați hard diskul și alte setări ale unității în BIOS și asigurați-vă că acestea sunt corecte. Configurația BIOS spune computerului cum să utilizeze o unitate, astfel încât setările incorecte pot provoca probleme, cum ar fi erorile BOOTMGR.

    Există de obicei o setare automată în BIOS pentru configurațiile de hard disk și unități optice, care este de obicei un pariu sigur dacă nu sunteți sigur ce să faceți.

  9. Actualizați BIOS-ul plăcii de bază. O versiune BIOS învechită poate provoca uneori eroarea „BOOTMGR lipsește”.

  10. Efectuați o instalare curată a Windows. Acest tip de instalare va elimina complet Windows de pe computer și îl va instala din nou de la zero. În timp ce acest lucru va rezolva aproape cu siguranță orice eroare BOOTMGR, este un proces care necesită mult timp, datorită faptului că toate datele dvs. trebuie să fie copiate și apoi restaurate ulterior.

    Dacă nu puteți obține acces la fișierele dvs. pentru a le face backup, vă rugăm să înțelegeți că le veți pierde pe toate dacă veți continua cu o instalare curată a Windows!

  11. Înlocuiți hard diskul și apoi instalați o nouă copie a Windows. Dacă toate celelalte au eșuat, inclusiv instalarea curată de la ultimul pas, cel mai probabil vă confruntați cu o problemă hardware cu hard diskul.

  12. Presupunând că nu este o problemă hardware, BOOTMGR ar trebui să fie remediat.